Home » Junioren » JO-13 » Westlandia Jo13-1 Nederlands kampioen VTT !!

Westlandia Jo13-1 Nederlands kampioen VTT !!

📁 JO-13 📅 zondag 11 juni 2017
Westlandia Jo13-1  Nederlands kampioen VTT !!

Na een zeer succesvol seizoen, kampioen in de hoofdklasse en finalist in de districts West2 bekerfinale, reisde Jo13-1  zaterdag 3 juni Jo13-1 af naar Eijsden, Zuid Limburg, om te strijden voor het nationaal kampioenschap VTT voor hoofdklassers en 2e + 3e divisie teams. Tijdens de voorronde gespeeld bij Nootdorp kwamen we niet verder dan een 4e plaats, niet genoeg voor de finaledag, maar door een afzegging mocht Westlandia de opengevallen plek innemen. De eindronde wordt door 16 teams gespeeld, allemaal winnaars uit de voorrondes en komen uit de 6 districten die de KNVB heeft ingedeeld. Na een voorspoedige reis moesten we de 1e wedstrijd spelen tegen De Rakt, een hoofdklasser uit Uden. Het was de laatste voetbaldag met dit team, Kevin had in de kleedkamer tegen de jongens gemeld dat hij niet voor Jan …. 230 km gereden had en dat we er met zijn allen nog een keer vol voor moesten gaan. De boodschap kwam goed aan, de jongens hadden er duidelijk zin, de koppies stonden goed, er werd prima gespeeld en na 2x 11 minuten stond er 6-1 voor ons op het scorebord. Trainer Kevin en leider Ton keken elkaar even aan en hadden beiden hetzelfde gevoel, het gevoel dat dit wel eens een hele leuke en goede slotdag van de oude Jo13-1 kon worden. De 2e wedstrijd werd ook vrij makkelijk gewonnen en door de andere resultaten in de poule waren wij na 2 wedstrijden al zeker van de finale poule 1 t/m 4. Ook de laatste poulewedstrijd werd echter met degelijk voetbal met 2-0 gewonnen tegen Geleen. Na even relaxen en rust pakken stonden we klaar voor de halve finale tegen Buitenveldert uit Amsterdam. Saillant detail was dat wij beiden in dezelfde kleedkamer zaten en goed met elkaar overweg konden. Delano, Given, Yannick en Tony wisten als leiders van de ploeg al een mentaal voordeeltje te halen door met hun machogedrag te laten merken dat er niets te halen viel voor onze vrienden uit Amsterdam. We begonnen uitstekend, speelden goed en kwamen snel op 1-0. Buitenveldert liet zich niet uit het lood slaan en hielden ons voor de wisseling op 1-0. Na de wisseling bleven we doorgaan met ons goede spel. Vooral de combinaties tussen Given, Pascal, Jay en Quint waren een lust voor het oog en het was Quint die vandaag zichzelf en het team beloonde door mooie en belangrijke goals te maken. Na 3-0 floot de scheids af en konden wij ons opmaken voor de finale. De Foresters, een team uit de 2e divisie uit Heiloo was onze tegenstander, zij wisten de finale te behalen door tegen WV HEDW na de einduitslag van 0-0 de penalty’s beter te nemen. Kevin trok al zijn trucs uit de doos om de jongens met zoveel mogelijk vertrouwen de finale in te laten gaan. Door het warme weer en de toch pittige wedstrijden waren er veel pijntjes en ging de vermoeidheid meespelen. Maar met een bekende kreet in het Westland, opgeven is geen optie, kwamen wij opgeladen het veld op. De melodie van de Champions League klonk uit de speakers, de spelers werden door de speaker een voor een voorgesteld en na het handen schudden kon de finale beginnen. De Foresters waren over de gehele wedstrijd beter dan ons en ook iets fitter. Het viel niet mee maar de jongens knokten voor wat ze waard waren. Tony pakte een paar ballen toen het echt nodig was en na het affluiten van de scheidsrechter hadden we het op 0-0 kunnen houden, sowieso al een uitstekende prestatie tegen een goede tegenstander. Maar als je zo ver bent wil je ook winnen en zoals eerder gezegd, Kevin en Ton zagen de hele dag al dat de koppies goed stonden. Met vertrouwen konden we deze penaltyserie aan. Delano, Quint en Kick namen ze alle drie zoals het hoort, in de hoek en kansloos voor de keeper. Tussendoor wist Tony er een te pakken, zoals hij het hele seizoen penalty’s had gepakt. We hadden het geflikt, kampioen van Nederland VTT in de Elite en iedereen ging uit zijn dak! Na de stijlvolle prijsuitreiking op het veld konden de jongens de enorme wisselbeker omhoog houden. Vol trots ging iedere speler met de schaal en de beker op de foto, zelfs de ouders werden met elkaar op de foto gezet. De terugreis ging veel sneller voor iedereen zijn gevoel.

Met dit resultaat werd een geweldig jaar op de best mogelijke wijze afgesloten. Het is zeker niet vanzelf gegaan en dus mag iedereen enorm trots zijn op het kampioenschap en de prijzen die door Jo13-1 gepakt zijn.

Met de barbecue proosten we erop en gaan we nog even natafelen…………

Een tevreden en trotse teamleider