Home » Junioren » Verslagen » Westlandia JO9-3 tegen Victoria '04 JO9-2

Westlandia JO9-3 tegen Victoria '04 JO9-2

📁 Verslagen - junioren 📅 zaterdag 01 april 2017

Vandaag de lastige thuiswedstrijd op het programma. Uit werd er moeizaam gelijkgespeeld (gelijkmaker diep in blessuretijd). Het werd een waar voetbalgevecht al doet de uitslag anders vermoeden.

Met Tony (JO9-4, bedankt Tony!) op de goal omdat Sem in de lappenmand zit (sterkte Sem!), werd er dit keer om 12:30u afgetrapt.  Vanaf de aftrap namen de mannen gelijk het initiatief. Met prachtig combinatievoetbal werd er op zoek gegaan naar een gaatje in de tot dan toe hechte verdediging en uitstekend acterende keeper. Na 7 minuten zag Lars het gaatje en schoot onberispelijk raak 1-0. Wat de mannen, ook van Victoria, daarna lieten zien was geweldig om naar te kijken. Westlandia viel met man en macht aan maar Victoria gaf geen meter prijs waardoor een heus voetbalgevecht ontstond. Ook Victoria zocht bij vlagen de aanval maar ook onze verdediging en keeper stonden als een huis. Er werd niet meer gescoord de 1e helft daarom ook de ruststand van 1-0.

Na de limonade ging het gevecht verder. We werden zelfs meer naar achteren gedrukt en de 1-1 hing in de lucht. Maar dat lieten de mannen niet gebeuren. Zoals een ongeschreven regel zegt: “Als het doelpunt aan de ene kant niet valt, valt het aan de andere kant” Gelukkig gold dat voor ons. Want in de 12e en 13e minuut bracht Lars aan alle onzekerheid een eind door de 2-0 en 3-0 aan te tekenen. De druk was van de ketel en Victoria zag in dat er niks meer te halen viel. De wedstrijd werd ontspannen uitgespeeld en de score werd ook nog opgevoerd naar 6-0, 2x Levi en Quinn waren de doelpuntenmakers.

Omdat Den Hoorn van Monster won, staan we nu alleen aan kop met 2 punten voorsprong op naaste belager Den Hoorn. De volgende wedstijd is uit tegen ’s-Gravenzande. Mocht die gewonnen worden, kunnen de mannen het karwei op 08 april thuis afmaken tegen Den Hoorn en zich gaan opmaken voor het 1e kampioenschap. Zover zijn we nog niet maar het komt nu wel dichterbij.

Ga zo door mannen!!

Wijnand