Home » Junioren » Verslagen » WK Zaalvoetbal JO9-1 bij Verburch

WK Zaalvoetbal JO9-1 bij Verburch

📁 Verslagen - junioren 📅 maandag 25 december 2017
WK Zaalvoetbal JO9-1 bij Verburch

Vandaag (24-12-2017) stond het jaarlijkse WK zaalvoetbal voor JO9-1 op het programma. Jaarlijks zeg ik wel, hopen dat dit een vervolg kan hebben want na jaren van trouwe dienst stopt de huidige organisatie. Verburch stelt nog wel zijn hal beschikbaar. Hopen dat dit een passend vervolg kan hebben want het zou toch jammer zijn als dit niet meer jaarlijks kan plaatsvinden. 

Voor de organisatie deze laatste editie hebben ze nog even alles uit de kast gehaald. Er deden 16 teams mee en voor de 1e 3 was er een mooie beker en voor de winnaar zelfs een wisselbeker met de "grote" oren. Ook was er een prijs weggelegd voor de beste speler en keeper en een prijs voor de beste ploeg die de "penalty's" het beste zou nemen. 

Ieder team moest 6 wedstrijden (3 poulewedstrijden en 3 finales) spelen ongeacht wat de uitslag zal zijn. Er werd gespeeld met 4 veldspelers en 1 keeper en een "plof"bal. Dit is een bal uitgevonden voor het zaalvoetbal die nauwelijks stuitert. Elke wedstrijd duurde 10 minuten. De 1e 2 plaatsen leverde een plek in de finaleronden op. De rest moest zich troosten met de verliezers ronden. Maar kijken hoe onze mannen het ervan af brachten. 

Om 9u moesten de mannen zich verzamelen. Ché was er ook bij zodat we met 8 man het toernooi in gingen. Na omgekleed te zijn gingen de mannen met de leiders Niels en Barry op de teamfoto. Hierna klaarmaken voor de 1e wedstrijd tegen Quintus verder waren we ingedeeld bij FC 's-Gravenzande en MVV'27. 

De 1e wedstrijd dus tegen Quintus was er 1 van 1 richtingsverkeer. Zichtbaar moeite hadden de mannen met de plofbal. Er werden veel kansen gecreëerd maar het vizier stond nog niet scherp. Na 5 opgelegde kansen was het Lars die voor het eerst doel trof. Dit zorgde voor een opluchting want als snel volgden de 2-0 van Jordi en 3-0 van Ché. Dit was ook de eindstand. Een lekker begin waar we verder mee konden. 

De 2e wedstrijd was tegen FC 's-Gravenzande. Opmerkelijk genoeg had FCG de 1e wedstrijd verloren tegen MVV'27. We konden FCG dus nu al de genadeklap geven door te winnen en daardoor met MVV '27 te strijden om de 1e plaats van de poule. Het werd een "echte"wedstrijd met heel veel strijd. Er waren wat kansjes over en weer maar het net werd niet gevonden. 0-0 dus waar wij het meest tevreden om waren. Dit omdat FCG op afstand gehouden werd. Als we niet zouden verliezen van MVV '27 zouden we FCG al af kunnen schrijven voor de finale ronden. 

De 3e en laatste poulewedstrijd dus tegen het verrassend acterende MVV '27. Alleen bij winst zouden we ons verzekeren van de 1e plek. Er moest zeker niet verloren worden omdat FCG nog tegen Quintus moest.

Het werd wederom een echte wedstrijd waarbij gestreden werd om iedere meter. Heel leuk om dit te zien. Dean opende het "bal" met een geplaatst schot en leverde de 1-0 op. Lang konden we niet genieten want MVV maakten er in een mum van tijd 1-2 van. Iedereen zat in spanning want een verlies leverde zeer waarschijnlijk een 3e plaats op. Gelukkig, zo ver zou het niet komen want Ché bracht aan de onzekerheid een eind door er 2-2 van te maken. En daar zou het ook bij blijven. Dat FCG met 7-0 had gewonnen van Quintus mocht voor hun niet meer baten om dat wij met 5 punten 2e waren geworden. Dit bracht dus een plaats in de winnaarsronden op waardoor we minimaal 8e zouden worden. 

De 1e wedstijd in de winnaarsronden leverde een kraker op tegen VELO. De laatste "veld" wedstrijd werd nog gewonnen maar toen waren de omstandigheden natuurlijk anders. De finaleronden bestonden ook uit een speeltijd van 10 minuten. Bij een gelijke stand zouden we gelijk overgaan tot penalty's. Maar meer daarover later. Wederom werd het een wedstrijd van veel strijd. Kansen waren spaarzaam en de keepers deden goed hun werk. Lars wist als eerste een gaatje in de verdediging te vinden wat ook de 1-0 opleverde. VELO trok daarna natuurlijk vol ten aanval. Een echte scrimmage ontstond voor ons goal. Helaas was VELO de gelukkigste en kon als laatste een voet achter de bal krijgen 1-1. Dit was ook de eindstand. Penalty's dus. Bij een gelijke stand van de penalty's zou er om en om geschoten gaan worden om tot een winnaar te komen. Het bleek lastig om een penalty te scoren want het was van een redelijk grote afstand en met een bal waar je niet echt hard mee kon schieten. Luca stond super goed te keepen maar op 1 penalty die goed geplaatst was, had hij het nakijken. Zaak dus dat wij er ook minimaal 1 maakten. Helaas dat was niet aan ons besteed. 1 bal op de paal en 2 penalty's die gestopt werden, daar moesten we het mee doen en waren we uitgeschakeld voor de 1e 2 plaatsen.

Op dan maar naar de 2 wedstrijden voor plaats 5 t/m 8.

De 1e wedstrijd was tegen Den Hoorn. Bij winst konden we strijden om de 5e plaats en bij verlies konden we maximaal nog 7e worden. Omdat de druk eraf was mocht Luca gaan spelen en voor hem in de plaats Jordi gaan keepen. Jordi bewees een waardig vervanger te zijn door ook goed te keepen en de 0 te houden. Helaas wisten de veldspelers ook niet te scoren waardoor weer penalty's een beslissing moesten brengen. Dit keer waren wij wel de "gelukkigste" Aymen en Levi wisten te scoren en Jordi hield er 2 tegen. Op dus naar de laatste wedstrijd wat bij winst de 5e plaats op zou leveren.

De laatste wedstrijd was tegen GDA. Zichtbaar vermoeid, maar er toch nog alles uit persen, bracht wederom een 0-0 eindstand op. Wederom dus penalty's. Dit keer helaas niet de gelukkigste. Onze 1e 2 pingels werden gestopt. GDA scoorde de 1e wel. Bij de 2e zat Luca er heel dichtbij. Hield hem net aan tegen maar helaas constateerde de scheidsrechter dat de bal net over de lijn was. De laatste penalty van Levi hoefde dus niet meer genomen te worden. De mannen waren dus 6e geworden.

De titel ging dit jaar naar LYRA die in de finale Verburch versloeg. De beste speler trofee werd uitgereikt aan een speler van LYRA en de beste keeper was weggelegd voor Verburch.  Al met al hebben de mannen een supertoernooi gespeeld. Waarbij na de reguliere tijd niet verloren werd. Alleen zat pech ons vandaag meer in de weg. Met opgeheven hoofd keerde iedereen huiswaarts.

Rest me jullie fijne kerstdagen en een gezond en sportief 2018 te wensen.

Wijnand

Deel dit artikel met je vrienden