Home » Niet gecategoriseerd » Westlandia dames 1 wordt overtuigend kampioen.

Westlandia dames 1 wordt overtuigend kampioen.

📁 Niet gecategoriseerd 📅 maandag 07 mei 2018
Westlandia dames 1 wordt overtuigend kampioen.

 

Kampioen worden is een fantastische belevenis. Dat overkwam Westlandia Dames 1 op zaterdag 28 april. Voor het verhaal achter dit kampioenschap spraken we met Sammy-Jo Schellenboom, speelster, op 6 en Laura Helvensteijn, trainer/coach van Dames 1. Beiden roepen bijna in koor, dat vanaf het allereerste begin de sfeer in de gehele meidengroep, Dames 1 en Dames 2 samen super is. De dames van het eerste team gingen vanaf minuut 1 bij het begin van de competitie voor het kampioenschap en dat is goed gelukt, met name ook door een hecht collectief. Een niet onbelangrijke rol speelt de ‘muziekbox’, die gaat overal mee naar toe, in de kleedkamer, bij het intrappen op het veld. Er staat van allerlei soorten muziek op van Hollands tot Hardstyle van carnaval tot billenschudden, alleen bij de wedstrijdbespreking van de trainster gaat hij uit.

In de loop van het seizoen bleken HPSV, VDL en KMD de concurrenten op weg naar het kampioenschap. Tegen enkele ploegen werden grote uitslagen. Twee weken terug speelde Westlandia Dames 1 tegen HPSV. Het team had het kampioenschap in het zicht. Tegen een directe tegenstandster zou een overwinning zo goed als zeker een kampioenschap betekenen. Het werd 2 – 2, (scoreverloop 1-0, 1-1, 1-2, 2-2).‘Dat voelde als een soort verlies’, zei Sammy-Jo.

Op zaterdag 28 april gebeurde het. Het damesteam van de trainers Laura Helvensteijn en Mart van Holsteyn speelde in Maassluis tegen MSV’71. Het werd een ‘walkover’, 1 – 8 voor Westlandia. Weer een stapje dichterbij de titel. Toen kwam er een Appje uit Monster.

Monster had HPSV met 3 – 1 verslagen, waardoor koploopster Westlandia niet meer achterhaald kon worden door HPSV. Het kampioenschap was binnen.

Op 12 mei spelen Dames 1 en Dames 2 hun wedstrijden thuis met aansluitend een spetterende derde helft om het kampioenschap met zijn allen te vieren. Maaike Bronswijk en Lisa Rommelse, speelsters van Meisjes O17 hebben ook enkele keren ingevallen.

Een feest waar natuurlijk alle mensen die actief betrokken waren bij de Dames van Westlandia zeker ook aanwezig zullen zijn, zoals de coach van Dames 2 Ap Olsthoorn en de trainers van Dames 2 Peet Koot, Niels Sprenkeling en Cor Spruijt. Met Mart van Holsteyn, trainer van Dames 1 naast Laura Helvensteijn en verzorger Leonard Kranen. Verder is Margot de Rijke belangrijk als aanspreekpunt voor de dames, maar ook als tussenpersoon naar het bestuur.

Een prachtig seizoen zal op gedenkwaardige wijze afgesloten worden. Het is de gehele damesafdeling van Westlandia van harte gegund.

De uitslagen van 28 april 2018 leverden de volgende stand op in de 4-de klasse C op zaterdag:

Dames 4-de kl.C

stand

doelsaldo

 

1.      Westlandia

18 - 47

66 - 10

w.15x,g.2x,v.1x

2.      HPSV

18 - 34

50 - 31

 

3.      VDL

18 - 30

   

4.      KMD

17 - 29

   
       

Dames 1 van Westlandia kampioen. Gefeliciteerd meiden.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden

ING Banner breed

 

NIEUWS - senioren

Houden wij Braef Standt?

Vanaf zondagmiddag 14:30 wordt het voor en bij HBS razend spannend. De thuisclub is nog steeds niet zeker van een langer verblijf in de 3e divisie.De voorsprong op de 2 concurrenten HSC'21 en Quick'20 is 2 punten, plus een aanzienlijk beter doelsaldo. 1 punt zou normaal gesproken voldoende moeten zijn voor een swingend…

Lees meer

NIEUWS - junioren

Kampioenschap JO 13 terechte beloning voor geweldig seizoen

Kampioenschap JO 13 terechte beloning voor geweldig seizoen

Na de bloemen en kussen van de moeders achter de kampioenen van Westlandia JO 13 en de uitreiking van de schaal brak op het hoofdveld van De Hoge Bomen een kampioensfeest los wat zijn weerga niet kende. Met confettikanonnen, slingers en champagne vierden hossende spelers hun promotie naar de Tweede Divisie, gadegeslagen door…

Lees meer

NIEUWS - dames en meisjes

12 mei - Kampioensfeest Dames 1

12 mei - Kampioensfeest Dames 1

Dames 1 is kampioen geworden van de 4e klasse en wil dit graag samen met u vieren Zaterdag 12 mei wordt er om 14:30 uur afgetrapt met de wedstrijd tegen VDL en daarna (van 16:30 - 21:30 uur) is het DERDE HELFT KAMPIOENSFEEST.  Zie voor meer informatie bijgevoegde aankondiging. U KOMT TOCH ZEKER…

Lees meer

Vrijwilligers gezocht!

Leider/teammanager JO19-1 & JO17-1

Leider/teammanager JO19-1 & JO17-1

Voor zowel de JO19-1 als de JO17-1 zijn we op zoek naar een leider teammanager die de trainer ondersteunt bij en rondom de wedstrijden. Heb jij interesse neem dan contact op met de jeugdcoōrdinator Stefan Alberts of TC-jeugd Leo…

Lees meer