Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 447

📁 Mooie verhalen 📅 dinsdag 27 februari 2018

Uit deHaagsche Courant van 26 februari 1968

WESTLANDIA KREEG MINDER DAN HET VERDIENDE: 0-0

Voorhoede was van slag af

Naaldwijk - Al is het gelijkspelen tegen één in de kopgroep vertoevende clubs als Slikkerveer op zich altijd een goede prestatie, gezien de veldverhouding is Westlandia met 0-0 toch het minst beloond. Westlandia startte met windvoordeel en vrijwel de gehele wedstrijd leverde dit een veldmeerderheid op. In de voorhoede was deze middag c. v. d. Ende volkomen van slag af, evenals Ton v. d. Voort in de wedstrijd van vorige week.                              Daar Jac. Grootscholten op het appèl ontbrak speelde N. Zwinkels in de defensie, terwijl P. Behrtel het team completeerde in de middenlinie. Voor de gepasseerde ton v. d. Voort stond Hans Mulder in de voorhoede opgesteld. Was Westlandia herhaalde malen dicht bij de openingstreffer, toch leek Slikkerveer een kwartier voor de rust vrij fortuinlijk de score te gaan openen. Een klein misverstandje in de groen-witte defensie bracht een Slikkerveerse aanvaller vrij voor doelman M. Grootscholten, maar tot opluchting van alles wat Westlandia was ging de bal juist over het doel.

Ander beeld

Wie gedacht dat na de rust Slikkerveer, gesteund door het windvoordeel de groen-witte defensie onder druk zou gaan zetten, kreeg toch een geheel ander spelbeeld te zien. Westlandia bouwde, tegen wind spelend, goede aanvallen op en was bij vlagen zelfs aanzienlijk gevaarlijker voor de Slikkerveerse veste. De afwerking liep op onfortuinlijke wijze op niets uit.

Vrij voor het doel staande – zij het opzij naast het doel – vuurde Ton Ballering een schot af, dat de lat rakelings scheerde. Ook Hans Mulder bleek het vizier juist tets te hoog gericht te hebben, waardoor zijn vliegend schot over suisde. Een felle inzending in de benedenhoek werd op zeer fraaie wijze met een bliksemreactie door de Slikkerveerse keeper onschadelijk gemaakt.

Hoe Westlandia ook trachtte een verdiend doelpunt op het scorebord te brengen, het laatste beetje voetbalgeluk ontbrak. Aan de andere zijde wist de groen-witte defensie met de aanvallen van Slikkerveer goed raad, zodat doelman Grootscholten niet al teveel en al te gevaarlijk werk kreeg op te knappen

Fair

De wedstrijd werd op volkomen faire wijze gespeeld. Zodat de goed leidende arbiter weinig moeite had om de strijd in juiste banen te leiden.

In 2C won leider Alblasserdam met 2-0 van Tediro en vergrootte zijn voorsprong op Slikkerveer en Naaldwijk tot vier punten. RAVA zakte weer verder terug door een nederlaag van 3-1 tegen Hillegersberg. Westlandia en Slikkerveer speelden gelijk 0-0.

In de volgende oude doos: Westlandia – HVV 3 maart 1968

Tonoudedoos