• Historie

    Westlandia op weg naar 100 jaar..
    Op 13 november 1922 deelde de Zeereerwaarde Heer pastoor Franciscus Wierdels vanaf de preekstoel mee, dat er in het Verenigingsgebouw aan de Dijkweg een oprichtingsvergadering zou worden gehouden van een voetbalvereniging. Deze oproep had alles te maken met de oprichting op 6 september 1922 van een neutrale voetbalvereniging in Naaldwijk: de VV Naaldwijk. Daarin zag de pastoor zijn jonge parochianen niet graag voetballen.

    De vergadering vond een dag later plaats op maandag 14 november en werd geleid door kapelaan Slijkerman. Er waren 28 belangstellenden die te kennen gaven lid te willen worden van de R.K. voetbalvereniging. Aldus werd besloten en men ging aan het werk. Er werd een regelingscommissie gevormd, ‘want een voetbalvereniging oprichten is niet zo moeilijk, maar om te kunnen spelen, komt er heel wat meer bij kijken’.
    Op 24 november 1922 kwam men weer bij elkaar en toen waren er al 42 leden. Men moest toen erkennen, dat er van de oprichtingsvergadering geen notulen waren gemaakt. Een dus niet zo sterke start van de voetbalclub. Het eerste bestuur bestond uit voorzitter dhr. Pierre van Giesen van de kistenfabriek, secretaris Geert Hulspas, Leen Groenewegen Hzn, A.P van Holstein en P. de Wijs. Vanuit de vergadering kwam de vraag naar een naam voor de nieuwe vereniging. Na enig overleg werd besloten onder naam R.K.V.V. Westlandia te gaan spelen. Het tenue werd een groen wit gestreept shirt, een zwarte broek, geen witte, want dat schijnt door bij regen en zwarte kousen met een groene band. Dat moest nog wel goedgekeurd worden door de Katholieke Diocesane Haarlemse Voetbalbond.
    Het kerkbestuur stelde een terrein ter beschikking aan de Langebroekweg, naast de boerderij van de fam. W. Groenewegen. Er werd hard gewerkt om het veld speelklaar te maken. Er kwam een koolaspad, er werden drie houten kleedlokalen aangelegd en een verkooplokaaltje. Met palen en draad werd een afrastering gemaakt naast het koolaspad. Het terrein kreeg al snel de naam ‘molshoop’, omdat het in het midden vrij hoog lag. Op 12 januari 1923 verscheen er in De Westlandsche Courant het volgende bericht over het veld.

    De R.K. Voetbalvereen. Westlandia opende zondag het veld aan den Langen Broekweg. Dat het zwaar speelde, bleek vanzelf. Doch dat zal geleidelijk beter worden. Als er maar droog weer komt, want het is bekend en hier reeds overtuigend gebleken, dat een kleibodem voor een voetbalterrein bij vochtig weer niet bevalt wegens glad oppervlak. Doch die kwaal is met ruim overzanden wel te verhelpen.

    Op het veld van de R.K. Voetbalvereen. Westlandia is op het ruime voorplan een doel aangebracht voor oefening in doelschieten.’

    In de loop der jaren veranderde de speellocatie. In 1931 verhuisde de vereniging naar een terrein aan de Middelbroekweg. In het jubileumboek VV Westlandia 60 jaar staat een foto waarbij de geestelijk adviseur kapelaan Hussen het veld inzegent.
    In 1950 verhuisde Westlandia naar een terrein aan de Lange Broekweg. Er waren twee velden, met ruimte voor een derde veld. De voorzieningen waren veel beter dan op het oude terrein. Er kwam zelfs een clubtent met douchegelegenheid. Buurman Bram van Uffelen was Westlandia zeer ter wille. De verwarming van de kantine werd geleverd door de ketel van Bram. Bij Bram konden de spelers ook terecht voor een borreltje na de training.
    In 1962 kreeg de vereniging een tribune van de supporters. Er was ƒ 7000,- opgehaald. Daarvoor kon een halve tribune gebouwd worden. Het kerkbestuur stond borg voor de rest van het bedrag. De bouwkosten bedroegen uiteindelijk ƒ 15000,-. Deze tribune verhuisde mee naar De Hoge Bomen en is inmiddels zo’n 60 jaar oud. Er werden wat aanpassingen en schilderwerk gedaan, zodat we nu op groene en witte plastic stoeltjes zitten en niet meer op houten banken.
    In 1975 verhuisde Westlandia naar het sportpark De Hoge Bomen. Er waren 6 velden en een grote oefenstrook. De openingswedstrijd op 19 juli 1975 was tegen de complete eerste selectie van Feyenoord met o.a. Willem van Hanegem. De ploeg uit Rotterdam won met 8 – 0.

    Op woensdag 14 oktober 1987 metselde erevoorzitter Frans Batist de eerste officiële steen voor de eigen oefenhal. Eerder had de toenmalige voorzitter Geert Veenman het startsein gegeven voor een Superloterij om te komen tot de bouw van een “eenvoudige oefenhal”. Omdat de vereniging 65 jaar bestond, wilde men de hal in het jubileumjaar in gebruik nemen.
    ‘Zodat we binnen kunnen sporten, bij weer zoals nu’, zei hij naar buiten kijkend, waar het water met bakken uit de hemel viel.
    In twee maanden tijd werd met veel zelfwerkzaamheid een sporthal uit de grond gestampt. De opbrengst van de superloterij was groot, maar nog niet toereikend voor alle kosten. Met steun van het bedrijfsleven werden de laatste financiële hobbels genomen. Zo kreeg Westlandia zijn Balleringhal.
    Op 16 juni 1997 diende Cees Bentvelzen, bouwkundig medewerker bij de gemeente een begroting in voor de verbouwing van de kantine in twee fases.
    Fase 1 omvat de verbetering van de verwarmingsinstallatie en waterbesparing in de douches.
    Fase 2 betreft een ‘tweelaagse’ aanbouw aan de voorzijde van de kantine t.b.v. een eventuele uitbreiding van de kantine op de begane grond en een nieuwe bestuurskamer/ontvangstruimte voor sponsors op de eerste verdieping. De totale verbouwing wordt begroot op ƒ 378.000,-
    De eerste steen wordt op 23 mei 2001 gelegd door Jan Noordermeer.
    Op 2 februari 2005 komt de Werkgroep Zuidelijke Randweg voor de eerste keer bij elkaar onder voorzitterschap van Ton Ballering. De gemeente Westland had aangekondigd dat de geplande zuidelijke randweg over een deel van onze accommodatie zou gaan. De velden van Westlandia liepen tot aan de Monnikenlaan. Veld 4 en de trainingsstrook aan deze weg moesten zeker worden ingeleverd, 11.700 m2 groot en waarschijnlijk ook de trainingsvelden aan de Galgeweg, 9.500 m2 groot. Voor Westlandia resteerden dan nog vier grasvelden, één gedeeld (met VV Naaldwijk) kunstgrasveld en een klein kunstgrasveld.
    Aanvankelijk kreeg Westlandia voor het ingeleverde veld 4 geen nieuw veld terug. De werkgroep maakte een inventarisatie van het gebruik van de velden m.n. op zaterdag. Er was regelmatig ruimtegebruik. De KNVB steunde de vereniging daarin. Na heel veel overleg met de gemeente, met o.a. een vergadering bij Janus Kouwenhoven thuis met burgemeester Van der Tak en wethouder mevrouw De Goeij kreeg Westlandia wat het nodig had: Twee kunstgrasvelden en vier volwaardige velden.
    In 2014 dwong een chronisch tekort aan kleedkamers de vereniging om het clubhuis uit te breiden. Er kwamen nieuwe kleedkamers en een technische ruimte, waar videobeelden van wedstrijden of trainingen met elftallen bekeken kunnen worden. In de gevel naast de ingang prijkt een steen met de volgende tekst: “De eerste steen is gelegd op 29 augustus 2014 door ere-voorzitter Janus Kouwenhoven, geboren 1933, voorzitter van 1996 – 2002.” De laatste verbouwing van de kantine dateert van 3 jaar geleden.
    Op 5 november 2017 werd de interne verbouwing van de kantine officieel geopend. Het meubilair werd vernieuwd en er werd een sfeer van een bruin café gecreëerd met nostalgische kampioensfoto’s fullcolour geprint op transparante folie in sepia.
    De laatste bouwactiviteiten dateren van juli/augustus 2019. Toen werd het Multi Media Center gebouwd. Deze gestapelde containerconstructie staat ter hoogte van de middellijn en is ontworpen en gebouwd door projectleider Eef ter Laak met hulp van velen. Het MMC is bedoeld voor de wedstrijdspeaker, voor verslaggevers en cameramensen.
    Op 8 september 2019 werd dit MMC officieel in gebruik genomen. Daar zijn mooi beelden van gemaakt door Bob en Stef van Veen.

    Westlandia is met recht trots op een ruime en moderne accommodatie.

    Het voetbal, de beginjaren.
    Op 14 januari 1923 werd als openingswedstrijd gespeeld RKVV Westlandia 1 – RKVV EDOH 2 uit Den Haag. Kapelaan A. Slijkerman verrichtte de opening met een zegening en een korte toespraak: “Door eendracht worden kleine zaken groot, maar door tweedracht gaan grote zaken ten onder.” Hij knipte ook nog een lint door, dat van doel tot doel was gespannen om tenslotte de eerste trap tegen de bal te geven. De thuisploeg won de allereerste wedstrijd in haar bestaan met 3 – 1. Het leverde Westlandia haar eerste medaille op. Die hangt nog steeds in de allereerste prijzenkast in de kleine kantine.

    In de Westlandsche Courant van 31 januari 1923 stond twee maanden na de oprichting van de R.K.V.V. Westlandia het volgende wedstrijdverslag:
    ‘De R.K. voetbalvereen. Westlandia speelde Zondag twee wedstrijden thuis op het veld aldaar. Westlandia I had Zeemeeuwen II uit Hoek van Holland op bezoek. Het was een zware strijd voor Westlandia, want die Zeemeeuwen hadden een stevig en doortastend spel. De partij werd geleid door den heer Scheffers en eindigde met 0 – 0. Dan kwam Rohda van Poeldijk in het veld tegen Westlandia IV. Ook deze partij eindigde met een gelijk spel. 1 – 1. Westlandia II trok naar Wateringen en won daar met 3 – 1 van Pius. Westlandia had dus een zwaren, maar gunstigen dag.’

    De eerste jaren van de jonge vereniging verliepen verre van soepel. Het was en komen en gaan van bestuursleden. Donkere wolken pakten zich samen boven de club. Op 23 april 1931 barstte de bom. Het gehele bestuur trad af. De geestelijk adviseur, kapelaan Alkemade stelde een bestuur samen uit mensen die actief waren bij de jeugd. Zij hielden het 3 maanden vol. Dat betekende, dat er weer gezocht moest worden naar nieuwe bestuursleden. Jan van den Ende werd gevraagd om voorzitter te worden. Piet de Wijs moest dan secretaris worden. Dat gebeurde. Er was serieus werk aan de winkel. Van het eerste elftal bleven maar drie spelers lid, maar het lukte om de vereniging overeind te houden.
    In de hierop volgende jaren bloeide de vereniging weer op en begon te groeien.
    Westlandia speelde zijn wedstrijden in de D.H.V.B. (Diocesane Haarlemse Voetbal Bond) en was opgeklommen van de derde naar de eerste klasse.
    In het ‘Gedenkboekje, uitgegeven bij het 10-jarig bestaan’, in 1932 staat, dat ‘ons eerste’ zich in de afgelopen jaren had weten op te werken tot de eerste klasse D.H.V.B., maar er werd niets geschreven over de daarbij horende kampioenschappen.
    In De Westlandsche Courant van 2 mei 1936 lazen we voor het eerst over een mogelijk kampioenschap.
    Er wordt gestreden om het kampioenschap 1e klass, D.H.V.B. op het terrein van Westlandia I. Tegen Velo l’ Daar Westlandia 1 punt voorstaat, zijn de kansen in het voordeel van deze club.‘
    Op dezelfde dag is ook de wedstrijd ‘Holland – België’. Voor het publiek is die wedstrijd ‘door de radio’ te volgen.

    Op 7 mei 1936 stond in De Westlandsche Courant het verhaal van het kampioenschap: ‘de R.K. Voetbalver. Westlandia heeft kans gezien door een prachtige en welverdiende overwinning op Velo het kampioenschap in haar afdeeling naar binnen te halen.’ Velo nam na 5 minuten spelen al de leiding door een doelpunt van v.d. Akker. Niet veel later maakte Lou Droog, de fietsenmaker namens de Naaldwijkers de gelijkmaker. In de tweede helft maakte de thuisploeg de winnende treffer. Het is Droog die onhoudbaar inschoot. ‘Een zeer talrijk publiek woonde den wedstrijd bij.’
    In 1942, in oorlogstijd werd de R.K. Voetbalbond opgeheven. Er kwam een zgn. gemengde competitie. Westlandia ging spelen in de Haagse Voetbal Bond. Deze nieuwe opzet van de competitie startte in het seizoen 1942/1943.
    Na de oorlog vond Westlandia al snel de weg omhoog. In de competitie van 1945/1946 werd het eerste elftal met overmacht kampioen in de eerste klasse HVB met 35 punten uit 18 wedstrijden. In twee wedstrijden werd zelfs 10 keer gescoord. Dat leverde een kampioenschap op van de HVB en promotiewedstrijden tegen De Ooievaars, een vereniging met veel Joodse leden. Westlandia won de tweekamp tegen een vanwege de oorlog zeer verzwakt team. Westlandia promoveerde naar de K.N.V.B. Dat betekende een doorbraak in het Westlandse voetbal.
    ’24 april 2016 wordt met gouden letters in de geschiedenisboeken van de club bijgeschreven’ en ‘De clubarchivarissen van Westlandia kunnen weer aan de slag’. Een ronkende kop in de Westlandsche Courant. Uit bij DHC in Delft pakte Westlandia de titel in de hoofdklasse A en promoveerde daarmee naar de Derde Divisie Zondag.
    De wedstrijd zelf bracht niet wat je van een kampioenswedstrijd mocht verwachten. Heel veel Naaldwijkers zaten op de tribunes bij DHC, maar zij zagen hun Westlandia de wedstrijd met 2 – 1 verliezen. De Dijk, de achtervolger van Westlandia op de ranglijst verspeelde punten, wat ervoor zorgde dat Westlandia feest mocht gaan vieren. Dat begon al op het veld bij DHC, waar op een gegeven moment hoofdsponsor Hans van der Valk zijn eigen geluksmomentje pakte door gezeten op een schimmel op het hoofdveld te paraderen met de kampioensbeker in de hand.
    Het voetbalseizoen 2019/2020 werd wreed onderbroken door het corona virus. Westlandia speelde zijn laatste wedstrijd op 8 maart 2020 in het stadion van FC Den Haag tegen Jong FC Den Haag en verloor die wedstrijd met 3 – 1.
    In het huidige seizoen 2020/2021 speelt Westlandia zo1 met een aantal jeugdige spelers uit eigen opleiding voor het vijfde seizoen in de derde divisie. Dit gebeurt onder leiding van het duo Marcel Koning en Mark Schuurs.

    Wie de jeugd heeft…
    In 1942 werd Jac. (Koos) van Zeijl juniorenleider bij Westlandia. Het bestuur had hem gevraagd deze taak op zich te nemen. Er waren twee elftallen. Dat leek een minder geschikte tijd om lid te worden, het was midden in de oorlog, maar gek genoeg zorgde de verveling onder de jeugd ervoor, dat er een grote toeloop naar de vereniging was. In enkele jaren had Westlandia bijna 100 jeugdleden. In 1944 liep het ledental weer terug door de schaarste. Na de oorlog begon de jeugdafdeling gestadig te groeien. In 1947 werd er een officiële juniorencommissie ingesteld, waarbij de jeugd een aparte afdeling werd in de vereniging. Op steeds jongere leeftijd konden jongens lid worden bij Westlandia. In het seizoen 1958/1959 was er voor het eerst sprake van pupillenvoetbal. 

    Westlandia had op dat moment 7 junioren- en 2 pupillen-elftallen. In 1963 werd de jeugdafdeling verder uitgebreid met de komst van het welpenvoetbal

    In 1968 schreef Westlandia een A-team in voor de regionale competitie. Daarvoor moesten wel eerst promotiewedstrijden gespeeld worden. Met Koos Grootscholten als trainer lukte dat en zo speelde Westlandia met zijn A1 tegen Feyenoord, Sparta, ADO en Xerxes.
    In 1997 werd de A1 van Westlandia kampioen in de landelijke tweede divisie. Dat was een mijlpaal in de geschiedenis van de club van groen en wit. ‘Als amateurclub hebben we een uniek niveau bereikt. Er is nog één klasse hoger, waarin clubs als Ajax en Feyenoord met hun hoogste A-jeugd uitkomen.’ Deze woorden kwamen uit de mond van toenmalige jeugdvoorzitter Nico van der Knaap.
    De jeugdopleiding van Westlandia werd jaar na jaar beter en groter. Allemaal gericht op het eerste elftal, dat ook opklom vanuit de derde klasse (1996) naar de hoofdklasse (2002) en vanaf 2017 in de Derde Divisie speelt.
    In 2013 werd Stefan Alberts technisch coördinator jeugd(A,B,C,D). Zijn opdracht is het opleiden van talenten voor de zaterdag- en de zondagselectie.
    In 2016 voert de KNVB grote veranderingen in bij het jeugdvoetbal. A1 wordt JO19-1, B1 wordt JO17-1, C1 wordt enz. Een belangrijk nieuw inzicht is dat er bij de jongste jeugd met kleinere teams wordt gespeeld: 6 X 6, 7 X 7, 8 X 8.
    Op vrijdag 11 mei 2018 mocht een delegatie in het stadion van PEC Zwolle de Rinus Michels Award in ontvangst nemen, een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan de vereniging met de beste jeugdopleiding in het amateurvoetbal. Deze prijs kwam volkomen onverwacht. Een van de redenen voor de prijs zou kunnen zijn, dat Westlandia ‘onderscheidend is met het gebruik van video analyse’, aldus Ton van Marrewijk.
    Op 31 oktober 2018 hebben Westlandia en Ajax een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de beide jeugdopleidingen. Voor zowel Ajax als Westlandia is de jeugdopleiding de belangrijkste levensader van de club. In het seizoen 2019/2020 is het samenwerkingsverband met Ajax gestart. Dat leverde o.a. een Ajax Camp op bij van Westlandia, waarbij spelers van 6 tot 16 jaar 5 dagen lang trainden onder leiding van trainers van Ajax.
    In het zojuist begonnen nieuwe seizoen 2020/2021 is Westlandia gestart met een JO21. Zij komen uit in Divisie 4. De JO21 is bedoeld als ‘verlengde jeugdopleiding’. De stap van de jeugd naar de selectie was vaak te groot en wordt hiermee hopelijk gemakkelijker. 

    Vrouwenvoetbal.
    In 1980 vormden Meriam en Marjo van der Knaap, dochters van secretaris Geert van der Knaap met een groep vriendinnen het eerste dameselftal bij Westlandia. “Pa eiste wel dat er met minimaal 15 speelsters gestart werd vanwege blessures en afschrijvingen”, vertelde Meriam later. Er waren 13 vriendinnen. Met de twee zussen erbij kwamen ze op 15. André vd Ende werd de eerste trainer.

    In 1984 behaalde het damesteam het kampioenschap in de tweede klasse. Bij Verburch moest een beslissingswedstrijd tegen ADS gespeeld worden. Westlandia won met 2 – 1 en promoveerde naar de eerste klasse. Het jaar later in 1985 werd het damesteam weer kampioen en promoveerde het naar de hoofdklasse. Dat waren goede jaren.
    Dat niveau werd niet vastgehouden. In 1997 speelde het eerste damesteam weer in de tweede klasse. Het zakte zelfs nog een klasse lager.
    Als we een flinke sprong in de tijd nemen, vinden we de Westlandiadames in het seizoen 2017/2018 terug in de vierde klasse. Laura van Helvensteijn is de trainer en coach. Het gaat dat jaar tussen Westlandia en HPSV. Op 21 april 2018 treffen de twee kampioenskandidaten elkaar. Zij brengen een 2 – 2 stand op het scorebord. Een gelijkspel, dat als een nederlaag gevoeld werd.
    Een week later op 28 april 2018 spelen de dames van Westlandia uit bij MSV’71 de thuisploeg van de mat, 1 – 8. Dezelfde dag kwam er een app uit Monster. De ‘Monstersen’ hadden HPSV met 3 – 1 naar huis gestuurd. Westlandia was kampioen en promoveerde naar de derde klasse.
    Het seizoen 2018/2019 verliep rommelig, maar de dames handhaafden zich wel in de derde klasse. Momenteel met Ron Janssen als trainer wordt er fanatiek en met plezier getraind en in wedstrijden goed gespeeld. Het seizoen 2019/2020 kon niet afgemaakt worden vanwege het corona virus.

    De zaterdagtak van Westlandia.
    In 2007 besloot Westlandia ook op zaterdag met een vertegenwoordigend team te gaan spelen. Dat team startte in de kelder van het zaterdagvoetbal in de 5-de klasse A en eindigde in het eerste jaar op de 4-de plaats. Het elftal promoveerde naar de vierde klasse C. Drie jaar later in 2011 vond er weer een promotie plaats naar de 3-de klasse C.
    Na vier jaar in de 3-de klasse werd Westlandia za1 kampioen in het seizoen 2014/2015. Twee jaar later onder trainer Theo Verbeek promoveerde ‘de zaterdag’ in 2017 naar de eerste klasse. Dat gebeurde op het terrein van DSO tegen BVCB met een 2 – 0 overwinning.
    Het seizoen 2018/2019 werd een heel zwaar jaar voor Westlandia za1. Veel blessures. Jonge spelers losten de oude garde af. De allerlaatste competitiewedstrijd tegen Heinenoord eindigde in een deceptie. Westlandia kwam op een 1 – 0 voorsprong. Dat zou genoeg zijn voor handhaving. In blessuretijd kreeg Heinenoord een penalty. Dat betekende 1 – 1 en degradatie uit in de eerste klasse, op doelsaldo.
    Theo Verbeek is in het huidige seizoen 2020/2021 opnieuw trainer van Westlandia za1. Het team komt uit in de Tweede Klasse Zaterdag.

    Zaalvoetbal.
    Sinds 1972 bestaat de zaalvoetbaltak van Westlandia. In 1986 kwam Peter Botman bij Westlandia zaalvoetballen. Hij was keeper en secretaris en ook nog coach bij de dames. Met een groep gerenommeerde veldvoetbaltoppers was Westlandia net naar de tweede klasse gepromoveerd.

    Twee jaar later in 1988 werd het kampioenschap en de promotie naar de eerste klasse behaald. Weer twee jaar later gevolgd door een promotie naar de hoofdklasse. In 1992 speelde Westlandia 1 zijn allerbeste zaalvoetbalseizoen met in het team Charley Vijverberg, George van Holstein, Marcel van de Berg, Jaco Baven, René van Schie, Desmond Jas, Koos Post, William van der Zalm en Leo van Zeyl als coach. Dit team werd kampioen, maar er werd in de nacompetitie geen promotie binnengehaald. In de loop der jaren was zaalvoetbal een volwaardige afdeling binnen de vereniging geworden.
    Dat is op dit moment, anno september 2020 niet meer het geval. Twee jaar geleden is het eerste zaalvoetbalteam dat in de Topdivisie speelde gestopt. Er zijn momenteel nog 3 zaalvoetbalteams die in de 3-de, de 4-de en de 5-de klasse uitkomen.
    De thuiswedstrijden worden op woensdagavond in De Pijl gespeeld. Het hoogst spelende team was op weg naar een kampioenschap. Corona lag dwars. Op dit moment zijn Ben Nadorp en Ricardo Kortekaas de mannen die de zaalvoetbalkar van Westlandia trekken.

    Westlandia Oldstars.
    Op 20 september 2018 werd met een aftrap officieel gestart met walking football bij Westlandia. Oud-voorzitter Ton Ballering en toenmalig trainer van Westlandia zo1 Edwin Grünholz waren de hoofdrolspelers. Het gebeurde rond het middaguur. Het team ging spelen onder de naam Westlandia OldStars.

    Ad Henneveld en Charles Jungschläger waren de initiatiefnemers van deze nieuwe vorm van voetballen. De laatste was op maandagen al bezig met verantwoord bewegen voor oudere mensen. Ad Henneveld had als speler al ervaring met deze vorm van voetballen. Samen zorgden zij ervoor dat Westlandia ook een walking football-tak kreeg.
    Zij zochten contact met het Ouderenfonds, dat eigenaar is van het concept OldStars walking football. Dat fonds ondersteunt verenigingen, die voetbal in een lagere versnelling willen spelen. De groep walking football-ers startte met 17 mensen. Zij gaan wekelijks op donderdag naar Westlandia om te trainen. Er is nog geen behoefte aan een competitie. Er worden onderlinge wedstrijden geregeld en er zijn inmiddels vier walking football toernooien georganiseerd. De eerste was op 29 december 2018. Vervolgens waren er toernooien op 14 februari 2019, de eerste Valentijn Meeting, waarbij inschrijfgeld van deelnemende teams werd gedoneerd aan goede doelen. De tweede Oliebollen Meeting was op 29 december 2019 met 17 deelnemende teams en de tweede Valentijn Meeting was op 14 februari 2020. Bij alle toernooien gold voor de Westlandia OldStars dat meedoen belangrijker was dan winnen.
    Men is zich bij Westlandia Old Stars aan het oriënteren om zich niet alleen te focussen op Walking Footbal, maar ook op allerlei vormen van bewegen, andere Walking - sporten. Belangrijk is ook het sociale aspect na de sportieve bezigheden.  

    In bijna honderd jaar heeft R.K.V.V. Westlandia enige naam en faam gemaakt in de Nederlandse voetbalwereld.  Op het fundament van nu kan het groen en wit nog jaren mee.

    In het huidige 98-ste verenigingsjaar 2020/2021 van R.K.V.V. Westlandia telt bij een meting op 22 september 2020 (als alle teams weer in de verschillende competities actief zijn) 1528 leden, waarvan er 890 leden bondslid zijn en op het veld, in de zaal of in de jeugd actief zijn.

    JvdM