Home » Junioren » Verslagen » Wedstrijdverslag F1 - Loosduinen JO9-1

Wedstrijdverslag F1 - Loosduinen JO9-1

📁 Verslagen - junioren 📅 zondag 26 maart 2017

Datum: 25-03-2017
Uitslag: 8-0

Na twee moeizame overwinningen tegen laag geklasseerde teams krijgen we vandaag Loosduinen op bezoek. Zij staan op een keurige vijfde plaats. Na het puntverlies van onze naaste belager HBS wordt het met de week spannender. De titel lijkt voor het grijpen. Toch is voorzichtigheid geboden aangezien we de sterkste ploegen uit onze poule nog moeten krijgen, waaronder onze tegenstander van vandaag. Onze sluitpost Dean ontbreekt. Ditmaal mag hij het doel verdedigen bij de E3. Hij wordt vandaag vervangen door een oude bekende Toni uit de F4. Hij keept vandaag een goede wedstrijd. De sporadische kansjes van Loosduinen weet hij keurig onschadelijk te maken. 

Het blijkt vandaag eenrichtingsverkeer te worden. Uiteindelijk weet Loosduinen de schade redelijk beperkt te houden veelal te wijten aan ons gehaaste aanvalsspel. Als we meer oog houden voor onze medespelers en de rust bewaren voor de goal dan had de score zeker hoger uitgevallen. Positief is te melden dat het veldspel er verzorgder uitziet dan de afgelopen weken. Daarnaast is het doelsaldo geen issue meer. We staan immers een straatlengte voor aan doelpunten. Het belangrijkste van de komende vier wedstrijden is dat we elke week de drie punten weten te behalen. 

In de beginfase is het duidelijk dat we de bovenliggende partij zijn. Toch creëren we slechts een paar kleine kansjes. Totdat Sten aanlegt voor een schot van zeer grote afstand. Helaas voor ons spat deze geweldige bal boven op de lat uiteen. Het blijkt het startschot te zijn voor een positief scoreverloop. Niet veel later bereikt Tijs met één van z'n beruchte rushes de achterlijn. Hij ziet Jack vogelvrij staan voor de goal. Met z'n lage voorzet zorgt hij ervoor dat Jack de bal buiten het bereik van de keeper simpel kan intikken: 1-0. De volgende kans is voor Fedde. Zijn schot van afstand verdwijnt rakelings naast de goal. In de volgende aanval verzorgt Jack de voorzet. Deze wordt slecht verwerkt door een Loosduinse verdediger. De bal belandt in de voeten van Toine. Zijn bal verdwijnt ook net naast de goal.

Dan geschiedt het wonder van Naaldwijk. De corner van Fedde belandt op het hoofd van Steijn. Met een rake kopbal via de binnenkant van de paal zorgt hij voor 2-0. Het is z'n eerste doelpunt van deze competitie. Hij heeft er lang naar uitgekeken. Normaal krijgt Steijn al heimwee als hij de middellijn over gaat, maar vandaag heeft hij de smaak te pakken. Het is een opmaat voor meer. Er volgt een goede voorzet van Toine. Met het tweede kopdoelpunt van de dag weet Fedde de 3-0 op het scorebord te zetten. Het draait weer als vanouds bij de jongens. De verdediging heeft z'n zaakjes goed op orde en onze aanvallers zijn weer watervlug. Wederom volgt er een goede combinatie. Jack spurt langs een aantal tegenstanders. Drie Westlandianen staan vrij voor de goal. Jack heeft ze voor het uitkiezen. Zijn pass belandt bij de vrijstaande Fedde. Hij zorgt voor de 4-0. Vlak voor rust wordt de wedstrijd definitief in het slot gegooid. De uittrap van de keeper wordt uit de lucht geplukt door Tijs. Na een fraaie solo schuift hij de bal langs de keeper. Fedde geeft op de lijn het laatste zetje waarmee hij zijn derde van de dag maakt: 5-0. Dit is ook meteen de ruststand. 

In de tweede helft verandert er niets aan het spelbeeld. Westlandia zet goed druk en weet de ene aanval na de andere te produceren. Zoals eerder aangegeven zijn de wonderen vandaag de wereld niet uit. Maar twee wonderen op één dag zou bijna te veel van het goede zijn. Of toch niet? Een afgemeten voorzet van Jack belandt wederom op het hoofd van Steijn. Met een werkelijk schitterende kopbal zorgt hij voor de 6-0. Zo scoor je nooit en zo heb je er twee in liggen in één wedstrijd. De aanvalsdrift is vandaag niet te stoppen. Een pass van Toine op Ibrahim. Zijn gekruiste schot vliegt rakelings naast. Ook de volgende kans is voor Ibrahim. Uit de corner van Fedde kopt Ibrahim de bal op de lat. Helaas weer geen doelpunt van hem. Dan valt de 7-0 toch. Met een goede verdedigende actie stuurt Sten uiterst beheerst twee tegenstanders het Ockenburgse bos in. Zijn pass belandt via Jack bij Tijs. Na wederom een succesvolle dribbel schuift Tijs de bal via binnenkant van de paal het doel in: 7-0. Nog is het niet gedaan voor onze jongens. Een afgeslagen corner van Loosduinen wordt opgepikt door Ibrahim. Met een goede rush steekt hij het veld over. Zijn pass komt terecht bij Jack. Met buitenkant rechts steekt hij de bal fraai langs de keeper. Hiermee zorgt hij voor de eindstand: 8-0. 

Inmiddels begint ons doelsaldo grootse vormen aan te nemen. Overigens net als ons puntenaantal. Met nog drie wedstrijden te gaan staan we op 90 (!!) doelpunten voor. Na de wedstrijd blijkt HBS wederom punten te hebben verspeeld. Hiermee groeit onze puntenvoorsprong naar zeven punten met nog drie wedstrijden te gaan. Dit betekent dat we volgende week bij winst op Den Hoorn het kampioenschap definitief kunnen veiligstellen. Maar zover is het nog niet. Er volgen nog drie lastige wedstrijden tegen respectievelijk de huidige nummers 4, 3 en 2. Het wordt de komende weken sowieso een drukbezet programma. Dinsdag spelen we voor de beker tegen de hoofdklasser Velo. Zaterdag zoals genoemd de belangrijke wedstrijd tegen Den Hoorn. Zondag spelen we om het Nederlands Kampioenschap in Castricum. Op dinsdag 4 april mogen onze jongens het veld oplopen voorafgaand aan de wedstrijd Excelsior Rotterdam - FC Utrecht. Dit wordt een fantastisch familiemomentje voor Ibrahim met zijn grote broer Hicham Faik, speler van Excelsior Rotterdam en wekelijks toeschouwer bij zijn kleine, grote voorbeeld Ibrahim. 

Deel dit artikel met je vrienden