Home » Junioren » Verslagen » HBS JO9-1 - Westlandia JO9-1

HBS JO9-1 - Westlandia JO9-1

📁 Verslagen - junioren 📅 zondag 04 februari 2018

Vandaag de 1e (vervroegde) competitiewedstrijd van 2018 tegen HBS. De voorbereiding ging wisselend met winst en verliespartijen. Verleden jaar in dit seizoen traden de mannen ook al op tegen HBS maar dat was tegen hun 2e elftal. Dit werd gewonnen met 3-6. We konden dus onze borst nat maken want tegen hun 2e elftal ging het niet altijd even makkelijk.

Met een voltallig team stonden de mannen aan de aftrap. Levi stond logischerwijs wissel omdat hij de hele week niet getraind had vanwege ziekte (koorts). De 1e kans was er voor Quinn maar helaas ging zijn schot voorlangs. Langzamerhand trok HBS meer en meer het initiatief naar zich toe. Dit resulteerde ook in de 1-0 voor HBS. Westlandia liet het hier niet bij zitten en trok weer vol ten aanval wat leidde tot 3 schoten achterelkaar maar de keeper van HBS gaf geen krimp. Toch was het Jordi die de trekker wel vol en zuiver overhaalde en zijn verre diagonale afstandsschot belandde achter dit keer kansloze keeper. Quin mocht vlak na de 1-1 ook uithalen maar zijn bal ging helaas via de lat over. Er volgde een verre diepe bal van HBS maar Luca doorzag dit prachtig en stond zijn mannetje door de bal voor een HBS-aanvaller weg te halen. HBS bleef weer de aanval zoeken waar de bal in de 7e minuut nog vol tegen de lat aan ging was de rebound ook voor HBS en helaas zorgde dat voor de 2-1. 1 Minuut later was het zelfs 3-1. Dit was ook de stand na het 1e kwart.

De mannen wisten wat ze doen stond en dat gebeurde ook in het 2e kwart. Luca had in de 12e minuut de bal en gaf een perfecte dieptepass die belandde bij Lars. Die wist er zich wel raad mee en bracht de spanning terug naar 3-2. Het was dit keer Westlandia die het initiatief dus overnam en met prima verzorgd combinatiespel zocht het de aanval. De kansen waren er nog wel in het 2e kwart maar helaas werd er niet meer gescoord. Quinn zag de bal na een lange rush op de voeten van de keeper belanden. Aymen kon het net ook niet vinden door oog in oog met de keeper te vroeg te schieten en de bal naast zag gaan.

Het 3e kwart was er een hoofdrol weggelegd voor Lars want hij scoorde maar liefst 3x. Hij scoorde de gelijkmaker 3-3 de 3-4 en 4-5. Helaas scoorde ook HBS 2x in dit kwart wat betekende dat we het 4e kwart in gingen met een 5-5 stand. Spanning was dus om te snijden.

Het was Westlandia die het eerst scoorde in het laatste kwart. Aymen kreeg de bal aan zijn favoriete linkerkant en dit keer rondde hij wel succesvol af door in de korte hoek de keeper te verschalken. HBS liet het hier niet bijzitten. Wij ontsnapten een paar keer aan een tegendoelpunt. Het was Lars die aan de onzekerheid een eind maakte door de marge op 2 te brengen. In de 38e minuut scoorde hij nl. de bevrijdende 5-7. Met nog een paar fantastische reddingen van Luca hielden wij deze stand vol tot het eindsignaal.

Fantastisch gespeeld mannen met verzorgd spel. Dit blijven volhouden en dan komt het helemaal goed in deze zware competitie. Volgende week thuis tegen Forum Sport waar we in de voorbereiding van de 2e seizoenshelft een oorwassing van kregen. Heel benieuwd zijn we of we volgende week meer tegenstand kunnen bieden.

Wijnand