Home » Junioren » Verslagen » JO10-1 - HVV JO10-1

📁 Verslagen - junioren 📅 dinsdag 21 november 2017

Datum: 18-11-2017
Uitslag: 5-3

Vorige week wisten we na een moeizame wedstrijd slechts een punt te behalen tegen Forum Sport. Vandaag staat de lastige thuiswedstrijd op het programma tegen HVV. Deze tegenstander hijgt ons in de nek op ranglijst. Onze voorsprong van één punt kan vandaag in gevaar komen. HVV is een zeer geduchte tegenstander. Zij hebben goede uitslagen neergezet. Met name onze Westlandse poulegenoten hebben het onderspit moeten delven tegen deze ploeg. Dit ging gepaard met grote uitslagen. Aan ons de belangrijke taak deze Westlandse eer te verdedigen. De eer verdedigen we vandaag zonder onze trainer Ruben. Hij moet verstek laten gaan. Zijn plaats wordt ingenomen door Arnold, de trainer van JO11. Let the games begin!!

HVV brengt de bal aan het rollen voor het begin van de wedstrijd. Vanaf de aftrap is duidelijk dat HVV een voetballende ploeg is. In de beginfase zit er meer lijn in hun veldspel. Desondanks worden er weinig noemenswaardige kansen gecreëerd. Het enige opmerkelijke is dat Tijs vrij snel in de wedstrijd ziek moet uitvallen. Uit voorzorg wordt Marijn onder de douche bij JO10-2 vandaan geplukt om als wissel te fungeren. Het betere spel weet HVV uit te drukken in doelpunten. Een steekbal door ons centrum wordt opgepikt door de spits van HVV. Hij weet de bal in de verre hoek te schuiven en brengt hiermee ons op achterstand: 0-1. Lang kunnen ze niet van deze voorsprong genieten. Een voorzet van Toine komt bij Steijn terecht. Hij stuurt Ibrahim de diepte in. Door de bal in één keer op doel te schieten verrast hij de keeper in de korte hoek: 1-1. Ook de tweede kans is voor Ibrahim. Dit keer gaat zijn schot rakelings over. Ook HVV krijgt wat kansen. Een schot vanuit een corner verdwijnt via Sten over ons doel. Weer een corner voor HVV. In de scrimmage krijgt onze keeper Dean ternauwernood zijn hand op de bal voordat deze de lijn kan passeren. Na de gelijkmaker komen we beter in ons spel. We weten HVV goed tegenpartij te bieden. Uiteindelijk levert het ons ook de voorsprong op. Een goede pass van Dani komt terecht bij Ibrahim. Hij kan ongehinderd opstomen richting het vijandelijk doel. Marijn, die inmiddels is ingevallen, staat ook vrij voor het doel. Ibrahim gaat voor zijn eigen kans. Hij heeft vandaag een patent op schoten in de korte hoek. Wederom verschalkt hij hiermee de keeper: 2-1. Vlak voor rust krijgen we bijna een grotere beloning. De ingooi van Steijn verdwijnt over de verdedigers op de diepgaande Ibrahim. Ditmaal wordt het schot van Ibrahim wel gekeerd door de keeper. Ook in de tweede en zelfs derde instantie wil de bal er niet in. We gaan met een 2-1 voorsprong de rust in.

Na de rust is de eerste kans voor ons. Het afstandsschot van Dani verdwijnt over het doel. De tweede kans is wederom voor Dani. Na een overtreding op Steijn kruipt Dani achter de bal. De vrije trap stuitert via de paal terug het veld in. Ook in de rebound wil de bal er niet in. HVV heeft meer geluk. Na een goede combinatie weten zij Dean kansloos te laten. Het staat alweer gelijk: 2-2. De grootste kans voor een nieuwe voorsprong is voor Ibrahim. Dat de bal geen doel treft is een wonder. Waar wij deze uitgelezen kans niet weten te verzilveren is HVV wel gelukkig in de afronding. Een fraai schot treft doel via de binnenkant van de verste paal. Waar wij dachten aan een voorsprong staan we nu opeens aan de verkeerde kant van de score: 2-3. Na de opgelopen achterstand krijgen we kansjes om op gelijke hoogte te komen. Na een goede actie van Camiel kan zijn voorzet niet binnengegleden worden. Ook een schot van Marijn wordt goed gekeerd door de keeper. Uiteindelijk valt toch de verdiende gelijkmaker. Weer weet Steijn Ibrahim op rechts te vinden. Zijn afgemeten voorzet belandt bij de tweede paal. De compleet vrijstaande Camiel werkt de bal met een goede kopbal in het doel: 3-3. Bijna heeft Camiel zijn tweede van vandaag te pakken. Zijn schot wordt tot corner verwerkt. De corner van Ibrahim wordt naast gekopt door Steijn. Uiteindelijk valt de 4-3 voorsprong. Een gekraakt schot van Camiel valt voor de voeten van Ibrahim. Met zijn derde doelpunt zorgt hij voor de 4-3 voorsprong. Bijna heeft ook Marijn zijn ultieme beloning voor zijn goede wedstrijd te pakken. Vanuit een perfect uitgevoerde counter belandt zijn bal op de paal. Valt de gelijkmaker dan aan de andere kant? Met een goede verdedigende actie weet Camiel erger te voorkomen. Het gevolg is een corner voor HVV. Deze wordt kort genomen. De daaropvolgende voorzet is een prooi voor Dean. Zijn voortzetting komt uiteindelijk terecht bij Toine. Hij speelt Marijn in op het middenveld. Marijn speelt op zijn beurt de bal in één keer door op Camiel. Het twijfelend uitkomen van de keeper geeft Camiel de kans om hem te omspelen. Zijn schot op doel wordt uiteindelijk in eigen doel gewerkt door de tegenstander. Wat een heerlijk moment om de 5-3 te scoren. Niet veel later klinkt het bevrijdende eindsignaal van onze scheidsrechter Perry. Tot opluchting van de ouders. Ze kunnen weer tot rust komen na deze bloedstollende wedstrijd.

Uiteraard willen we onze invaller Marijn bedanken voor zijn perfecte invalbeurt. Met zijn snelheid en diepte heeft hij voor veel dreiging gezorgd. Ook bedanken we Arnold voor het vervangen van onze coach Ruben. Uiteraard ook de complimenten voor het hele team. Na twee minder goede wedstrijden hebben we vandaag laten zien dat we uit het goede hout gesneden zijn. Met wat extra schaafwerk moeten wij het de koploper HBS volgende week erg lastig gaan maken.