Home » Junioren » Verslagen » Wedstrijdverslag Den Hoorn JO9-1 - F1

Wedstrijdverslag Den Hoorn JO9-1 - F1

📁 Verslagen - junioren 📅 maandag 10 april 2017
Wedstrijdverslag Den Hoorn JO9-1 - F1

Datum: 01-04-2017
Uitslag: 2-4

Tsja, op 1 april je kampioenswedstrijd spelen en deze nog verliezen ook. Het klinkt als een slechte grap. Het is aan onze jongens de taak de slechte grappenmakers de mond te snoeren. Laat 1 april maar een mooie dag worden. De jongens zijn er klaar voor en de ouders ook. De draaiboeken zijn geschreven. Het enige waar het draaiboek geen rekening mee heeft gehouden is de afwezigheid van onze hoofdcoach Gerard Mulder. Ook dit lijkt een slechte 1-aprilgrap. Maar helaas, hij is echt niet aanwezig en moet zo de belangrijkste wedstrijd van het seizoen missen. En dat na een seizoen waar in hij zijn ziel en zaligheid heeft gelegd in het trainen en coachen van zowel onze jongens als de JO9-2 en JO9-3. Vol met passie. Dat heeft hij fantastisch weten over te dragen naar de spelers. Voor drie jongens uit het team is het overigens een unieke gelegenheid om twee seizoenen op rij kampioen te worden. Dean, Toine en Steijn werden vorig jaar kampioen met de F7. Dit werd destijds op de slotdag van de competitie beslist in een bloedstollende wedstrijd. Dit jaar leek zich hetzelfde scenario te herhalen. HBS heeft de titelrace niet kunnen volhouden. Het lijkt het al vroegtijdig te worden beslist in het voordeel van Westlandia. Er is veel publiek op de been om de jongens aan het werk te zien. Opa's, oma's, ooms en tantes zijn allemaal van de partij. 

De eerste kans van de wedstrijd is voor Ibrahim. Na een goede dribbel van Jack belandt zijn pass bij Ibrahim. Helaas verdwijnt zijn schot over de goal. Een tweede kleine kans is voor Tijs. Zijn afzwaaier treft ook geen doel. Ondanks de kleine kansjes is het veldspel niet wat we gewend zijn. Uiteraard heeft dat niet alleen te maken met de spanning maar ook met een goede tegenstander. Den Hoorn deelt gevaarlijke plaagstootjes uit. De fysiek sterke voorwaartsen weten het onze verdediging geregeld lastig te maken. Er volgt een uitbraak van Den Hoorn. De spits snijdt door het centrum heen. Alleen voor onze keeper Dean maakt hij geen fout: 1-0 achter. Oeps! Deze achterstand was niet opgenomen in het draaiboek.  

Gelukkig herpakken onze jongens zich. Overigens zonder groots te spelen. Er volgt een reuzenkans voor Jack. Via het been van een tegenstander verdwijnt de bal naast het doel. De corner die daarop volgt wordt genomen door Fedde. Voor het doel staat Steijn, hij kan bal alleen maar schampen. Achterbal. Blijkbaar gebeuren er in Den Hoorn geen wonderen.  

Den Hoorn blijft zeer goed meedoen. Zo goed dat er een enorme kans ontstaat vanuit een corner. Tot ieders opluchting wordt deze enorme kans gemist. Bij het meegereisde groen-witte publiek zit het hart in de keel en de hartslag op 220 bpm. De boterhamzakjes worden te voorschijn gehaald om het hyperventileren tegen te gaan. De platte kar is bijna afbesteld. 

Er volgt een corner van Fedde. Hij is overduidelijk op zoek naar een inswinger. Zijn bal verdwijnt via de lat uit de doelmond. Weer geen doelpunt. Alsof we er geen genoeg van krijgen blijft het corners regenen. Fedde probeert het weer met een indraaier. Deze wordt slecht verwerkt door de keeper. De bal belandt terug in de voeten van Fedde. Met een afstandsschot weet hij, tot opluchting van het publiek, de ban te breken: 1-1. De scheidsrechter blaast ook meteen voor de rust. Zo gaan we een stuk beter de rust in met deze late gelijkmaker.  

In de rust wordt het tactisch plan aangepast door onze coaches Sander en Wilco. Het blijkt een meesterlijke zet. We beginnen de tweede helft voortvarend. De tegenstander wordt vroeg onder druk gezet. Het spel wordt goed verlegd van achteruit. De wereld ziet er opeens een stuk anders uit. Wat niet veranderd is zijn de indraaiende corners van Fedde. Wederom heeft de keeper er veel moeite mee. Maar ook nu treft deze corner geen doel. 

Zoals gezegd is het veldspel als een blad aan de boom gedraaid. Er worden heerlijke combinaties op de mat gelegd. We krijgen bijna hulp van Den Hoorn. Een voorzet wordt bijna in het eigen Den Hoornse doel gewerkt. Maar bijna telt helaas niet. Een schot van Jack verdwijnt in de handen keeper. Deze is net te zacht om de keeper het lastig te maken. Den Hoorn heeft grote moeite met het snel druk zetten van Westlandia. Hun verdediging kraakt en piept. Ze moeten alle zeilen bijzetten om Westlandia van het scoren af te houden. Een voorzet van Jack wordt weer slecht verwerkt door de verdediging van Den Hoorn. Fedde pikt de bal op en via de binnenkant van de paal zorgt hij voor de 2-1 voorsprong. De ouders kunnen wat rustiger ademhalen. Helemaal als Toine direct vanuit de aftrap zorgt voor de 3-1. Zijn schot wordt half gekeerd door de keeper. De bal glipt onder de keeper door het doel in. Het feest is bijna compleet. Het Wilhelminaplein kan weer in gereedheid worden gebracht. Langzaam stroomt het plein. De jongens spelen een heerlijke tweede helft. Er volgt ook een kans voor Steijn. Hij kan een afgeslagen bal oppikken op het middenveld. Zijn vrije schietkans raakt hij niet goed. Vooralsnog blijft het 3-1. Sten krijgt ook een mogelijkheid op de 4-1. Uit een corner weet hij met hakballetje bijna te scoren. Helaas gaat de bal naast het doel. Lang laat de 4-1 niet op zich wachten. De keeper heeft een schot van Fedde niet klemvast. Jack let goed op en weet de vrije bal te promoveren tot de beslissende voorsprong: 4-1. Het slotakkoord is voor Den Hoorn. Na een fraaie solo weet de spits de 4-2 eindstand op het bord te zetten. Dit betekent dat onze jongens een prestatie van formaat hebben geleverd door ongeslagen kampioen te worden. Tevens met een doelsaldo dat er niet om liegt. De spelers zijn uiteraard dolenthousiast met deze topprestatie. En terecht!! De kinderchampagne mag ontkurkt worden. 

Na een verdiende kampioensdouche - de jongens zijn met kleren onder de douche gegaan - vindt er een huldiging plaats bij Westlandia. Compleet met bekers, confetti kanonnen, muziek en patat worden deze toppers heerlijk in het zonnetje gezet. Er resteren nog twee wedstrijden in deze competitie. Aan onze stand op de ranglijst kan niets meer veranderen. Hopelijk zijn onze jongens nog gretig genoeg om de ongeslagen status te behouden tegen de nummers 2 en 3 van de competitie. Ook blijft een doelsaldo van 100 nog in het zicht. Hiervoor zullen we er nog zes tegen de touwen moeten schoppen. Wie weet! En zo eindigt deze 1 april in een hele goede dag. 

Deel dit artikel met je vrienden