Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 443

📁 Mooie verhalen 📅 vrijdag 26 januari 2018
Oude doos 443

Uit het Binnenhof van 29 Januari 1968

Westlandia met lege handen huiswaarts

Kans op titel wel verkeken.

Naaldwijk- Het wordt voor insiders steeds duidelijker dat in de derde klasse Alblasserdam dit seizoen de meest serieuze aanspraak gaat maken op de titel. De oranjehelden omzeilden met het bezoekende Westlandia een bijzonder lastige klip, terwijl bovendien het op de tweede plaats staande Naaldwijk een steekje liet vallen tegen Hillegersberg.

Voor Westlandia is in ieder geval de kans op de titel wel verkeken. Die kans was er op de winst bij Alblasserdam beslist wel geweest. Daarom heeft het velen verbaasd waarom Westlandia zulk ongeïnteresseerd spel op de Alblasserdamse grasmat deponeerde. De gastheren speelden met een aanzienlijk betere inzet, al was het voor wat het vertoonde spel betreft ook van de aanstaande kampioenen geenszins hartverwarmend voetbal. Na tien minuten werd een afstandsschot in de bovenhoek geplaatst buiten bereik van doelman v. d. Ende hetgeen tevens een 1-0 voorsprong betekende voor de gastheren. Na twintig minuten spelen moest Leo Fransen zich door G. Mulder laten vervangen. In de tweede helft kwam Alblasserdam na een 15 minuten aan een 2-0 voorsprong toen op zeer fortuinlijke wijze een voorzet via de knie van de aanvalsleider van Alblasserdam achter doelman v. d. Ende in het Westlandia-doel caramboleerde 2-0.

Tegentreffer

Vijf minuten later kwamen de groen-witten aan een tegentreffer. Een mee opgerukte Harry Scholtes wist op fraaie wijze een aanvalscombinatie van G. Mulder en Ballering af te ronden 2-1. Alblasserdam raakte even aangeslagen maar die gedacht had dat de groen-witten zouden doordrukken om een gelijkspel te bewerkstelligen kwam bedrogen uit. Integendeel er werd ongeïnteresseerd verder gespeeld. Toen bovendien de arbiter zich liet verschalken door een staaltje show van de Alblasserdamse middenvelder, deed hij Alblasserdam een penalty cadeau en Westlandia en Westlandia letterlijk en figuurlijk de das om. Bij een ingooibal – bij een blessure van doelman v. d. Ende – knalde Jac. Grootscholten de bal weg, juist voor de toelopende middenvoor die over G. Scholtes’ been struikelde en een nummertje show ten beste gaf. De strafschop betekende tevens de eindstand 3-1 daar de verdere strijd als de bekende nachtkaars uitging tot grote opluchting van Alblasserdam. De Alblasserdammers zijn nog steeds zeer bevreesd van Westlandia dat in het verleden middels een fraaie kopstoot van Wil Roos op eigen terrein een 0-1 nederlaag kreeg te slikken, ondanks dat de Alblasserdammers de gehele wedstrijd in de meerderheid waren geweest.

De krant meldde ook:

In 3C gaat Alblasserdam aan kop. Concurrent Westlandia kreeg een nederlaag van 3-1 toegediend, terwijl Naaldwijk nummer twee op de ranglijst, een punt verspeelde aan Hillegersberg (1-1). HVV ging op bezoek bij Excelsior ’20 en verloor met 2-1. Onderaan in deze afdeling staat Sliedrecht dat drie punten achterstand heeft op Tediro plus een wedstrijd meer gespeeld. Tediro wist overigens met 2-1 van RAVA te winnen waardoor de Zuiderparkers naar de zevende plaats afzakten. Voor RAVA scoorde de Dekker. Ook VELO speelde gelijk 1-1 tegen VOC. De Wateringers vertoeven nu met HVV, RAVA en Excelsior ’20 in de middenmoot.

Stand 3C

1. Alblasserdam 11 17