Home » Niet gecategoriseerd » Westlandia za2 redt het net niet tegen Die Haghe 2.

Westlandia za2 redt het net niet tegen Die Haghe 2.

📁 Niet gecategoriseerd 📅 maandag 11 juni 2018
Westlandia za2 redt het net niet tegen Die Haghe 2. Westlandia za2 redt het net niet tegen Die Haghe 2. Westlandia za2 redt het net niet tegen Die Haghe 2. Westlandia za2 redt het net niet tegen Die Haghe 2.

Op zaterdag 9 juni kwam er een einde aan de worsteling van Westlandia za2 om de dreigende degradatie uit de reserve 1ste klasse te ontlopen. Die Haghe 2 won op sportpark De Hoge Bomen met 3 – 2.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er zeker hoop op een goede afloop van de nacompetitie. De winst op Deltasport 2 was de eerste stap in de goede richting. Grotendeels hetzelfde elftal stond ook zaterdag op het veld. Davey Zwinkels en Sander Lievaart ontbraken. Voor hen kwamen Twan Straathof en Sylvester Steentjes.

Bij Die Haghe 2 stond een oude bekende onder de lat: Dion van Splunteren. Hij speelde ooit 4 jaar bij Westlandia.

De thuisclub startte voortvarend. Het was Floyd Krom die een buitenkansje benutte. Hij ontfutselde keeper Dion van Splunteren de bal, toen deze een terugspeelbal met de voet probeerde te stoppen. Hij schoof de bal bekwaam binnen. Halverwege de eerste helft kwamen de Haagse gasten op 1 – 1. Het was de eerste keer dat zij gevaarlijk voor het doel kwamen van Khalid (voor het gemak ‘Kaal’ genoemd) el Menkouzi. Het was meteen raak.

Dat werd ook de ruststand, ofschoon Westlandia za2 nog een aantal kansen kreeg om weer op voorsprong te komen. Er was een vrije schop van Vince Olsthoorn, waarbij Dennis Verbeek hard op doel kopte, maar niet erin.

In het begin van de tweede helft kreeg Westlandia kans op kans. Er was weer een kopbal van Dennis na een goede actie plus voorzet van Shane Bruinen en een schot van Vince. Die kansen eindigden alweer geen van allen in het net.

Die Haghe 2 kwam op voorsprong bij een razendsnelle counter. De bal werd hoog voorgegeven voor het doel, over Khalid heen precies op de voet van een aanvaller van Die Haghe 2. Hij tikte de bal van heel dichtbij in de uiterste hoek binnen. Een technisch hoogstandje. 1 – 2. De tweede kans voor Die Haghe 2 en ook het tweede doelpunt.

Joost van Schie kwam in het veld voor Sven Enthoven. Hij had een prima voorzet in huis voor de inlopende Sylvester Steentjes. Die kopte de gelijkmaker binnen. 2 – 2. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Van Drunen had meegekeken en een eigen visie ontwikkeld: geen buitenspel, maar doelpunt. Niet veel later was er eenzelfde situatie voor het doel van Die Haghe 2. Nu kon Dion van Splunteren de voorzet onderscheppen. Vermoeidheid ging een rol spelen. De ploeg die zou scoren, zou de wedstrijd winnen. En dat was Die Haghe 2. Uit een voorzet van rechts werd de bal tegendraads tegen de touwen gekopt. 2 – 3. Westlandia za2 probeerde van alles, maar het bleef 2 – 3. Ook na 5 minuten blessuretijd.

De ploeg van Roy Wasmus had gestreden voor wat het waard was. Het missen van kansen brak de ploeg uiteindelijk op. Westlandia had ingezet op het winnen van de nacompetitie. Die Haghe 2 stak daar een stokje voor. Volgend seizoen wacht de reserve 2de klasse.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden

ING Banner breed

 

NIEUWS - senioren

Westlandia speelt finale Westlandcup

Zaterdag 23 juni om 17:00 uur speelt het vlaggenschip wederom in de finale van de Flynth Westlandcup. Tegenstander in de 46e editie is de titelverdediger FC 's-Gravenzande.Het wordt voor het eerst in de historie dat Westlandia zo.1 tegen de FC in deze finale staat. De vorige keer dat we tegen een club uit 's-Gravenzande…

Lees meer

NIEUWS - junioren

Laatste info kampnacht Westlandia

Hier de laatste informatie voor de kampnacht op 22-6-2018. De kinderen worden om 17.00 verwacht en kunnen de volgende morgen om 9.00 uur weer fris en fruitig worden opgehaald. Ze nemen mee: Luchtbed met pomp of matje Kussen Misschien een idee: dekbedhoes i.p.v. slaapzak. Dit i.v.m. hitte in de kantine en…

Lees meer

NIEUWS - dames en meisjes

12 mei - Kampioensfeest Dames 1

12 mei - Kampioensfeest Dames 1

Dames 1 is kampioen geworden van de 4e klasse en wil dit graag samen met u vieren Zaterdag 12 mei wordt er om 14:30 uur afgetrapt met de wedstrijd tegen VDL en daarna (van 16:30 - 21:30 uur) is het DERDE HELFT KAMPIOENSFEEST.  Zie voor meer informatie bijgevoegde aankondiging. U KOMT TOCH ZEKER…

Lees meer

Vrijwilligers gezocht!

Leider/teammanager JO19-1 & JO17-1

Leider/teammanager JO19-1 & JO17-1

Voor zowel de JO19-1 als de JO17-1 zijn we op zoek naar een leider teammanager die de trainer ondersteunt bij en rondom de wedstrijden. Heb jij interesse neem dan contact op met de jeugdcoōrdinator Stefan Alberts of TC-jeugd Leo…

Lees meer