Home » Niet gecategoriseerd » Westlandia za1 sprokkelt geen punten tegen Forum Sport.

Westlandia za1 sprokkelt geen punten tegen Forum Sport.

📁 Niet gecategoriseerd 📅 maandag 09 april 2018
Westlandia za1 sprokkelt geen punten tegen Forum Sport. Westlandia za1 sprokkelt geen punten tegen Forum Sport. Westlandia za1 sprokkelt geen punten tegen Forum Sport.

 

Punten sprokkelen was de opdracht, maar thuis tegen Forum Sport liep Westlandia za 1 tegen een grote nederlaag op. Daar was misschien wel een beetje rekening mee gehouden, maar met een schuin oog op de ranglijst is het verlies niet handig.

Aan de lange lijst met geblesseerden werd een nieuwe naam toegevoegd. Die van Yordi van Beek. Het Westlandse aanvalstrio bestond nu uit Stefan Bron, Hamza el Yddri en Ricoberto Luijando.

Voor aanvang van de wedstrijd was er een respectvolle minuut stilte vanwege het overlijden van de vader van Ruud Bijl, nog steeds lid van de zaterdagselectie. De ploeg van Theo Verbeek startte scherp, maar had pech in de afronding. Danny Bijl miste een heel goed kans. Er was gevaar door corners en vrije trappen, waarvan de meeste getrapt werden door Vince Olsthoorn. In de 20-ste minuut kwam Stefan Bron in een goed schietpositie. Jurrian Jouvenaar stopte de inzet. De bal kwam voor de voet van Ricoberto, die achter Stefan meegekomen was. Hij schoot de bal in het lege doel, maar de scheidsrechter keurde de treffer af. Als jezelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. Uit een vrije trap kopte ex-Westlandiaan Marc du Chatenier de bal in de touwen. Hij kreeg wel een soort vrijkaartje. 0 – 1. Snel daarna liep Forum Sport uit naar 0 – 2 en 0 – 3. De thuisploeg bleef de aanval zoeken en kansen creëren. De allerbeste mogelijkheid om ook een doelpunt op het scorebord, dat zaterdagmiddag toevallig werk weigerde te krijgen, was een penalty. Hamza werd in het strafschopgebied naar de grond gewerkt. De toegekende strafschop werd door Vince Olsthoorn goed en scherp ingeschoten, maar de Voorburgse keeper had toevallig een prima middag. De rust ging in met een stand van 0 – 3.

In de tweede helft zocht Westlandia gedreven het vijandelijke Voorburgse doel. Schoten van Danny Bijl en Stefan Bron leverden geen doelpunt op. Er was wel een ongelukkige tegentreffer. Via een eigen doelpunt van Angelo Groen werd het 0 – 4. Stefan Bron moest geblesseerd het veld verlaten. Miquel van Dijk kwam hem vervangen. Het Westlandia doelpunt kwam er alsnog, want de ploeg bleef op zoek naar het doel. De Voorburgse doelman Jurrian Jouvenaar had zich gefocust op het houden van de nul en tikte met de vingertoppen een mooie schuiver van Mick Enthoven tot corner. Uit die corner kopte Ricoberto de bal in het doel.1 – 4.

Met nog 10 minuten te gaan kopte Gino Lauwers er nog een bij voor Voorburg. 1 – 5. De 1 – 6 lag op de penaltystip klaar voor de voet van Marc du Chatenier. Hij mocht een penalty inschieten. Voordat hij daaraan kon beginnen, moest hij wachten vanwege een langdurige blessurebehandeling van Timothy le Duc. Hij mikte de bal op de buitenkant paal. Het bleef dus bij 1 – 5.

Ondanks alles, pech in de afwerking, een gemiste strafschop, ongelukkige tegendoelpunten: de ploeg van Theo Verbeek bleef strijdlustig tot het laatste fluitsignaal van de 21-jarige scheidsrechter T. Groenendijk. Op naar de volgende wedstrijd: Marken uit in Marken.  

Westlandia za2 speelde thuis tegen Voorschoten’97 2. Het werd 2 – 3. Tot vlak voor tijd waren er kansen op een betere uitslag. Het mocht niet zo zijn.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden

ING Banner breed

 

NIEUWS - senioren

Indeling Westlandia za. 1

Westlandia za. 1 is in het nieuwe seizoen ingedeeld bij promovendus Honselersdijk. Daarnaast zijn er nog 4 gepromoveerde ploegen ingedeeld in West 1B. Vanuit de hoofdklassen komen 2 degradanten strijden voor een goede klassering. Dat zijn voormalig topklasser RVVH en Rijsoord. Daarnaast zijn er nog 5 clubs die voor het eerst…

Lees meer

NIEUWS - junioren

Ophalen wedstrijdtassen

Beste trainers, leiders en van de Jo19, Jo17, Mo17, Jo15, Jo14,Jo13,Jo12, Jo11, Jo10, Jo9,Jo8, 4x4 en mini’s  Iedereen is nog volop aan het genieten van een welverdiende vakantie maar halverwege augustus gaan sommige teams al weer aan de slag en hebben dan de tas met shirts en kleding nodig.  Er zijn een aantal…

Lees meer

NIEUWS - dames en meisjes

12 mei - Kampioensfeest Dames 1

12 mei - Kampioensfeest Dames 1

Dames 1 is kampioen geworden van de 4e klasse en wil dit graag samen met u vieren Zaterdag 12 mei wordt er om 14:30 uur afgetrapt met de wedstrijd tegen VDL en daarna (van 16:30 - 21:30 uur) is het DERDE HELFT KAMPIOENSFEEST.  Zie voor meer informatie bijgevoegde aankondiging. U KOMT TOCH ZEKER…

Lees meer

Vrijwilligers gezocht!

Leider/teammanager JO19-1 & JO17-1

Leider/teammanager JO19-1 & JO17-1

Voor zowel de JO19-1 als de JO17-1 zijn we op zoek naar een leider teammanager die de trainer ondersteunt bij en rondom de wedstrijden. Heb jij interesse neem dan contact op met de jeugdcoōrdinator Stefan Alberts of TC-jeugd Leo…

Lees meer