Home » Junioren » Verslagen » Wedstrijdverslag E1 - Westlands Kampioenschap JO11-1

Wedstrijdverslag E1 - Westlands Kampioenschap JO11-1

📁 Verslagen - junioren 📅 maandag 17 april 2017
Wedstrijdverslag E1 - Westlands Kampioenschap JO11-1

Datum: 17-04-2017
Uitslag: 2e plaats

Westlandia JO11-1: 2e op het WK
 
Op 2e paasdag stond voor de E1 het Westlands Kampioenschap op het programma. Bij FC 's-Gravenzande werden op halve velden in 7x7 opstellingen de wedstrijden afgewerkt. Dit was voor de E1 weer even schakelen, want in de competitie wordt altijd 9x9 gespeeld op een groter veld en iets andere regels. Zo mochten de keepers vandaag de bal weer gewoon in de handen nemen na een terugspeelbal. 
 
De eerste wedstrijd was tegen de "buren" van Naaldwijk. Westlandia moest in deze eerste wedstrijd duidelijk even wennen aan de posities. De keeper van Naaldwijk bleek een paar keer niet klemvast, wat een paar goede kansen opleverde in de rebound, die helaas niet verzilverd werden. Uiteindelijk was het Lars die zichzelf lanceerde en beheerst de bal in de hoek schoof. Een paar minuten later leek Delano de zege veilig te stellen met een schitterend afstandsschot in de kruising. Echter kwam Naaldwijk hierna een paar keer gevaarlijk door en was het aan Olivier te danken dat er geen schade werd opgelopen. Uiteindelijk wist Naaldwijk toch de 2-1 te maken en was het nog even billenknijpen. Gelukkig was er nog weinig tijd over en waren de eerste punten binnen. Een goed begin is het halve werk...
 
De tweede wedstrijd tegen HVC'10 betekende gelijk de laatste wedstrijd in de poule: GDA bleek helaas te hebben afgezegd. Westlandia kwam duidelijk beter in z'n spel. Helaas was vaak de eindpass net niet goed, waardoor het overwicht niet kon worden omgezet in doelpunten. Uiteindelijk was het Milan die met een bekeken schuiver in de verre hoek de ban brak. Hierna nog een grote kans voor Delano die na een schot van Justin de bal nèt niet onder controle kreeg. Eindstand 1-0. En door na de kwartfinale! 
 
Na een korte pauze van zo'n anderhalf uur moest Lyra worden verslagen om een plek bij de laatste vier te bereiken. Een fysiek sterke tegenstander die er altijd vol in "kleunt". Westlandia was echter voetballend veel beter en gaf Lyra nauwelijks gelegenheid om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Uiteindelijk was het Sem die vanuit z'n rechtbackpositie naar voren dribbelde en een zeer mooie aanval opzette. Hij wist z'n tegenstanders af te schudden en de vrijstaande Justin te bereiken. Justin schoof op zijn beurt de bal keurig naar Mitch bij de tweede paal, die binnen kon tikken. Echt een zaalvoetbalgoal. De voorsprong kwam niet meer in gevaar en zo werd de halve finale veiliggesteld. 
 
In de halve finale tegen onze "angstgegner" FC 's-Gravenzande. Al twee keer eerder werd er dit seizoen nipt van ze verloren, o.a. in de finale van het WK zaalvoetbal. 's-Gravenzande schuwt de fysieke duels niet en dat werd al binnen een minuut duidelijk toen Delano een harde beuk kreeg, waar de scheidsrechter best even voor had mogen fluiten. De wedstrijd was spannend, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. Trainer Paul "van Gaal" toverde een paashaas uit de hoge hoed door Mylo in het doel te zetten tijdens de penaltyserie. Na vijf strafschoppen was de stand nog onbeslist: 4-4. Justin scoorde daarna keurig en 's-Gravenzande schoot vervolgens over! Of Mylo keek m over, dat kan ook... In ieder geval de finale!! 
 
In de finale was Den Hoorn de tegenstander. Wederom een fysiek sterke ploeg, die onlangs in de competitie van Westlandia wist te winnen. Met een sterke zijwind was het lastig voetballen en Westlandia kwam er nauwelijks doorheen. Behoudens een paar vrij trappen waren er bijna geen doelpogingen te noteren. Helaas kwam Den hoorn wèl één keer door onze verdediging en was het direct 0-1. Met een aantal verse krachten werd hierna nog geprobeerd om de achterstand ongedaan te maken, maar dit lukte helaas niet. Zo kreeg een mooi toernooi toch nog een wrange nasmaak door de verloren finale. Desalniettemin kunnen de jongens trots zijn op wat ze hebben gepresteerd vandaag! 

 

Deel dit artikel met je vrienden