Home » Junioren » Verslagen » De Betrokken Spartaan JO10-1 - JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 donderdag 16 november 2017

Datum: 04-11-2017
Uitslag: 2-3

Vandaag staat de uitwedstrijd op het programma tegen De Betrokken Spartaan JO10–1. In de schaduw van het Sparta-stadion spelen we vandaag op echt gras!

In tegenstelling tot vorige week zijn we vandaag helemaal compleet. In de vroege ochtend heeft JO12-1 het goede voorbeeld zien geven door met 1-2 te winnen van De Betrokken Spartaan. Aan ons de taak om ook de tweede driepunter in de tas te stoppen richting het Westland. We starten vandaag zoals we vorige week eindigden. Één keeper, twee verdedigers, drie middenvelders en één aanvaller. Vorige week leverde deze formatie ons bijna de overwinning op na een achterstand. Onze comeback in deze wedstrijd kreeg helaas niet de verdiende beloning.

De wedstrijd van vandaag verloopt in de beginfase erg rommelig. Beide ploegen weten weinig kansen te creëren. Ligt het aan het veld, de tegenstander of de opstelling? We geven de grasmat maar de schuld. Voetballen op echt gras is toch anders dan op kunstgras. Er moeten meer duels uitgevochten worden. Je moet actief in de bal komen. Bij kunstgras kan je wachten tot de bal in je voeten rolt. Nu dus niet. Hier hebben we duidelijk veel moeite mee. Zoals gezegd is het een rommelige beginfase. Toch is het eerste kansje voor ons. Een vrije trap van Ibrahim verdwijnt voorlangs het doel. Bijna komen we op een achterstand. Vanuit een scrimmage weet de tegenstander de bal op de paal te mikken. Tot grote opluchting van het meegereisde publiek ontsnappen we hier aan een achterstand. Ook de tweede kans is voor De Betrokken Spartaan. Onze keeper Dean behoedt ons met een goede redding voor een achterstand. In het vervolg van de eerste helft vallen er weinig hoogtepunten te melden. We gaan met 0-0 de rust in. Na rust zullen we uit een ander vaatje moeten tappen om aanspraak te maken op een overwinning. Hopelijk krijgt trainer Ruben het team weer aan de praat.

Aan het begin van de tweede helft lijkt het erop dat we beter uit de rust zijn gekomen. We krijgen in ieder geval kansen. Dat is al een hele verbetering. Meteen na rust krijgt Dani twee goede mogelijkheden. De eerste ontstaat uit een directe vrije trap. Deze weet nog geen doel te treffen. Bij de volgende kans is het wel raak. Op Dani-achtige wijze weet Dani de trekker hard over te halen. De keeper is kansloos: 0-1. Enigszins tegen de verhoudingen in. Vrij snel daarna valt ook het tweede doelpunt. Vanuit een perfect uitgevoerde counter maken we de 0-2. Waar eigenlijk Spartaan op gelijke hoogte had moeten komen weten wij de voorsprong uit te breiden. Dankzij Dean en goed verdedigend werk van Steijn weten we de gelijkmaker te voorkomen. Na zijn goede verdedigende actie zet Steijn met zijn pass Ibrahim vrij voor de keeper. Er wordt hem geen strobreed in de weg gelegd. Ibrahim heeft alle tijd om uit te halen. Met een fantastische boogbal passeert hij de keeper: 0-2. Wederom krijgen we een vrije trap. Dit keer op eigen helft. Weer staat Dani achter de bal. De keeper weet ternauwernood de vrije trap tot corner te verwerken. De corner genomen door Ibrahim verdwijnt in één keer op de lat. Nu ontbreekt het geluk aan onze zijde. Het blijft 0-2. Gelukkig is in de tweede helft meer beleving te zien. Ook al blijft het goede voetbal van afgelopen weken achterwege. Er wordt nu wel gestreden voor elke grasspriet. De Betrokken Spartaan komt in deze fase niet verder dan schoten van afstand. Gelukkig hebben wij dan altijd onze keeper Dean. Vandaag keept hij weergaloos. Toch moet hij zich uiteindelijk gewonnen geven. Uit een makkelijk gegeven vrije trap krijgen we de 1-2 tegen. We krijgen nog een domper te verwerken. Ook de gelijkmaker valt. Uit een afgeslagen corner wordt de bal door De Betrokken Spartaan vanaf eigen helft hoog ingebracht. Na een baan om de aarde afgelegd te hebben ploft de bal in één keer binnen: 2-2. Gezien het spelbeeld is dit een terechte tussenstand. Al blijft het zonde om een ruime voorsprong weg te geven. Het duel dreigt af te stevenen op een gelijkspel. Niets is minder waar. In de slotfase ontstaan er een aantal hachelijke momenten voor beide ploegen. Gelukkig valt het kwartje voor ons de goede kant op. Een vrije trap van Dani wordt door Camiel goed binnengehouden. Vanaf de achterlijn verdwijnt zijn voorzet bijna over de doellijn. De verdediger weet met een uiterste krachtsinspanning de bal van de lijn te halen. In de rebound kan Ibrahim dankbaar gebruik maken van dit buitenkansje. Doelpunt! 2-3. Met kunst- en vliegwerk weten we de voorsprong te behouden. Een vrije trap wordt door Toine van de lijn gehaald. In de slotseconde weet Dean met een sublieme redding een vrije kans te pareren. Tot opluchting van de spelers, de coaches en het publiek klinkt het eindsignaal. We kunnen weer drie broodnodige punten bijschrijven.

Het moest vandaag uit de tenen komen bij de mannen. Ze hebben de weerbaarheid getoond in een minder goede wedstrijd. De punten zijn uit het vuur gesleept. We mogen ook wel eens lelijk winnen. En dat is ons vandaag gelukt. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Forum Sport. Op naar de drie punten met goed voetbal!