Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 421

📁 Mooie verhalen 📅 dinsdag 06 juni 2017
Oude doos 421

Westlandsche Courant van 28 maart 1923

Westlandia nog maar 4 maanden op eigen benen, trachtte zich een weg te banen in het voetballand.

Westlandia 1 – E. D. O.H. II 3 – 1

Als scheidsrechter fungeerde onze vroegere dorpsgenoot de heer Varkevisser van Schiedam.

Hiermede kwamen beide elftallen in het veld. De gebruikelijke “hoeraatjes” ontbraken ook nu natuurlijk niet. Beide clubs pakken flink aan. Al spoedig wist EDOH het Westlandia-doel te doorboren. Enkele minuten daarna wist een der Naaldwijkse voorspelers den gelijkmaker te plaatsen, met welken stand de rust intrad. Na de rust speelde Westlandia met den wind schuin achter. Onafgebroken bijna was de strijd op het EDOH-doel, welks doelman schitterend was, wat niet kon verhinderen dat Westlandia tenslotte won met 3-1. Ook Naaldwijks doelman leverde verdienstelijk werk. Het geheele elftal was flink in actie. De keus door bestuur en regelingscommissie gemaakt, kan niet anders dan gelukkig geslaagd heeten. De wedstrijd stond onder leiding van den scheidsrechter F. Varkevisser uit Schiedam, die naar volle tevredenheid van beide clubs zich van zijn taak kweet. Na afloop had in het clublokaal een gezellig samenzijn van beide clubs plaats, waarbij tevens de medaille (waarvan we er één nog in ons bezit hebben) onder een toepasselijk woord door één der bestuursleden aan de winnende club werd uitgereikt, en dank werd gebracht aan het Residentie-elftal, dat zich had verwaardigd af te dalen naar het landelijke Naaldwijk om deze openingswedstrijd te spelen. Een der bestuursleden van EDOH antwoordde in een korte maar hartelijke speech en sprak de beste wensen uit voor Westlandia. Zoo eindigde deze goed geslaagde dag voor Westlandia. Het – ondanks het gure weer – in groote getalen aanwezige publiek, is een bewijs dat onder de katholieken van Naaldwijk warm wordt gevoeld voor deze voetbalclub, wat voor de leden een aanmoediging zal zijn, om steeds in alle opzichten deze sympathie waardig te blijven. A.S. Zondag zal op het voetbalveld der R. K. Voetbalvereeniging Westlandia alhier wederom een wedstrijd worden gehouden om een medaille en wel tusschen Westlandia II en De Ster II van Wateringen. (Dit verslag gaat over een 1e wedstrijd die op 18 januari 1923 is gespeeld), als er geen ruimte was in de krant stelde men het verslag uit totdat er weer ruimte was)

In de volgende oude doos: Uit de Westlandsche Courant van 28 maart 1923 Westlandia RK WIK.

Tonoudedoos