Home » Junioren » Verslagen » Wedstrijdverslag JO10-1 - DSO JO10-1

Wedstrijdverslag JO10-1 - DSO JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 woensdag 20 september 2017
Wedstrijdverslag JO10-1 - DSO JO10-1

Datum: 16-09-2017
Uitslag: 6-4

Op een zeer nat sportpark spelen we vandaag onze laatste bekerwedstrijd tegen DSO JO10-1. Bij winst hebben we grote kans op het bereiken van de eerste plaats in de bekerpoule. Alhoewel we afhankelijk zijn van het scoreverloop bij Excelsior Maassluis. Op papier hebben zij het makkelijkste programma. Bij een flink scoreverloop hebben we kans dat we het afleggen op doelsaldo. Zelfs DSO maakt nog kans op de eerste plaats. Mochten zij de drie punten wegkapen op Sportpark Hoge Bomen en Excelsior Maassluis maakt een misstap dan zijn zij de lachende derde. Zover is het gelukkig nog niet. Laten we eerst deze wedstrijd positief afsluiten. 

In de beginfase zijn er van beide kanten geen grote kansen te bespeuren. We zijn redelijk aan elkaar gewaagd ook al heeft DSO een licht overwicht. DSO speelt met meer overleg dan wij. Dit in grote tegenstelling tot vorige week tegen Excelsior Maassluis. Toch is de eerste grote kans voor ons. Camiel wordt vrijgespeeld. Vanaf de linkerkant verschijnt hij vrij voor het doel. Alleen voor de keeper vergeet hij een hoek te kiezen. De keeper kan redden op het schot. De corner die hieruit volgt wordt door DSO razendsnel omgetoverd tot een counter. Binnen een paar tellen ligt de bal bijna in ons doel. Tot ieders opluchting belandt de bal op paal. Nog steeds 0-0. Waar we vorige week zeer verzorgd voetbal speelden, laten we ons nu de kaas van het brood eten. Toch weten we kleine kansen te creëren. Een schot van Tijs van grote afstand. Dit vormt geen probleem voor de keeper. De volgende mogelijkheid komt uit een vrije trap van Toine. De bal schiet voorlangs op het natte gras. Uiteindelijk weten we toch op voorsprong te komen. Een inspeelpass van Steijn komt bij Ibrahim terecht. Met goede beweging komt hij langs de tegenstander. Via een boogbal over de keeper zorgt hij voor de 1-0 voorsprong. De wedstrijd begint onze kant op te komen. We komen beter in ons spel. Ook al moeten we scherp blijven op de goede inspeelpass. Er wordt te vaak gekozen voor een bal door de lucht en niet voor bal in de voeten. Belangrijk als we verzorgd voetbal willen blijven spelen. Terwijl we beter in ons spel lijken te komen valt toch de 1-1. Onze keeper Dean speelt Tijs in. Als laatste man probeert hij een aantal tegenstanders uit te kappen. Helaas verliest hij de bal. DSO maakt geen fout tegenover Dean en schiet de 1-1 tegen de touwen. Dit is ook meteen de ruststand. Mocht het de eindstand worden dan is de kans op de eerste plek verkeken. Er is dus nog werk aan de winkel voor de mannen.

Meteen na de aftrap worden we goed vastgezet door DSO. Gelukkig blijft het onbestraft. Ook wij krijgen onze eerste kans na de rust. Een ingooi van Sten op Ibrahim. Hij speelt zichzelf goed vrij. Zijn voorzet brengt Camiel in vrije positie. Met zijn rechter chocoladebeen krijgt hij helaas niet genoeg vaart in zijn schot. De bal verdwijnt naast het doel. Opnieuw een aanval via Ibrahim. Samen met Camiel weten ze los te komen van hun tegenstanders. Ibrahim kiest voor het schot in plaats van afleggen op Camiel. Via de handen van de keeper verdwijnt de bal in het doel: 2-1. Meteen na het doelpunt volgt er een goede onderschepping. Met een splijtende pass weet Steijn Ibrahim op het doel af te sturen. Het schot dat volgt wordt goed gehouden door de keeper. Wederom balbezit bij Ibrahim. Zijn voorzet komt terecht op het hoofd van Camiel. De kopbal verdwijnt net over het doel. In deze fase zitten we een stuk beter in de wedstrijd. Er zit weer lijn in het spel. De passing van achteruit is verzorgder. We spelen elkaar goed in de voeten in plaats van door de lucht. Al deze elementen dragen bij aan het goede veldspel.

Op de middellijn veroveren we de bal. Ditmaal zit Dani goed kort op zijn man. Vanaf het middenveld kan hij oplopen. Hij probeert het met een schot, maar deze eindigt helaas in het zijnet. Het duurt niet lang voordat we op 3-1 komen. Wederom is het Ibrahim die met een heerlijk schot de kruising weet te vinden. Hij zorgt hiermee voor een ruimere voorsprong: 3-1. DSO laat zich ook niet onbetuigd. Ze hebben een aantal erg behendige spelers in hun team. We blijven onze handen vol hebben. Zo komt DSO terug tot 3-2. Twee man kunnen zich volledig vrijspelen voor onze keeper Dean. Er is geen houden aan: 3-2. Zou het dan nog spannend worden? Het gaat opeens hard. Wederom worden de DSO-aanvallers geen strobreed in de weg gelegd. Ze maken geen fout: 3-3. En dat terwijl we in de betere fase zitten. Zonde. Toch laten we ons niet kisten. De jongens rechten hun rug en gaan op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die voorsprong lijkt er ook te komen. Vanuit een corner wordt de bal net over gekopt. Dan volgt er een overtreding. Dani neemt de vrije trap. De bal valt op het hoofd van Ibrahim en met zijn vierde van de dag maakt hij de 4-3. Na de hernieuwde voorsprong volgen er goede acties aan de rechterkant. Met name Sten en Ibrahim weten elkaar goed te vinden. Via Ibrahim komt de bal bij Tijs. Met een goed schot laat hij de keeper kansloos: 5-3. Het blijft oppassen, want DSO geeft zich niet zomaar gewonnen. Vrijstaand voor Dean weten ze een reuzekans niet af te maken. Hier ontsnappen we aan een zekere tegentreffer. Gelukkig hebben we altijd onze Ibrahim in onze gelederen. Met alweer zijn vijfde (!!) van de dag maakt hij aan alle onzekerheid een einde. Vrij voor de keeper maakt hij geen fout: 6-3. Toch komt DSO een doelpunt dichterbij: 6-4. Gelukkig komen ze, ondanks een grote kans in de slotminuut, niet nog dichterbij. Na het laatste fluitsignaal, een mooie 6-4 overwinning en een hoop regendruppels verder is het afwachten op de uitslag van onze overgebleven concurrent Excelsior Maassluis. Ook zij hebben hun wedstrijd gewonnen. In punten zijn we gelijk geëindigd. Uiteindelijk bezetten we toch de eerste plaats in de bekerpoule dankzij ons doelsaldo. Wederom een knappe prestatie van onze jongens. We hebben een hoop veerkracht getoond in de wedstrijden. Laten we deze lessen meenemen naar het begin van de competitie. 

Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse op het programma. We spelen om 09.30 uur thuis tegen Quick JO10-1. In de voorbereiding hebben we de kracht ondervonden van deze sterke tegenstander. De oefenwedstrijd werd dan ook verloren met 1-3. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Tot volgende week.

Deel dit artikel met je vrienden