Home » Junioren » Verslagen » V.O.C. JO12-1 - JO12-1

📁 Verslagen - junioren 📅 maandag 27 november 2017

Datum: 25-11-2017
Uitslag: 1-3

Na een serie oefenwedstrijden tegen fysiek sterke tegenstanders, mocht Westlandia JO12-1 vandaag eindelijk weer voor een competitiewedstrijd aantreden in Rotterdam bij V.O.C. De doelstelling voor JO12-1 is om in de najaarscompetitie in ieder geval bij de bovenste vier plekken te eindigen, zodat er na de winterstop in de nieuw te vormen hoofdklasse kan worden uitgekomen. Belangrijk dus om drie punten mee te nemen uit Rotterdam. V.O.C. wist tot nu toe namelijk elf punten te behalen uit zes wedstrijden, waar Westlandia zeven punten had uit vier wedstrijden. Bij een overwinning kan het gat worden gedicht tot één punt, waar Westlandia daarna nog twee wedstrijden moet spelen, terwijl V.O.C. dan reeds “uitgespeeld” is.

Een heerlijk voetbalweertje (althans voor de spelers; voor het massaal aanwezige publiek wellicht iets tè fris) en een goede kunstgrasmat, zorgden voor de perfecte omstandigheden voor een mooie wedstrijd. Westlandia begon prima aan de wedstrijd en liet direct blijken dat het vandaag een moeilijke klus zou gaan worden voor V.O.C. Er werd steeds snel de diepte gezocht, waar de voorhoede bestaande uit Fabio, Justin en Lars op snelheid hun tegenstanders achter zich wisten te laten. Fabio wist aan de linkerkant een paar keer op tijd te starten en de kortste weg naar het doel te nemen. Eenmaal wist hij na het omspelen van de keeper het net te vinden en de verdiende 0-1 aan te tekenen. De tweede keer, na een identieke actie, bracht een verdediger helaas nog nèt redding op de doellijn. De 0-2 kwam op naam van Lars na een mooie individuele actie. De verdediging en het middenveld van Westlandia stonden uitstekend en V.O.C. wist nauwelijks kansen te creëren. Tóch wist V.O.C. vlak voor de rust de “aansluitingstreffer” te maken, door middel van het benutten van een strafschop. Deze werd gegeven doordat de scheidsrechter meende dat er “hands” werd gemaakt door een Westlandiaan bij het wegwerken van een ingekopte corner.

De tweede helft kwam Westlandia iets minder scherp uit de kleedkamer, waardoor V.O.C. het gevoel kreeg dat er wellicht tóch nog meer te halen zou zijn. Via de flanken wist V.O.C. een aantal keren een aanval op te zetten, maar gelukkig leidde dit niet tot hele grote kansen. Die kreeg Westlandia aan de andere kant wel, maar er werd vaak nèt een verkeerde keuze gemaakt in de eindpass of de afronding. De 1-2 bleef erg lang op het bord, waardoor het toch nog billenknijpen werd in de eindfase. Zeker toen vlak voor tijd een speler van V.O.C. in onze “zestien” wist door te breken. Gelukkig wist Kick met een uitstekende sliding deze scoringskans nog net onschadelijk te maken. V.O.C. ging nog meer naar voren voetballen, waardoor er ruimte achter hun verdediging ontstond. In de slotminuut wist Justin aan alle spanning een einde te maken, door een dieptepass op waarde in te schatten. Justin omspeelde eerst de keeper en daarna de aanstormende verdediger om vervolgens de bal in het lege doel te schuiven: 1-3. Punten in de tas! Een meer dan verdiende overwinning en de bovenste plek in de najaarscompetitie is in zicht!

De Sint