Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 445

Oude doos 445

Uit de Haagsche Courant van 12 februari 1968

Westlandia bedwong Slikkerveer met 0 – 0

Naaldwijk - De uitwedstrijd tegen Slikkerveer, dat nog ernstige kampioenskansen bezat naast de fraaie plaats die Alblasserdam op de ranglijst inneemt, heeft Westlandia fraai doorstaan Daar zowel Ant. Visser als Jac. Grootscholten wegens blessures ontbraken moest Westlandia met twee invallers aantreden. De invallers A. v. d. Ende die in de verdediging stond opgesteld en H. Wolters in de voorhoede spelend, hebben meegewerkt aan een puntendeling, die vooral voor Slikkerveer een streep door de rekening was.

Begrijpelijk speelden de groen-witten geheel op de defensie om door middel van snelle uitvallen tot scoren te komen. In het eerste deel van deze opdracht is Westlandia volledig geslaagd, maar hoe snel en hoe gevaarlijk soms de uitvallen ook waren, gescoord werd er door de Westlandia-voorwaartsen niet. In de defensie speelde vooral Harry Scholtes een voortreffelijke wedstrijd, terwijl ook invaller a. v. d. Ende op een goede partij kan terugzien. Overigens was het hele verdedigingsblok goed op dreef en er werd vrijwel geen enkele doelrijpe kans weggegeven. Slikkerveer speelde de vele aanvallen vrijwel steeds door het centrum. Daar ook de Slikkerveerse defensie de zaak achter potdicht hield eindigde de wedstrijd zoals hij begonnen was 0-0, tot grote teleurstelling van kampioensgegadigde Slikkerveer dat in de eerstvolgende wedstrijd Alblasserdam tegenover zich vindt en daarbij thans vrijwel zijn laatste kans verspeelde. Westlandia stelde zich met dit kostbare punt en de zege van vorige week definitief veilig.

In 3 C staat leider Alblasserdam 6 punten voor op Slikkerveer. Alblasserdam won met 2-0 van Tediro. Slikkerveer kreeg Westlandia op bezoek en kwam niet verder dan 0-0. Naaldwijk bleef op de derde plaats door een overwinning van 3-0 op VELO en VOC deed de laatste plaats over aan Excelsior ’20 door deze club met 4-1 te verslaan. Met Sliedrecht, dat met 4-1 van HVV verloor, moeten beide clubs uitmaken wie een klasse lager gaat voetballen. RAVA stelde zich met HVV in veiligheid dank zij het gelijke spel van 0-0 tegen Hillegersberg. 3 B Stand:

1. Alblasserdam 19 32
  2. HVV 20 19