Home » Junioren » Verslagen » Wedstrijdverslag JO10-1 - Quick JO10-1

Wedstrijdverslag JO10-1 - Quick JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 dinsdag 26 september 2017

Datum: 23-09-2017
Uitslag: 5-4

Vandaag spelen we onze eerste competitiewedstrijd in de hoofdklasse. Na een succesvol verlopen bekercompetitie hopen we deze competitie net zo voortvarend te starten. Onze tegenstander is Quick JO10-1 uit Den Haag. Ook zij hebben hun bekerpoule winnend afgesloten. Twee ploegen in de “winning mood”. We kruisten onze degens al eerder dit seizoen. In de voorbereiding hebben we het onderspit moeten delven tegen deze ploeg. Volledig terecht gingen we met 3-1 ten onder. Hopelijk hebben we genoeg bijgeleerd in aanloop naar deze wedstrijd. 

We beginnen voortvarend aan de wedstrijd. We zetten de tegenstander vroeg onder druk. De voetballende kwaliteiten van onze tegenstander proberen we zo snel mogelijk onschadelijk te maken. Al snel valt de 1-0 voorsprong. De voorzet van Ibrahim belandt op het hoofd van Camiel. Uiterst beheerst weet hij de bal binnen te knikken: 1-0. De voorsprong is volledig verdiend. We beginnen razend scherp aan de wedstrijd. De volgende kans dient zich al weer aan. Een snelle ingooi van Sten op Ibrahim. Met de bal aan de voet weet hij richting het doel te snellen. Zijn schot belandt in het zijnet. Quick recht haar rug en bouwt aan haar eerste uitbraak. Voordat het gevaarlijk wordt weet Sten de aanval al onschadelijk te maken. Dan valt ook de 2-0 voor ons. Bij een uitgooi van de keeper zet Dani de verdediger goed onder de druk. Hij verovert hiermee de bal en zet Ibrahim vrij voor de keeper. Van dichtbij maakt Ibrahim geen fout: 2-0. We blijven erg goed spelen. Toch weet ook Quick mooie combinaties op de grasmat te leggen. Met een een-tweetje weten ze zich vrij te spelen voor onze keeper. Het schot dat volgt is een prooi voor Dean. Vlak voor rust breiden we onze voorsprong uit. Met een crossbal bereikt Sten de vrijstaande Toine. Wat volgt is een wonderbaarlijk doelpunt. Good-old Dick Jaspers zou jaloers zijn op deze perfect uitgevoerde carambole. Het schot van Toine belandt via paal op rug van de keeper. Via de rug rolt de bal over de doellijn: 3-0. Tot grote opluchting van Toine! We gaan de rust in met een mooie, ruime voorsprong. 

Na de rust blijven de ploegen aan elkaar gewaagd. We creëren enkele kleine kansjes. In deze fase laten we ons verleiden tot het lopen met de bal. Belangrijk is dat we blijven passen en bewegen. We weten ons direct na rust te belonen met een grotere voorsprong. Camiel geeft goed druk op de keeper. De bal wordt door de keeper niet goed verwerkt. Hij schiet de bal in de voeten van Camiel. Op zijn beurt maakt Camiel geen fout: 4-0. Bijna valt er ook nog de 5-0. Via een mooie aanval van de linkerkant eindigt uiteindelijk de bal op de keeper. Ook onze keeper Dean weet een tegendoelpunt te voorkomen met een heerlijke redding. Dan valt uiteindelijk toch het eerste tegendoelpunt. Middels een goede combinatie weet Quick onze keeper kansloos te laten: 4-1. Ondanks het tegendoelpunt blijven we onze kansen creëren. Een goede pass van Steijn op Camiel zorgt ervoor dat hij alleen op het doel af kan. Het goede uitkomen van de keeper drijft Camiel naar buiten. Hij omspeelt de keeper en krijgt de bal op het doel. Helaas belandt zijn bal op de paal. In de rebound is Dani net te laat. Snel daarna komt alsnog de 5-1 op het scorebord. Wederom weet Camiel goed door te komen aan de linkerkant. Zijn voorzet belandt bij de tweede paal voor de voeten van Ibrahim. Hij reageert sneller dan zijn tegenstander. Met de punt van de schoen prikt hij de 5-1 binnen. De wedstrijd lijkt gespeeld. Met nadruk op “lijkt”. Als een blad aan de boom begint de wedstrijd zich volledig te keren. Onze krachten vloeien langzamerhand weg. Quick krijgt, in tegenstelling tot de eerste helft, de ruimte om haar eigen spel te spelen. De ruimtes zijn op het moment niet meer te belopen voor ons. We krijgen het erg lastig. Quick begint goed te draaien en krijgt de nodige kansen. Al snel valt de 5-2 via een snel genomen spelhervatting. We hebben het geluk dat de 5-3 niet meteen valt. Via een goede voorzet wordt de bal net naast gekopt. Quick rijgt inmiddels de kansen aan elkaar. Twee ballen die het houtwerk raken. Een bal die in het doel lijkt te verdwijnen, maar door Steijn van de lijn wordt gehaald. Het is wachten op een nieuw tegendoelpunt. Uiteindelijk vallen er zelfs twee tegendoelpunten, zowel de 5-3 als de 5-4. Na het vierde tegendoelpunt is het meteen tijd en fluit de goed leidende scheidsrechter Perry af. Tot ieders opluchting blijven de punten op sportpark Hoge Bomen. De jongens halen hiermee een fraaie, maar zwaarbevochten overwinning. Een overwinning welke nog bijna in gevaar is gekomen. Alle complimenten aan onze jongens. We kunnen de eerste drie punten bijschrijven. 

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Scheveningen JO10-1 op het programma. Zij hebben hun eerste wedstrijd verloren. Uiteraard zijn zij op jacht naar eerherstel. Hopelijk kunnen wij dezelfde energie en passie op de mat leggen als vandaag. 

Deel dit artikel met je vrienden