Home » Niet gecategoriseerd » Afscheid na pakweg 70 jaar voetbal.

Afscheid na pakweg 70 jaar voetbal.

📁 Niet gecategoriseerd 📅 maandag 09 juli 2018
Afscheid na pakweg 70 jaar voetbal. Afscheid na pakweg 70 jaar voetbal. Afscheid na pakweg 70 jaar voetbal. Afscheid na pakweg 70 jaar voetbal. Afscheid na pakweg 70 jaar voetbal. Afscheid na pakweg 70 jaar voetbal. Afscheid na pakweg 70 jaar voetbal. Afscheid na pakweg 70 jaar voetbal.

Op zaterdagochtend pakte Jasper van Dijk voor de laatste keer zijn voetbaltas in. Hij had enkele maanden eerder de beslissing genomen om zijn voetbalschoenen achter het behang te plakken.

Op diezelfde zaterdagochtend bedacht Ruud Bijl: Nu heb ik in mijn laatste seizoen in totaal een half uur in Westlandia za1 gespeeld. Vandaag ga ik nog twee keer een half uur spelen en dan kan mijn voetbalcarrière in de mottenballen.

Momenten van bezinning, maar ook van heel veel zin om met voetbalvrienden van vroeger nog één keer samen te spelen. Hans Bos bood de kans: een voorwedstrijd bij de wedstrijd van het Westlands elftal tegen SBV Excelsior. Ruud en Jasper stelden een lijstje namen op en Danielle van Dijk en Claudia Bijl belden die spelers. Bijna iedereen zei meteen ja en was enthousiast.

Op het laatste moment zegden enkele spelers om verschillende legitieme redenen af. Jasper bedacht, dat het leuk zou zijn om samen met zijn zoon Sem in een elftal te spelen. En Sem vond dat ook leuk. Een telefoontje naar Ruud zorgde ervoor dat Quincy Bijl in het elftal van zijn vader ging spelen. Beide jonge honden speelden in een beetje te ruime shirts als enige de gehele wedstrijd. De volgende generatie stond te trappelen van ongeduld.

De wedstrijd tussen het groene team( team Jasper van Dijk) en het blauwe team(team Ruud Bijl) stond onder leiding van scheidsrechter Albert vd Ende. Hij voelde de wedstrijd perfect aan. Hij floot voor het begin en het einde en floot tweemaal voor een penalty. Meer was eigenlijk niet nodig. Ruud zei na afloop dat hij ervan genoten had om weer een keer samen te spelen met zijn oude voetbalmaten en de glimlach op ieders gezicht. Mark Schermer zei na afloop tijdens de derde helft: ’Toen ik als die namen zag, dacht ik: Dit wordt leuk.’

Na een onwennige start, met hier en daar wat gestuntel en ballen die niet altijd in de gewilde richting gingen, was het Joost van Schie, die het eerste doelpunt scoorde voor het groene team. Hij is iemand die altijd en overal wil scoren. 1 - 0 Dat vroeg om een tegenreactie van het blauwe team. Dat beschikte over een echte spits, nl Quincy Bijl. Hij werd in de diepte gestuurd door als wij het goed gezien hebben Joost Heemskerk(Was zelf zijn sprint kwijt). Quincy ging alleen op Danny Koning af en maakte het goed af. 1 – 1. Quincy scoorde niet veel later ook de 1 – 2 voor het team van zijn vader. Ook Sem van Dijk liet het talent dat hij van zijn vader geërfd heeft zien. Hij brengt het groene team op een 3 – 2 voorsprong. Vervolgens werd het tijd dat de beide afscheidnemende spelers ook scorend in actie zouden komen. Daar was een beetje hulp van de scheidsrechter bij nodig. Hij zag een ernstige overtreding in het strafschopgebied van Marcel Janssen. Jasper van Dijk nam zijn verantwoordelijkheid. Zijn schot verdween genadeloos hard in de touwen.4 – 2

Niet lang daarna een penalty op Edwin Vijverberg. Ook Ruud Bijl liet zien, hoe je een penalty moet nemen.4 – 3.

Er mocht natuurlijk geen winnaar komen. Dit ´voetbal-toneelstuk´ moest in een gelijkspel eindigen. De 4 – 4 werd van heel dichtbij, maar wel venijnig door Richard van Schie in het doel gewerkt. 4 – 4. Vervolgens werd Jasper en Ruud op de schouders van teamgenoten van het veld gedragen.

Na afloop spraken Stefan Kester(namens de Westlandia) en Joost van Schie(namens de spelers lovende woorden en er waren bloemen en cadeaus.

Daarna was er een gezellige derde helft, waarbij Marcel Janssen vertelde dat hij had genoten van de wedstrijd, al ging het niet meer vanzelf. Hij was blij, dat Jasper hem bij de penalty niet kwam met een schlemielig lobje.

En Jasper realiseerde zich dat zijn voetballeven erop zat, hoewel hij zich door deze wedstrijd realiseerde, hoe erg hij het zal gaan missen. Voetbal is niet ver weg, want Jasper is en blijft jeugdtrainer bij onze buren van VV Naaldwijk, waar zijn zoon Sem speelt.

Ruud keek met een grote glimlach terug op het hele gebeuren. Hij heeft de kans gegrepen om als assistent-trainer van Westlandia za1 door te gaan. ‘Zo’n kans krijg je maar één keer. Ik heb hem met beide handen aangegrepen.’ Ruud blijven we terugzien in de technische staf van de zaterdag.

Niet alle voetbalervaring loopt de poort uit.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden

ING Banner breed

 

NIEUWS - senioren

Indeling Westlandia za. 1

Westlandia za. 1 is in het nieuwe seizoen ingedeeld bij promovendus Honselersdijk. Daarnaast zijn er nog 4 gepromoveerde ploegen ingedeeld in West 1B. Vanuit de hoofdklassen komen 2 degradanten strijden voor een goede klassering. Dat zijn voormalig topklasser RVVH en Rijsoord. Daarnaast zijn er nog 5 clubs die voor het eerst…

Lees meer

NIEUWS - junioren

Ophalen wedstrijdtassen

Beste trainers, leiders en van de Jo19, Jo17, Mo17, Jo15, Jo14,Jo13,Jo12, Jo11, Jo10, Jo9,Jo8, 4x4 en mini’s  Iedereen is nog volop aan het genieten van een welverdiende vakantie maar halverwege augustus gaan sommige teams al weer aan de slag en hebben dan de tas met shirts en kleding nodig.  Er zijn een aantal…

Lees meer

NIEUWS - dames en meisjes

12 mei - Kampioensfeest Dames 1

12 mei - Kampioensfeest Dames 1

Dames 1 is kampioen geworden van de 4e klasse en wil dit graag samen met u vieren Zaterdag 12 mei wordt er om 14:30 uur afgetrapt met de wedstrijd tegen VDL en daarna (van 16:30 - 21:30 uur) is het DERDE HELFT KAMPIOENSFEEST.  Zie voor meer informatie bijgevoegde aankondiging. U KOMT TOCH ZEKER…

Lees meer

Vrijwilligers gezocht!

Leider/teammanager JO19-1 & JO17-1

Leider/teammanager JO19-1 & JO17-1

Voor zowel de JO19-1 als de JO17-1 zijn we op zoek naar een leider teammanager die de trainer ondersteunt bij en rondom de wedstrijden. Heb jij interesse neem dan contact op met de jeugdcoōrdinator Stefan Alberts of TC-jeugd Leo…

Lees meer