Home » Junioren » Verslagen » Wedstrijdverslag F1 - TOP-toernooi JO9 OJC Rosmalen

Wedstrijdverslag F1 - TOP-toernooi JO9 OJC Rosmalen

📁 Verslagen - junioren 📅 dinsdag 23 mei 2017

Datum: 20-05-2017
Uitslag: 2e plaats

Het is vandaag weer vroeg dag. Er staat een goed aangeschreven toernooi op het programma. Het is tevens ons laatste toernooi van het seizoen. Onze jongens mogen hun kunsten vertonen op het TOP-toernooi in Rosmalen. Het toernooiprogramma is bekend. Er staan louter zware tegenstanders op het programma. Het zijn bijna allemaal teams die in de top van de hoofdklasses meedraaien. Gelukkig hebben we afgelopen seizoen aangetoond ook dit niveau aan te kunnen. Het belooft een drukke dag te worden vandaag. Na het toernooi worden we verwacht tijdens de nacompetitiewedstrijd Westlandia tegen Rijnsburgse Boys. Als een van de vele kampioenen worden de mannen gehuldigd tijdens de rust. Het zoveelste hoogtepunt van dit succesvolle seizoen.  

Het toernooi wordt gespeeld bij OJC Rosmalen, één van de grotere verenigingen van Nederland. Het toernooi is dan ook tot in de puntjes georganiseerd. Complimenten aan de vereniging OJC Rosmalen. Na wat research blijken we tijdens onze wedstrijden stuk voor stuk pittige tegenstanders te treffen. Zoals gezegd draaien de meeste ploegen bovenin de verschillende hoofdklasses mee. We spelen totaal vijf wedstrijden van 15 minuten in onze poule. Totaal zijn er twee poules. Na de poulewedstrijden spelen de nummers 1 en 2 kruisfinales waarna de winnaars hiervan de finale zullen spelen.  

Onze eerste wedstrijd beginnen we tegen het tweede team van de organiserende vereniging. Dit blijkt een opwarmertje te zijn voor ons. We winnen de wedstrijd met groot gemak: eindstand 6-0. Vervolgens zullen we hierna de betere tegenstanders treffen van onze poule. De tweede wedstrijd spelen we tegen DAW JO9-1. Deze wedstrijd winnen we met het kleinste verschil: 1-0. De derde wedstrijd tegen Haarsteeg JO9-1 sluiten wederom winnend af. Eindstand 4-2. Het gaat goed met de mannen. Er wordt leuk gevoetbald tegen geduchte tegenstanders. De 4e wedstrijd spelen we de pittigste wedstrijd. In een harde wedstrijd, met name van de kant van JVC Cuijk, weten onze mannen het hoofd koel te houden. Vlak voor het laatste fluitsignaal weten we alsnog de overwinning binnen te slepen: 3-2. De allerlaatste wedstrijd is tevens beslissend voor de eindstand in de poule. Theoretisch kan de volgende tegenstander Emplina ons nog afhouden van de eerste plaats in de poule. Er wordt al druk gerekend door de spelers. Gelukkig maken we aan alle onzekerheid een einde door ook deze wedstrijd te winnen. We stappen met een 3-0 overwinning van het veld. De eerste topprestatie van de dag is al geleverd. Nog twee te gaan. Allereerst spelen we de kruisfinale tegen Hollandia JO9-1. Zij zijn tweede geworden in de andere poule. De beginfase ziet er hoopvol uit. De eerste paar vloeiende combinaties worden door ons op de mat gelegd. Vervolgens neemt Hollandia het initiatief over. Zij komen verdiend op voorsprong. Toch weten we, ondanks de vermoeide benen, de wedstrijd toch naar ons toe te trekken. Na de gelijkmaker maken we ook de winnende goal. Het toont de veerkracht van dit elftal. Enigszins gelukkig stappen we als overwinnaars het veld af. Dit mag de pret niet drukken. Voor de vierde keer op rij staan we op een groot toernooi in de finale. Helaas stapten we op de voorgaande edities telkens als vice-kampioen het veld af. Aan de mannen de taak om te bewijzen dat de vierde keer scheepsrecht is. In de finale treffen we het eerste team van de organiserende vereniging. Zou het thuisvoordeel hen vleugels geven. Na het fluitsignaal ontspint zich een spannende wedstrijd. Van beide kanten wordt er leuk gevoetbald zonder grote kansen te creëren. OJC Rosmalen heeft een licht overwicht. Zij komen dan ook als eerste tot scoren: 1-0 achter. Wordt het dan zo'n dag dat zelfs vier keer geen scheepsrecht is? Toch creëren we zelf twee goede kansen om de stand minimaal gelijk te trekken. Helaas slagen we er niet in. De stand blijft 1-0. De jongens stappen teleurgesteld het veld af. We sluiten het toernooi af met een fantastische 2e plaats. Naderhand keren ze moe maar voldaan, en stiekem toch ook trots, huiswaarts. Op naar de kampioenenhuldiging bij Westlandia.  

We hebben dit seizoen resultaten behaald om trots op te zijn:

  • Ongeslagen kampioen in de 1e klasse. 
  • 2e plaats op het Westlands kampioenschap zaalvoetbal. 
  • 2e plaats op het Westlands kampioenschap veldvoetbal. 
  • 2e plaats op het eigen sterk bezette toernooi van Westlandia. 
  • 2e plaats op het TOP-toernooi van OJC Rosmalen. 
  • 3e plaats bij het districtskampioenschappen. 
  • 13e plaats op het Nederlands Kampioenschap (VTT-toernooi). 

De spelers trainen de komende weken door voor hun plek in de toekomstige selecties. Een paar spelers moeten we volgend jaar gaan missen. Twee spelers uit ons team hebben de eer om bij Sparta hun kunsten te vertonen. Wij wensen Jack en Fedde veel plezier en succes bij Sparta JO10. Ook Milo, die regelmatig inviel, mag zijn geluk beproeven bij Sparta JO9. Ook hem wensen we veel succes. We blijven jullie zeker volgen!

 

Deel dit artikel met je vrienden