Home » Junioren » Verslagen » 's-Gravenzande JO9-1 - F1

's-Gravenzande JO9-1 - F1

📁 Verslagen - junioren 📅 maandag 17 april 2017

Datum: 08-04-2017
Uitslag: 1-3

De kampioenspanning is eraf. Vorige week hebben we de titel binnengehaald door de 4-2 overwinning op Den Hoorn. Het feestgedruis is achter de rug. Het normale leven is wedergekeerd. Toch is er deze competitie meer te winnen. Wij strijden vandaag voor het behoud van de ongeslagen status. Ook de magische grens van 100 doelpunten speelt een rol. Nog zes doelpunten te gaan, maar ook twee lastige tegenstanders te gaan. Vandaag de eerste tegen 's-Gravenzande. Vanaf de aftrap is er meteen de eerste kans voor Westlandia. Fedde wordt goed gestuit door een verdediger. Meteen erna een kans aan de andere kant van het veld. Deze wordt keurig gehouden door Dean. Bij tijd en wijle wordt er geweldig gecombineerd door onze jongens. Overheerlijke driehoekjes. Na zo'n heerlijke combinatie brengt Fedde op aangeven van Jack het eerste doelpunt op het scorebord. In eerste instantie wordt het schot van Jack gekeerd door de keeper. In de rebound behoudt Jack het overzicht en met zijn pass weet hij Fedde in stelling te brengen. Zijn droge schuiver zorgt voor de 1-0. We liggen op koers. Ook de tweede kans is voor Fedde. Weer op aangeven van Jack komt hij vrij voor de goal. Zijn schot is te gehaast en verdwijnt naast de goal. Dan volgt er een geweldig doelpunt van 's-Gravenzande. Een schot van afstand verdwijnt buiten bereik van Dean in de verre kruising: 1-1. Het is duidelijk dat beide ploegen gewaagd zijn aan elkaar. Na een goed begin begint de wedstrijd gezapig te worden. Het vloeiende spel van het begin is verdwenen. Toch nog een goede kans voor Westlandia. Een corner van Ibrahim verdwijnt bijna via de kluts in het doel. De keeper is net op tijd bij de les en weet de bal te keren. Het blijft voorlopig 1-1. Weer een corner van Ibrahim. Via een goede controle van Steijn belandt de bal bij Jack. Met een boogbal weet hij op fraaie wijze de keeper te passeren: 2-1 voorsprong. De scheidsrechter besluit ook meteen om voor het rustsignaal te fluiten. 

 

Direct na de rust is er een levensgrote kans voor 's-Gravenzande. Een slippertje van Steijn wordt bijna afgestraft. De tegenstander weet voor open doel jammerlijk te falen. Onze jongens zijn duidelijk niet goed uit de rust gekomen. Wederom een grote kans voor de tegenstander door een fout in onze verdediging. Met kunst- en vliegwerk weten we de voorsprong te behouden. Onze ongeslagen status komt op deze manier wel in gevaar. Al staan we nu nog aan de goede kant van de score. Eindelijk is daar onze eerste kans. Met een goede actie van Toine weet hij Fedde vrij te spelen. Fedde stuit op de keeper. In de rebound kan Jack de kans niet verzilveren. Ook 's-Gravenzande weet zijn kansen niet te verzilveren. Zo belandt hun vrije trap op de lat. Nog steeds de gelukkige voorsprong voor Westlandia. We krijgen het vandaag zeker niet cadeau. Het doelsaldo zullen we vandaag niet opkrikken. Voor de ouders is het een hele geruststelling dat het kampioenschap al binnen is. We staan een stuk rustiger langs de lijn. Uiteindelijk valt voor ons de bevrijdende 3-1 voorsprong. Op aangeven van Ibrahim komt Toine in kansrijke positie. Hij raakt de bal niet goed. Uit blinde paniek werkt de tegenstander de bal over de eigen achterlijn. Ibrahim is alert om de genomen corner goed in te schieten: 3-1. Dit is ook meteen de eindstand. Het was een wedstrijd waarin de tegenstander het vizier duidelijk niet op scherp had staan. Hiermee werd enigszins een gelukkige overwinning behaald. Maar ook bij dit soort overwinningen word je beloond met drie punten. En deze punten voegen we graag toe aan ons indrukwekkende aantal. Wederom is er een tegenstander een illusie armer. 

 

 

Volgende week spelen we de afsluitende competitiewedstrijd tegen de nummer twee HBS. Nog één keer vlammen! Op naar de magische 100 doelpunten - nog maar drie doelpunten te gaan - en het behoud van de ongeslagen status.

Deel dit artikel met je vrienden