Home » Junioren » Verslagen » Kampioenswedstrijd Excelsior Maassluis JO9/2 – JO9/3

Kampioenswedstrijd Excelsior Maassluis JO9/2 – JO9/3

📁 Verslagen - junioren 📅 maandag 01 mei 2017

Vandaag de 2e kans om kampioen te worden van de 5e klasse 10. Alle voorbereidingen waren gedaan om deze dag geslaagd te laten verlopen. Nu moesten alleen de mannen nog winnen van Excelsior Maassluis. De eerste wedstrijd van deze competitie ging thuis tegen Excelsior Maassluis helaas met 0-1 verloren. Op naar revanche.

Met een volle zijlijn en een fitte groep werd er klokslag 09:00u afgetrapt voor deze beladen wedstrijd. Het was een nerveus begin, maar dat was logisch. Toch zochten we vol de aanval wat voor ons als toeschouwer een rustgevend gevoel gaf. Excelsior Maassluis counterde spaarzaam maar onze verdediging (Dean, Aymen, Daan en Levi) en keeper Sem, gaven niks weg. Het mocht maar niet lukken om de bevrijdende 1-0 te maken.

Aan het eind van de 1e helft zag Chester een gaatje en schoot beheerst raak 1-0! Deze 1-0 kon op geen beter moment vallen want direct hierna werd er afgefloten voor de rust.

Inmiddels hadden wij al vernomen dat Den Hoorn met 12-2 gewonnen had van laagvlieger Lyra. Dit hield in dat mochten we gelijk spelen we gelijk zouden komen in punten en doelsaldo. Om aan die onzekerheid een eind te maken, moesten de mannen gewoon winnen.

Het begin van de 2e helft was voortvarender dan de 1e helft. Na 4 minuten bracht wederom Chester met een beheerste schuiver de marge op 2. Na 10 minuten werden alle voorbereidingen uit de kast gehaald want het spel zag er dusdanig uit dat we niet in de problemen kwamen. In de tussentijd bracht Excelsior Maassluis toch de spanning weer terug in de wedstrijd door een vrije trap te benutten. Het was dus nog even bibberen geblazen. Maar aan alle onzekerheid werd een eind gemaakt omdat Quinn in de slotminuten nog 2x doel trof. Dat Chester ook nog scoorde werd helaas niet goed waargenomen want zijn bal ging via een paaltje in het goal weer terug het veld in. Dit mocht de pret niet drukken want de mannen zijn

KAMPIOEN!!!

Een ieder kreeg een eigen beker, bloemen en een (eet)bord met daarop JO9-3 kampioen 2016-2017. 

Vanaf toen ging het feestgedruis beginnen. Ongedoucht werd er snel gang gezet naar Westlandia. Alle kampioenen mochten in het Westlandia busje mee naar de club. Aldaar wachtte een platte kar van ouder Ed Scholtes de mannen op om daarmee richting de kantine te gaan.

De mannen werden op het terrein van Westlandia luid toegejuicht door de aanwezigen. Eenmaal bij de kantine aangekomen werden de mannen met luide muziek verwelkomd. Aldaar werd de kampioenstaart aangesneden, de champagne ontkurkt en kreeg een ieder luid applaus. 

Even kreeg iedereen pauze om vanaf 14:00u het feest te hervatten bij de ouders van Sem. Bedankt Perry en Monique voor de gastvrijheid!! De ouders genoten van een hapje en drankje en de mannen waren heerlijk buiten aan het spelen. Na een heerlijk avondmaal keerde iedereen huiswaarts. 

Mannen van harte gefeliciteerd!! Een geweldige prestatie wat niemand vanaf het begin voor mogelijk had gehouden. 

Wijnand

Deel dit artikel met je vrienden