Home » Junioren » Verslagen » VOC JO10-1 - JO10-1

VOC JO10-1 - JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 zaterdag 21 oktober 2017

Datum: 11-10-2017
Uitslag: 2-2

Vandaag spelen we zowaar op een doordeweekse avond. Op verzoek van onze tegenstander VOC is de wedstrijd vervroegd naar de woensdagavond. Zo coulant als we zijn om de wedstrijd te vervroegen, zo vastberaden zijn we om de drie punten mee naar huis te nemen. We hebben vanavond te maken met een straffe wind over het hoofdveld. Aangezien we dichtbij Rotterdam AirPort zitten hebben we ook last van de laagvliegende jumbojets. Als we er vanavond maar niet één uit de lucht schieten. De mannen staan vanavond in de spotlights. Vanwege de invallende duisternis staan de lampen aan rondom het veld. We spelen tegen de huidige koploper. Zonder puntverlies betreedt VOC vanavond het veld. Wij hebben vorige week, ondanks een geweldige wedstrijd, onze eerste verliespartij moeten incasseren. 

We beginnen de wedstrijd voortvarend. De eerste kans is voor Camiel. De voorzet kan weggewerkt worden door de keeper voordat we tot groot gevaar kunnen komen. Meteen in de tegenstoot wordt VOC gevaarlijk. De aanvaller kan alleen op onze keeper Dean af. Met een goede redding weet hij erger te voorkomen. Toch komen we al vroeg in wedstrijd op achterstand. Achterin letten we niet goed genoeg op en binnen de kortste keren ligt de bal in het verkeerde net: 1-0 achter. Onze jongens pakken het gelukkig goed op ondanks de vroege achterstand. Na een goede combinatie tussen Dani en Ibrahim kan Dani de bal voorgeven. Zijn harde voorzet wordt katachtig gekeerd door een speler met de handen. Het publiek schreeuwt om een penalty. De scheidsrechter laat het spel doorgaan. Voordat het meegereisde publiek er erg in heeft ligt de bal plots in het doel. De enige die zich niet van de wijs laat brengen is Camiel. Hij weet optimaal te profiteren van de ontstane verwarring. De bal ligt nu aan de goede kant in het net. Na drie minuten staat het alweer 1-1. Ondanks de doelpuntenregen in de beginfase is het veldspel rommelig. Zou het aan de forse wind liggen? Aan de vreemde woensdagavond? Of gewoon aan de goede tegenstand? Waarschijnlijk het laatste. We spelen namelijk tegen een goed voetballende ploeg VOC. Ze zijn wat feller dan wij en weten elkaar goed te vinden. Desondanks weten we nog genoeg kansen te creëren. Een heerlijke steekbal van Ibrahim op Camiel. Voordat Camiel gevaarlijk kan worden werkt de  verdediger de bal weg. De daaropvolgende corner levert niets op. Een goede actie van Tijs. Hij ontsnapt aan de tegenstander en snijdt goed naar binnen. Een voorzet op maat op Camiel. Hij omspeelt de  tegenstander en schiet snoeihard zijn tweede van de avond binnen. We staan 2-1 voor. De volgende kans is voor Tijs. Na een corner van VOC weten we een scherpe counter op de mat te leggen. Uiteindelijk verdwijnt het schot van Tijs net naast het doel. Het is vandaag zeker geen eenrichtingsverkeer. Van tijd tot tijd worden we goed vastgezet door een gretig VOC. Gelukkig hebben ze hun kansen nog niet kunnen promoveren tot doelpunten. We weten onze voorsprong te behouden tot aan de rust.  

Meteen na de rust komt VOC sterk uit de startblokken. Ze krijgen in korte tijd twee reuzenkansen. De eerste kans verdwijnt in het zijnet. De tweede kans eindigt op de lat. Bij de derde grote kans komt de aanvaller 1-op-1 tegen Dean. Dean houdt de bal goed. Steijn werkt de bal definitief weg. Het is billen knijpen voor de meegereisde ouders. Het spelbeeld belooft weinig goeds. Inmiddels rijgt VOC de kansen aan elkaar. Na een mooie aanvallende actie verschijnt een aanvaller voor de tweede keer alleen voor Dean. Wederom komt Dean als overwinnaar uit de bus. In deze fase weet Dean ons in de wedstrijd te houden. Wij kunnen er slechts een handvol kansen tegenover zetten. Ibrahim komt net te laat bij een voorzet van Camiel. Een corner van Westlandia lijkt er in één keer in te gaan. De ouders veren al op, maar helaas. Het is gezichtsbedrog. Onze derde kans van de tweede helft is voor Ibrahim. Na een goede onderschepping van Steijn komt de bal bij Ibrahim. Een vlammend schot wordt even zo goed gehouden door de keeper. De bal wordt tot corner verwerkt. Uit de corner ontstaat er een scrimmage voor het doel. Dit was de kans op een grotere voorsprong. Maar helaas wil deze bal er niet in. Een grotere voorsprong zou ook tegen de verhoudingen in zijn geweest. De laatste grote kans is voor VOC. Ook hier een scrimmage voor ons doel. In eerste instantie weet Steijn de bal van de lijn te halen. In de rebound is zelfs Dean kansloos. We krijgen in de slotminuten toch nog de gelijkmaker om onze oren: 2-2. Dit is meteen ook eindstand tegen een zeer goede tegenstander. We mogen onze keeper Dean dankbaar zijn voor dit gelijkspel. Hij heeft ons met een aantal belangrijke reddingen in de wedstrijd gehouden. 

De komende anderhalve week hebben wij geen competitieverplichtingen. Van onze vrije zaterdag maken we gebruik om onze oude teamgenoten Jack en Fedde te zien voetballen. Met Sparta JO10 spelen ze de uitwedstrijd tegen Excelsior. Een uitgelezen kans om ze aan het werk te zien. Onze volgende prestatie mogen we leveren op het VTT-toernooi bij SV Nootdorp. Hier kunnen we ons kwalificeren voor het hoofdtoernooi van het Nederlands Kampioenschap. Hopelijk kunnen we onze prestatie van vorig jaar evenaren.

Deel dit artikel met je vrienden