Home » Junioren » Verslagen » Wedstrijdverslag JO10-1 - Velo JO10-1

Wedstrijdverslag JO10-1 - Velo JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 maandag 09 oktober 2017

Datum: 07-10-2017
Uitslag: 1-2

Vandaag staat de topper tegen Velo op het programma. Beide ploegen zijn nog ongeslagen in deze competitie. Inmiddels zijn er enkele wisselingen doorgevoerd in onze poule. Twee ploegen zijn vervangen wegens tegenvallende resultaten. Hierdoor zijn bij Velo drie punten komen te vervallen. Wij staan nu drie punten voor op onze Wateringse collega’s, maar ook met een wedstrijd meer gespeeld. Vandaag wordt er niets aan het toeval overgelaten. De jongens worden tactisch klaargestoomd in technische ruimte. Tot grote vreugde mogen de ouders, opa’s en oma’s ook deelnemen aan dit tafereel. Onze trainer Ruben Hartman staat op uiterst leerzame en leuke wijze onze jongens te woord. Leuk om te zien dat de jongens uitgedaagd worden om zelf over het spelletje na te denken. Ook de vorige wedstrijd tegen Scheveningen wordt kort geëvalueerd. Missie geslaagd! 

Eenmaal buiten gekomen worden we geconfronteerd met een straffe wind over het veld. De eerste helft spelen we met de wind in onze rug. Hopelijk helpt het ons om de tegenstander vroeg onder druk te zetten. Desondanks is de eerste kans voor Velo. Een voorzet vanaf rechts wordt weggestompt door Dean. In de rebound schiet Velo naast. Snel daarna volgt er een grote kans voor Westlandia. De rechterverdediger wordt aangegooid door de keeper. Camiel zet goed druk op de verdediger en verovert hiermee de bal. Zijn daaropvolgende schot wordt met de grootste moeite tegenhouden door de keeper. Zijn lage schot in de korte hoek wordt tot corner verwerkt. De volgende kans is weer voor Westlandia. Via de rechterkant weet Steijn met een pass Ibrahim de diepte in te sturen. Ibrahim vindt op zijn beurt Dani. Via Dani komt de bal bij Tijs. Vanuit de draai schiet Tijs op doel. De bal verdwijnt in de handen van de keeper. Ook Velo krijgt haar tweede kans van de wedstrijd. Een kopbal vanuit de corner verdwijnt net over ons doel. Tot op heden wordt er een uiterst vermakelijke, gelijkwaardige wedstrijd op de mat gelegd door beide ploegen. Wederom een goede actie van Westlandia. Over rechts volgt er een goede combinatie tussen Steijn en Ibrahim. Ditmaal wordt Steijn de diepte ingestuurd. Zijn voorzet schiet alles en iedereen voorbij. We weten er net geen voet tegen aan te zetten. Direct hierna volgt de counter van Velo. Het gevaar wordt goed onschadelijk gemaakt door Steijn, die inmiddels weer zijn verdedigende stelling heeft ingenomen. Het resultaat is een corner voor Velo. De genomen corner belandt uiteindelijk voor de voeten van een Velo'er. Hij weet de bal ongehinderd binnen te tikken: 0-1. Dit is een fikse tegenvaller. Direct vanaf de aftrap krijgen we een grote kans op de 1-1. Camiel komt goed vrij. Zijn schot bij de eerste paal wordt goed gepakt door de keeper. Het blijft voorlopig nog 0-1. Zoals gezegd wordt er een heerlijke pot voetbal op de mat gelegd. Er is volop strijd. Verdedigend staan beide ploegen goed georganiseerd. Positieve agressie op het middenveld. Afjagen van de tegenstander. Aanvallers die met mooie passeerbewegingen de weg naar het doel proberen te zoeken. Eén woord: genieten....van beide kanten. De laatste mogelijkheid van de eerste helft is voor Westlandia. Deze komt uit een corner. De keeper van Velo is net op tijd om de bal weg te tikken voordat de inkomende Steijn zijn hoofd tegen de bal krijgt. Hiermee is het laatste gevaar van de eerste helft geweken. Onze scheidsrechter Perry fluit voor het rustsignaal. We gaan met een 0-1 achterstand rusten.

In de tweede helft wordt er zoals gebruikelijk van helft gewisseld. Helaas is de wind niet met ons meegedraaid. De tweede helft spelen we nu tegen de wind in. Onze trainer Ruben Hartman sleutelt op vernuftige wijze aan zijn basisformatie om de tegenwind het hoofd te bieden. En met succes. Aan het spelbeeld verandert er in de tweede helft niets. Het blijft een boeiend schouwspel. Het resulteert meteen in de eerste grote kans voor Westlandia. Ibrahim wordt in vrije kansrijke positie aangespeeld door Tijs. Zijn schot eindigt op de paal. Helaas nog geen verdiende gelijkmaker. Ook de tweede kans is voor Ibrahim. Een snelle ingooi van Sten komt terecht bij Ibrahim. Met een goede actie omspeelt hij de verdediger. Zijn schot is een prooi voor de keeper. We blijven goed doorgaan. Onze keeper Dean speelt Tijs in op het middenveld. Tijs kan opendraaien en met een mooie steekpass stuurt hij Toine weg. Zijn voorzet vanaf links bereikt Ibrahim net niet. Velo kan de bal wegwerken. Na een goede combinatie draait Tijs goed weg van zijn man. Zijn schot resulteert in een afzwaaier. We verdienen de 1-1. We hebben het alleen nog niet en krijgen het ook niet cadeau. Nu een hachelijk moment voor ons doel. Velo produceert een goede aanval. Vanuit een scrimmage voor het doel weet Dean met kunst- en vliegwerk alsnog de bal te pakken. Een volgende kans voor Velo. Twee aanvallers breken door onze verdediging heen. Dean drijft de aanvaller goed naar de zijkant. Het schot op doel kan van de lijn worden gehaald door Steijn. Hier komen we goed weg. Een grotere achterstand zou tegen de verhoudingen in zijn geweest. Onze jongens blijven hun wilskracht tonen. Er wordt geen moment verslapt. Een afstandsschot van Ibrahim wordt door een lastige stuit ternauwernood tot corner verwerkt door de keeper. De corner komt terecht bij Camiel. Ook nu wil de bal er niet in. En dan komt de eeuwenoude voetbalwet om de hoek kijken. Als je ze zelf niet maakt dan valt het doelpunt aan de andere kant. Een corner van Velo verdwijnt, gedragen door de wind, in één keer in de korte hoek. Onze keeper Dean is kansloos: 0-2. Wederom een doelpunt uit een standaardsituatie. Kort daarna weten we de aansluitingstreffer te maken. Ibrahim wordt de diepte in gestuurd. Vrij voor de keeper weet hij de kans mooi af te maken. Het staat al weer 1-2. Nu op naar de verdiende gelijkmaker. In de slotminuut stuurt Camiel wederom Ibrahim diep. Het publiek maakt zich op voor de gelijkmaker. Ibrahim omspeelt keeper om de bal in het lege doel te schuiven. De keeper weet hierbij Ibrahim dusdanig uit balans te brengen dat de gelijkmaker nog geen zekerheidje is. In een uiterste doelpoging belandt de bal in het zijnet. Geen gelijkmaker dus. Het eindsignaal volgt direct na deze ultieme kans. Helaas eindigt de wedstrijd in een 1-2 verlies. 

De opluchting is groot bij Velo. De teleurstelling is bij onze jongens des te groter. Als schrale troost kunnen we terug kijken op een geweldige wedstrijd waarin we zeker meer hadden verdiend. Als niet-neutrale toeschouwer had ik het idee dat Velo meer moeite had met ons spel dan andersom. Maar ja, dat levert je nog geen punten op. De jongens mogen zeer trots zijn op het vertoonde spel ondanks de domper van de nederlaag. We maken grote stappen onder leiding van trainer Ruben. Fantastisch om te zien.

 

Het programma voor volgende week is vervroegd naar de woensdagavond vanwege de naderende herfstvakantie. We spelen een avondwedstrijd tegen VOC in Rotterdam. Wederom een sterkte tegenstander die al haar wedstrijden winnend heeft afgesloten. Op naar eerherstel!

Deel dit artikel met je vrienden