Home » De club » Historie » Palmares

Palmares

📁 Historie 📅 maandag 23 september 2013
Zondag 1 Kampioenschappen:
Hoofdklasse: 2009, 2016
1e klasse: 2007
2e klasse: 1979, 1999
3e klasse: 1992, 1997
4e klasse: 1954

 

Promoties naar:
3e Divisie (Topklasse): 2016
Hoofdklasse: 2001, 2007
1e klasse: 1979, 1999
2e klasse: 1963, 1977, 1992, 1997
3e klasse: 1954
4e klasse: 1946

 

Winnaar Westland Cup:
198819911993199920042005200620072013201420152016

 

Winnaar Haaglanden Voetbal Toernooi:
2017 

 

KNVB Beker deelnames:
24-8-2016 Huizen – Westlandia 3-3 1e ronde, verlies na strafschoppen
23-09-2009 VV Capelle - Westlandia 4-0 2e ronde
29-08-2009 Westlandia - VV Nunspeet 2-0 1e ronde
31-08-2008 Westlandia - HVV Hollandia 1-1 verlies na strafschoppen
06-08-2005 Westlandia - TOP Oss 1-1 verlies na strafschoppen
10-08-2004 Westlandia - FC Eindhoven 2-2 verlies na strafschoppen
12-08-2003 Westlandia - Sparta 0-4  

 

Memorabele wedstrijden:
17-11-2012: Westlandia - Ex-Internationals 9-6 90-jarig bestaan
29-07-1989: Westlandia - PSV 1-8  
11-07-1987: Westlandia - Ajax 1-7 65-jarig bestaan
17-07-1982: Westlandia - Ajax 1-3 60-jarig bestaan
24-05-1980: Westlandia - HFC Haarlem 1-3  
05-08-1979: Westlandia - FC Amsterdam 1-5  
19-07-1975: Westlandia - Feyenoord 0-8 Opening Sportpark De Hoge Bomen

 

Westlands Sportploeg van het Jaar:
2009

 

Zondag 2 Kampioenschappen:
Res. Hoofdklasse: 1990, 2002, 2010, 2012, 2014, 2015, 2016, 2017
Alg. Zondag kampioen: 20012014, 2017
Alg. kampioen: 2012, 2017

 

Zaterdag 1 Kampioenschappen 
3e klasse: 2014

 

Zaterdag 1:  
Promoties naar:  
1e klasse: 2016
2e klasse: 2014 (kampioen)
3e klasse: 2010
4e klasse: 2007
* 2006 Start zaterdagvoetbal standaard 

 

Dames:  
Kampioenschappen  
2e klasse: 2011

 

FeVoWest Cup(Verkregen gegevens van FeVoWest zijn slechts vanaf 2007)
Onder 23: 2006
A1 Cup: 1986200620082009201020112012
Ladies 2014

 

Bekende (oud-)Westlandianen met profverleden
Naam Geb. datum Clubs
Johan Voskamp 15-10-1984 Śląsk Wrocław, Sparta, Helmond Sport, RKC, Excelsior
Raily Ignacio 04-06-1987 ADO Den Haag, FC Dordrecht
Mathijs Benard 05-01-1989 Excelsior
Marko van der Knaap 15-01-1979 FC Utrecht
Jasper van Dijk 09-11-1978 ADO Den Haag
Mandy van den Berg 26-08-1990 Liverpool, ADO Den Haag, Vittsjo GIK & LSK Lillestrom

 

Top 5 Meeste wedstrijden Zondag 1 (vanaf 1972)
Richard van Schie 623
Leo Schelvis 537
Marko van der Knaap 518*
Joop van Holsteijn 505
Ruud Bijl 505
Michel Duijvesteijn 474

 * Nog actief in zondag 1

Top 5 Meeste doelpunten Zondag 1 (vanaf 1972)
Leo Schelvis 268
René van Schie 246
Charlie Vijverberg 208
Joost van Schie 156
Erik Veenman 123

 

Speler van het Jaar (vanaf 1987)
1987 Wim van Dijk
1988 Theo Verbeek
1989 Ronald Visser
1990 Gerard Hoenderdos
1991 Ronald Visser
1992 Wim van Dijk
1993 Wim van Dijk
1996 Mark Schermer
1998 Leo Schelvis
1999 Marko van der Knaap
2008 Jasper van Dijk
2009 Marko van der Knaap
2010 Virgil Gard
2012 Edgar Leerdam
2013 Robin Faber
2014 Nick van Vliet
2015 Steven Olsthoorn
2016 Edgar Leerdam

N.B. Er wordt nog steeds aan deze pagina Palmares gewerkt.Wanneer u aanvullingen heeft stuur deze dan via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel dit artikel met je vrienden