Home » Junioren » JO-13 » Drie jongens uit JO13-2 geven enthousiast training.

Drie jongens uit JO13-2 geven enthousiast training.

📁 JO-13 📅 maandag 04 juni 2018
Drie jongens uit JO13-2 geven enthousiast training. Drie jongens uit JO13-2 geven enthousiast training.

Het vinden van trainers voor niet-selectieteams is voor elke vereniging een uitdaging. Een van de oplossingen is het geven van training van oudere jeugd aan jongere jeugd. Die oudere jeugd is soms verrassend jong. Winston en Justin van Luijk( een niet van elkaar te onderscheiden tweeling) en Daan Verschoor zijn 13 jaar. Zij geven sinds het begin van dit seizoen training aan 2 teams: JO9-5 en JO8-3. Samen 16 spelers.

‘We hadden eerst 1 team, maar dan waren er te weinig spelers’, zegt Winston(?).

De jongens zijn zelf enthousiaste voetballers en weten uit eigen ervaring wat een training goed, leuk en leerzaam maakt.

Het was een snikhete maandagmiddag en de TRAINERS hadden op het hoofdveld twee veldjes uitgezet in de schaduw bij het scorebord. En zoals bijna altijd hadden ze fietsend naar Westlandia een trainingsplannetje bedacht: Een toernooitje met tweetallen.

De training begon met 2 verplichte rondjes om de veldjes, 3 mocht ook. Vervolgens werden de tweetallen gevormd en konden de wedstrijdjes van steeds 5 minuten beginnen. Van de 3 TRAINERS volgden 2 een wedstrijd en de 3-de hield met zijn smartphone de tijd in de gaten, maar ook de teams die niet speelden. Deze taken wisselden ze ook regelmatig. Halverwege was er een drinkpauze. De wedstrijden verliepen vlot en sportief en er werden heel veel doelpunten gemaakt. Zelden was er geharrewar over spelregels.

Bij de training was ook Mark Vijverberg aanwezig, leider van JO8-3. Er is afgesproken met de ouders van de 2 teams, dat er steeds één ouder aanwezig is om bij te springen als het nodig is. Hij ziet de TRAINERS komen met leuke en afwisselend oefeningen en zijn zoon gaat graag naar de maandagtraining. De training verloopt prima. Ook de organisatie hebben ze goed voor elkaar en het opruimen na afloop van doeltjes, ballen, hesjes verloopt soepel. De onderlinge samenwerking gebeurt bijna als vanzelf. De TRAINERS zijn zeer goed op elkaar ingespeeld. Ze zeiden na afloop, dat het een beetje rommelig liep, maar ze waren niet ontevreden.

Zij zijn training gaan geven, nadat iemand het aan het begin van het seizoen gevraagd had, vertelt Justin(?). Na een paar keer hebben ze Daan erbij gevraagd, omdat het met zijn drieën beter gaat. Winston(?) zegt nog: ‘Wat wij vroeger geleerd hebben, willen we leren aan deze spelers’.

Daan vertelt, dat ze voor de training oefeningen verzinnen om beter te leren schieten, te leren dribbelen en te leren samenspelen. Ze hebben er duidelijk plezier in.

Volgend seizoen willen ze doorgaan met de trainingen, maar het moet wel passen in het rooster van school.

Als ze klaar zijn met hun trainersklus, gaan ze zich klaar maken voor hun eigen training. Dat sluit mooi op elkaar aan.

JvdM