Home » Junioren » JO-13 » Kampioenschap JO 13 terechte beloning voor geweldig seizoen

Kampioenschap JO 13 terechte beloning voor geweldig seizoen

📁 JO-13 📅 dinsdag 15 mei 2018
Kampioenschap JO 13 terechte beloning voor geweldig seizoen

Na de bloemen en kussen van de moeders achter de kampioenen van Westlandia JO 13 en de uitreiking van de schaal brak op het hoofdveld van De Hoge Bomen een kampioensfeest los wat zijn weerga niet kende. Met confettikanonnen, slingers en champagne vierden hossende spelers hun promotie naar de Tweede Divisie, gadegeslagen door ruim 150 enthousiaste supporters.

Wat een ontlading na een geweldig seizoen. Vanaf de eerste competitieronde stonden de boys van trainer Kevin en diens loyale assistenten Vince en Roy aan kop van de Derde Divisie. Noem het kampioenschap een ronde voor het einde dan maar eens onverdiend. Kevin hield ondanks een kleine dip in de wintermaanden knap vast aan zijn visie en toen in april een aanval van concurrent DSO werd afgeslagen, was het aftellen geblazen naar het glorieuze moment van zaterdag.

Getuige het grote vertrouwen – de achterban had al een compleet draaiboek voor de kampioensdag in elkaar gedraaid – kon het tegen middenmoter FC Lisse niet meer fout gaan. Ogenschijnlijk zonder enige stress werden de bollenboeren direct vastgezet op eigen helft en was het wachten op de bevrijdende openingstreffer. Jay – Djeetje voor intimi – werd op rechts vrijgespeeld door Pascal en Thijs en zorgde met een verwoestende uithaal voor 1-0. Toen aanvoerder Pascal kort daarop een vrije trap stijf de kruising in jaste, kon de kampioensschaal alvast worden opgepoetst. Dit zouden de Westlandianen niet meer uit handen geven.

Mooi om te zien dat Pascal als een echte aanvoerder de reservespelers, coach Kevin zijn assistenten en ondanks een jaartje erbij, de nog altijd zo jong ogende teammanager Ton betrok in het geluksmoment. Even na rust met twee wissels aan Naaldwijkse kant drong het het va-banque spelende Lisse wat aan. Maar zoals het hele seizoen gaf de defensie met de onverstoorbare leider Diego geen krimp. Mylo kleineerde de spits, die toch echt drie koppen groter was dan hem. De backs Jayden en Sem en na rust Jip en Finn speelden sterk vanuit de teamorganisatie met de gedachte ‘safety first’, beter voorkomen dan genezen.  Op het middenveld zette draaikont Thijs regelmatig op magistrale wijze de toon, buffelde Boyd als vanouds en zorgde Stijn met zijn diepgang altijd voor onrust in de gelederen van Lisse.

Hoe breed de selectie kwalitatief wel niet is, bleek toen Milan inviel en het aanvallende motortje nog beter begon te draaien met een ontketende Jay getuige zijn hattrick. Notabene in de kampioenswedstrijd. Justin bleek op linksbuiten zoals altijd een plaag voor zijn directe tegenstander. Met zijn opportunistische spel gaf hij de JO 13 sinds zijn komst dit voorjaar van JO 12 de impuls om de kampioensrace vol te houden.

Noodzakelijk geworden na het wegvallen van alleskunner Kick Krom, die er ondanks zijn blessure altijd was om zijn vrienden mentaal te ondersteunen. Rondlopend in een van zijn vijf eerder gewonnen kampioensshirts ontpopte Kick zich als grote gangmaker tijdens het feest na afloop. Voorlopig z’n laatste op Westlandia omdat hij in de zomer een transfer maakt naar ADO Den Haag. Ook Ismaël en Kick Bol genoten met volle teugen. Het was zeker ook hun kampioenschap. Kick die helaas niet in actie kon komen na een sterke eerste seizoenshelft, omdat hij bij JO 12 inmiddels een onmisbare steunpilaar is in hun titelrace. En Ismaël die zo jammerlijk is uitgeschakeld door een hardnekkige blessure, maar evenals in het veld nooit verzaakte en zijn team altijd vanaf de bank bleef ondersteunen.

Het bewees hoe deze vriendenploeg JO 13 steeds dichter naar elkaar is toegegroeid met als ultiem bewijs de geweldige uitsmijter zaterdag tegen FC Lisse toen de altijd betrouwbare doelman Storm door zijn medespelers naar voren werd gedirigeerd om in de laatste minuut de toegekende penalty te nemen.  Een handblessure ten spijt hield Storm wederom knap de nul alvorens vanaf elfmeter de eindstand van 6-0 op het scorebord te zetten.

Daarmee gaf de goalie tegelijkertijd het startschot voor een memorabel stormachtig kampioensfeest met gebak, patat, de traditionele rondrit op de platte kar door Naaldwijk waar enthousiastelingen onderweg klapten, duimen opstaken en spontaan begonnen te toeteren, gevolgd door een kartmiddagje, die in de vroege avond eindigde. Voor de doodvermoeide spelers tenminste want tegen middernacht ging de kampioensschaal in de kantine nog steeds van hand tot hand. Want ook de ouders lieten zich dit feestje na alle ontberingen tijdens de vroege koude natte donkere zaterdagochtenden niet ontnemen.

Vanaf dinsdag is het gedaan met de pret en moet Kevin zijn team weer uit de feestmodus halen. Er wacht namelijk nog een halve finale om de Haaglanden Cup tegen eerstedivisionist Quick, een finale van de KNVB Beker tegen HVV of UVS, een prestigieus toernooi in Duitsland en de finale van het OTT Toernooi.

Dus kampioenen op naar het volgende feestje. 

Deel dit artikel met je vrienden