Home » Junioren » Verslagen » Westlandia Jo13-1 winnaar WK zaal in Poeldijk !

Westlandia Jo13-1 winnaar WK zaal in Poeldijk !

📁 Verslagen - junioren 📅 vrijdag 29 december 2017
Westlandia Jo13-1 winnaar WK zaal in Poeldijk !

Westlandia Jo13-1 heeft zaterdag 23 december op indrukwekkende wijze het WK zaalvoetbal gewonnen. Voorafgaand werd er in de eigen Balleringhal twee keer getraind om de regels te leren kennen en om de slimmigheidjes van het zaalvoetbal eigen te maken. De staf zag dat dit snel werd opgepakt en dat de jongens duidelijk zin hadden om weer een prijs te gaan pakken.

Wij zaten in een poule met Monster, GDA en HVC’10, deze clubs moesten normaal gesproken geen probleem zijn voor Jo13-1 maar de wedstrijdjes duren maar 12 minuten en als het even niet lukt kan er altijd een verrassing plaatsvinden. Dit gebeurde niet, sterker nog, alle 3 de poulewedstrijden werden overtuigend gewonnen met respectievelijk 5-0, 5-0 en 4-1. Als winnaar van poule A moesten we in de kwartfinale spelen tegen de nr. 2 van poule B en dat bleek ’s-Gravenzande te zijn. Deze jongens waren duidelijk niet van plan om het Westlandia cadeau te geven en zij begonnen zeer fel aan de wedstrijd. Onze jongens moesten wennen aan deze felle spelwijze en ondervonden dat de scheidsrechter iets meer toe liet dan normaal tijdens zaalvoetbal. Het gevolg was dat ’s-Gravenzande halverwege de wedstrijd met 1-0 voor stond en wij tot dan weinig konden uitrichten. Gelukkig bleven de jongens cool en kwamen zij beter in hun spel. Door mooie doelpunten van o.a. Pascal werd de wedstrijd met 3-1 gewonnen en kwamen we met de schrik vrij. In de halve finale moesten we aantreden tegen MVV’27 dat verrassend in de halve finale was gekomen door tegen Honselersdijk na penalty’s te winnen. Tegenvaller was dat Ismael ziek moest afhaken en het team vanaf dat moment de klus met 1 speler minder moest klaren. Deze tegenstander was echter een maatje te klein voor onze onderhand warm gedraaide spelers en met een 5-0 winst werd de finale bereikt. In de andere halve finale stonden Velo en Lyra en Velo won deze wedstrijd net aan met 2-1. De twee favorieten voor de finale hadden dit waargemaakt en alle toeschouwers gingen eens lekker zitten voor een spannende eindstrijd. De staf had gezien dat Velo een echte zaalvoetbal tactiek had bedacht met een meevoetballende keeper, veel inzakken en na het veroveren van de bal razendsnel omschakelen naar de spits om via hem goals te maken. Dit had Velo uitstekend gedaan gezien hun finaleplek, taak voor Jo13-1 om zich niet te laten verleiden en vooral doen waar zij zelf goed in zijn. Na het opkomen van de spelers met Champion League muziek, het voorstellen van de spelers en de laatste aanwijzingen kon de finale van 15 minuten beginnen. Na een aftastend begin was het Velo dat de score opende door een mooi doelpunt uit een vooraf gevreesde messcherpe omschakeling. Net als tegen ’s-Gravenzande konden de jongens hier goed mee omgaan en werd het spel steeds beter. Toen Jay het veld in kwam bleek dat dit keer hij het verschil ging maken. Vrij snel werd door hem de gelijkmaker gescoord en het team raasde vervolgens door met mooie aanvallen en goals. Het beste spel was voor de finale bewaard en in het 2e deel van deze finale werd Velo weggespeeld. Na het eindsignaal stond er een overtuigende 4-1 op het scorebord door goals van Thijs, Pascal en eigen doelpunt. Alle spelers, ook de spelers die niet konden meedoen maar allemaal wel aanwezig waren, gingen uit hun dak van blijdschap en de staf ook! Tijdens de prijsuitreiking werd Pascal ook nog tot de beste speler van het toernooi gekozen, dit maakte de vreugde en trots van iedereen alleen maar groter.

Hopelijk kunnen we volgend jaar de wisselbeker verdedigen, de huidige UITSTEKENDE organisatie stopt ermee en er wordt gezocht naar opvolgers. Je zou er niet aan moeten denken dat dit leuke en voor de spelers zo aansprekende toernooi in december 2018 niet meer gespeeld zal worden………