Home » Junioren » Verslagen » Wedstrijdverslag F1 - HBS JO9-1

Wedstrijdverslag F1 - HBS JO9-1

📁 Verslagen - junioren 📅 maandag 17 april 2017

Datum: 15-04-2017
Uitslag: 4-1

Vandaag staat de topper in de 1e klasse tegen HBS op het programma. Het is tevens de laatste wedstrijd van deze competitie. Het kampioenschap staat niet meer op het spel, maar wel de eer. Lange tijd leek dit de beslissende wedstrijd te worden in het kampioenschap maar onderweg morste HBS te veel punten. Westlandia bleef daarentegen de wedstrijden winnen, ook wanneer het voetbal minder oogstrelend was. Voor Westlandia staan er nog twee mijlpalen op het spel: behoud van de ongeslagen status en de grens van honderd doelpunten. Twee simpele opdrachten voor onze jongens en dat is minimaal gelijkspelen en drie doelpunten scoren. HBS zal vandaag gebrand zijn om te laten zien dat ze wel degelijk gelijkwaardig zijn aan ons. 

 

Na het eerste fluitsignaal is het duidelijk dat beide ploegen er vandaag zin in hebben. Er wordt verzorgd combinatievoetbal gespeeld van beide kanten. Het is wederom een genot om langs te kant te staan. Na een goede beginfase volgt er een rommelige tussenfase van Westlandia. Er is veel onrust aan de bal waardoor we er niet goed uitkomen. Dit is ook de verdienste van HBS. Zij blijven goed druk zetten. Een afstandsschot van HBS wordt licht getoucheerd en laat onze keeper Dean kansloos: 0-1. Direct na aftrap volgt er een goede combinatie van Toine naar Fedde. Volledig vrijstaand voor de keeper maakt Fedde geen fout. Zo staat het al weer 1-1. 

 

Een goede actie van Ibrahim. Hij weet de bal te veroveren op de tegenstander. Zijn voorzet komt uit bij Fedde. Zijn schot wordt ternauwernood geblokt en weggewerkt door HBS. Ondanks de kleine kansjes blijft het voetbal van onze kant onrustig. HBS heeft het betere van het spel. Het spel van de beginfase weten we niet vol te houden. Er volgt een corner van HBS. Deze wordt weggewerkt door onze keeper Dean. HBS pikt de bal op en met een schot teisteren ze de aluminium deklat. In de daaropvolgende scrimmage weet Dean de bal alsnog klemvast te krijgen. We gaan met een 1-1 tussenstand de rust in. 

 

Na de rust blijft HBS de voetballende ploeg. Westlandia probeert gevaarlijk te worden met snelle tegenaanvallen. Via zo'n counter valt de bal via de kluts bij Fedde. Hij kan het veld vrij oversteken. Met de bal aan z'n voet weet hij uit de klauwen van de aanstormende verdedigers te blijven. Hij maakt geen fout en uiterst koel rondt hij het af: 2-1. Nog één en dan zitten we op de 100 doelpunten!! Zou het ons gaan lukken? Het zou een geweldige kroon zijn op het werk. Met een heerlijke actie van Tijs naar Ibrahim belandt de bal via Jack bij Fedde. Zijn schot van grote afstand gaat rakelings naast. De 100e blijft nog even uit. Ook HBS krijgt kansen. Een snelle uitval wordt goed gekeerd door Dean. In de rebound verdwijnt de bal rakelings naast ons doel. Het blijft oppassen geblazen. Net over de middellijn krijgen wij een vrije trap. Deze wordt genomen door Ibrahim. In de scrimmage weet Tijs de bal over lijn te krijgen: 3-1. Onze HBS'ers hadden graag de herhaling gezien. Helaas voor hen staat het Hawk-Eye systeem nog in de Kuip. Wij kunnen ze geruststellen. De bal was echt over de lijn. Ook al was het niet veel. Onze scheidsrechter Perry was uiterst scherp met zijn beslissing. Ondanks protesten van HBS heeft hij het bij het juiste eind. Ook al is dit lastig te verkroppen voor onze bezoekers. Belangrijker is dat ons jubileumdoelpunt een feit is!! Het mooiste is dat iedereen hierin zijn aandeel heeft gehad. Er volgt een korte corner van Ibrahim en Jack. De bal belandt bij Steijn. Dit keer wordt het schot van Steijn wel net voor de lijn gekeerd. Ook hier heeft het haviksoog van de scheidsrechter geen problemen mee. Wederom een correcte beslissing. 

 

Westlandia moet zich vandaag beperken tot counteren. Bij zo'n uitbraak komt er een voorzet vanaf de voet van Toine. De bal vliegt over iedereen heen in de voeten van Jack. Hij jaagt de bal over het doel heen. De uittrap van de keeper is niet goed. Ibrahim pikt de bal op. Hij probeert het te beheerst te doen. Het rollertje is een eenvoudige prooi voor de keeper van HBS. Onze tegenstander weet ook kansen te creëren. Zo wordt een corner van HBS bijna bij de tweede paal ingekopt. Gelukkig weet HBS deze bal alleen te schampen. De bal verdwijnt naast ons doel. In de volgende aanval weet HBS ook nu niet te scoren. Het afstandsschot belandt voor de tweede keer op het aluminium. Dit keer staat de paal in de weg. Vlak voor tijd krijgt HBS nog een laatste corner. De bal wordt uit het doel getikt door Dean. Fedde weet de vrijstaande Ibrahim te vinden. Ook hij kan ongestoord het veld oversteken. Alleen voor de keeper maakt hij geen fout. Doelpunt nummer 101 is een feit: 4-1. Een counter uit het boekje. 

 

Het eindsignaal volgt direct na het doelpunt. Wat een prestatie! Als ongeslagen kampioen - 1 gelijkspel en 17 overwinningen op rij - sluiten we de competitie af met meer dan 100 doelpunten voor en slechts één doelpunt gemiddeld per wedstrijd tegen. Dean, Fedde, Ibrahim, Jack, Steijn, Sten, Tijs en Toine, we hebben deze competitie genoten van jullie. We bedanken ook onze invallers uit de F2, F3 en F4: waaronder Milo, Glenn, Sem en Toni. Jullie hebben er met z'n allen keihard voor geknokt. De vele trainingsuren hebben z'n vruchten afgeworpen onder de bezielende leiding van Gerard Mulder. Uiteraard bedanken we ook onze hulppieten Sander en Wilco en onze vaste scheids Perry "Hawk-Eye" Dekkers. 

 

 

De koek is voor onze jongens nog niet op. Er volgen nog diverse mooie toernooien waaronder het Westlands kampioenschap op 2e Paasdag. Tevens is het vermelden waard dat dit team 13e is geëindigd op de eindronde van het VTT-toernooi, het open Nederlands kampioenschap voor F-teams.

Deel dit artikel met je vrienden