Home » Junioren » Verslagen » Forum Sport JO10-1 - JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 maandag 20 november 2017

Datum: 11-11-2017
Uitslag: 5-5

Vandaag treden we aan tegen het Voorburgse Forum Sport. De dag begint al goed. De plaatselijke Voorburgse barista schenkt de heerlijkste koffie en cappuccino. Tot groot genoegen van de meegereisde ouders. Dat is nog eens lekker wakker worden op deze vroege morgen. Na vorige week een gelukkige overwinning behaald te hebben hopen we vandaag naast de punten ook het goede spel weer eigen te maken. De basisformatie is een kopie van vorige week. We spelen om vroeg druk te zetten op de tegenstander. Deze druk moeten we omzetten in kansen en doelpunten. De ouders gaan er eens goed voor zitten op deze waterkoude zaterdagochtend.

In de beginfase zijn we zonder groots te voetballen de bovenliggende partij. We laten ons alleen verleiden om het tempo te laag te houden. De eerste kans is voor Ibrahim. Vanuit een vrije trap van Dani schiet hij de bal net naast. Dan laten we ons wel heel snel in de luren leggen. Een foutieve inspeelpass van Dean wordt opgepikt door de tegenstander. Hij omspeelt vrij eenvoudig onze keeper en schuift de bal in het lege doel. Het voordeel van een vroege tegentreffer is dat er genoeg tijd over is om deze achterstand om te buigen. Maar een goed begin is anders. Snel na de tegentreffer weten we een handvol kansen te creëren. Een schot van Camiel verdwijnt in het zijnet. Bij het tweede schot van Camiel zijn de vuisten van de keeper een sta-in-de-weg. Een schot van Dani verdwijnt rakelings over het doel. Na de kansen niet verzilverd te hebben komen we zelf goed weg. Een schot van Forum Sport eindigt op de lat. Dan weten we toch op gelijke hoogte te komen. De corner van Toine belandt bij de tweede paal. Bij deze paal staat Tijs vrij om de bal binnen te werken: 1-1. De voorsprong laat niet lang op zich wachten. Ibrahim speelt zichzelf vrij voor het doel. Met zijn verfijnde traptechniek heeft hij de bovenhoek voor het uitkiezen. Met een mooi doelpunt zet hij ons op voorsprong. Op slag van rust valt ook ons derde doelpunt. Dani neemt een vrije trap vanaf de middellijn. De bal wordt door iedereen gemist inclusief de keeper. De bal stuitert via de binnenkant van de paal het doel in: 1-3. Dit is ook meteen de ruststand. Geen vuiltje aan de lucht deze wedstrijd. Zonder zelf goed te spelen zijn we nauwelijks in de problemen gekomen.

Na de start van de tweede helft is het duidelijk dat Forum Sport met andere intenties de rust uitgekomen is. We komen flink onder druk te staan. Meteen na rust valt bijna de 2-3. Fortuinlijk genoeg staat het houtwerk de tegentreffer in de weg. Geen doelpunt. Hopelijk zijn de mannen wakker geschud. Ook wij krijgen de kans op een grotere voorsprong. Uit een counter komt Camiel vrij voor de keeper. Met een goed redding weet de keeper erger te voorkomen. Dan valt de 2-3. Forum Sport maakt gretig gebruik van slordig balverlies op ons middenveld. Via de binnenkant van de paal scoren zij de 2-3. Het wordt zelfs nog erger. Een paar minuten later ligt de gelijkmaker al in het net: 3-3. In deze fase maken we er echt een potje van. Terwijl onze tegenstander de tweede helft wel uit het goede vaatje tapt. Ondanks het minder goede spel blijven we kansjes creëren. Een goede ingooi van Sten op Ibrahim. De bal wordt goed teruggelegd op Tijs. Zijn schot eindigt op de lat. In de rebound krijgt Camiel de bal bij Ibrahim. Met een intikker zorgt hij voor 3-4. Lang kunnen we niet genieten van de voorsprong. Wederom door slordig balverlies krijgen we de gelijkmaker om onze oren: 4-4. Ondanks de zoveelste tegenslag komt er aan dit doelpuntenfestijn geen einde. Steijn pikt de bal op in de eigen verdediging. Hij stuurt Ibrahim de diepte in. Met een goede actie omspeelt hij de tegenstander langs de zijlijn. Met een schitterende strakke voorzet bereikt hij Camiel. Camiel maakt op zijn beurt de bal onberispelijk af: 4-5. Dit is een doelpunt uit het boekje. Zouden we dan toch de volle buit behalen in een zeer matige wedstrijd. Maar zover is het nog niet. De scheidsrechter heeft er duidelijk nog zin in. In de vierde (!!) minuut van de “blessuretijd” krijgen we alsnog de deksel op onze neus. Forum Sport scoort in extremis de gelijkmaker: 5-5. Tijd om op jacht te gaan naar een nieuwe voorsprong is er niet. De scheidsrechter fluit direct voor het eindsignaal.

Het mocht vandaag niet lukken tot teleurstelling van iedereen. Het vertrouwen lijkt uit de ploeg. Wellicht komt het door het nieuwe spelsysteem of de positiewisselingen. In deze fase is het belangrijk om terug te grijpen naar de basis. Vanuit deze basis hebben we al geweldige wedstrijden gespeeld. Hopelijk pakken we de handschoen weer op want volgende week wacht HVV JO10-1. Zij zitten ons op de hielen op de ranglijst. Voor ons zaak om ze niet voorbij te laten komen.