Home » Junioren » Verslagen » Wedstrijdverslag JO12-1 - Nieuwerkerk JO12-1

📁 Verslagen - junioren 📅 maandag 25 september 2017

Datum: 23-09-2017
Uitslag: 3-3

In een heerlijk najaarszonnetje mocht JO12-1 aantreden tegen Nieuwerkerk JO12-1. Na een paar (te) makkelijke bekerwedstrijden, waarbij de laatste wedstrijd resulteerde in een duidelijke 25-0 (!), was er vandaag eindelijk een serieuze tegenstander om de krachten mee te meten. Kortom: alle omstandigheden waren aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken. De eerste helft kwam Westlandia nog wat moeilijk op gang, waarbij de eerste kansen niet werden verzilverd. Nieuwerkerk bleek echter meer effectief: via een aantal snelle counters, waarbij de spits de bal tot drie keer toe over de uitlopende Youp probeerde te lobben en daar ook twee keer in slaagde, kwam er een 0-2 stand op het bord. Daarnaast deden er zich in de eerste helft ook de nodige fysieke problemen voor bij Westlandia: Lars had last van z’n enkel en ook Milan en Jason moesten door blessures noodgedwongen worden gewisseld.

In de tweede helft liet Westlandia direct blijken nog niet onder de indruk te zijn van Nieuwerkerk en trok het initiatief naar zich toe. Na enkele mooie aanvallen, waarbij het net nog nèt niet werd gevonden, was het uiteindelijk Delano die de bal van dichtbij onder de keeper door wist te schuiven. Nu was Westlandia definitief los. Nieuwerkerk kwam er nauwelijks meer aan te pas en kon alleen nog maar tegenhouden. Via Justin en opnieuw Delano kwam Westlandia verdiend op 3-2 voorsprong en leek de overwinning binnen. Helaas kreeg Nieuwerkerk vlak voor tijd een onverwacht presentje na een iets te korte terugspeelbal van Westlandia, waardoor ze de stand weer op 3-3 brachten. Een flinke domper, waardoor Westlandia nog een keer vol moest aanzetten. In de slotseconde van de wedstrijd wist Guus nog bijna de overwinning binnen te slepen met een schot van afstand. Helaas kon de keeper deze nog net onschadelijk maken en kreeg Westlandia dus uiteindelijk niet wat het verdiende. Maar de toeschouwers waren het er over eens dat de ploeg deze wedstrijd op een uitstekende manier veerkracht had getoond en dat dit veel goeds beloofd voor de komende weken. Aanstaande zaterdag de kraker tegen ’s-Gravenzande!

Een toeschouwer