Home » Junioren » Verslagen » JO9-1 - Westlands Kampioenschap

JO9-1 - Westlands Kampioenschap

📁 Verslagen - junioren 📅 dinsdag 03 april 2018
JO9-1 - Westlands Kampioenschap

2de paasdag de dag van het Westlands Kampioenschap voor de mannen van JO9-1.

In 7 poulewedstrijdjes en een finalewedstrijd van 10 minuutjes wordt bepaald welk team zich tot Kampioen van het Westland mag noemen

In een mooie poule met 8 geduchte tegenstanders. De jongen zijn ingedeeld in poule A samen met Lyra, HVC`10, Honselersdijk, Naaldwijk, Velo, `s-Gravenzande en VDL

Poule B bestond uit Quintus, Mvv`27, Verburch, Schipluiden, Maasdijk, KMD, Den Hoorn en Monster

Om 9:00 uur stond de eerste wedstrijd op het programma van de mannen in het groen wit, tegenstander VDL. Scherp en met opperste concentratie werd er goed gevoetbald tegen VDL, mooi en snel positiespel, 2 mooie doelpunten van Quinn, er werd met 2-1 gewonnen.

De 2de wedstrijd was tegen `s-Gravenzande, helaas werd deze wedstrijd met 4-1 verloren, de uitslag iets geflatteerd, 3 doelpunten van `s-Gravenzande kwamen uit de kluts, Luca was nog even licht geblesseerd geraakt na een zeer mooie redding. Na 8 minuten 1 richtingsverkeer werden de jongen wakker en kregen we de eerste kans van Quinn wat resulteerde gelijk in een doelpunt. Nog een paar mooie kansen werden gecreëerd echter wilde de bal er helaas niet in.

De 3de pot werd er gestreden tegen Honselersdijk, na een gelijk opgaand begin van beide kanten, werden de mouwen opgestroopt bij de mannen van Westlandia en met mooi verzorgd spel werd er terecht met 3-0 gewonnen. Doelpuntenmakers: Lars 2x en Levi 1x.

Poulewedstrijd nummer 4 was tegen de buren VV Naaldwijk. Een onterechte nederlaag van 0-1 was het resultaat, meer balbezit, maar echte kansen werden helaas niet gecreëerd en 1 zondagsschot op 2de paasdag van Naaldwijk betekende de nederlaag van deze poulewedstrijd.

Tussenstand 2 gewonnen en 2 verloren, mooi in de middenmoot van de poule.

Wedstrijd 5 was tegen Velo, de scherpte was weer terug bij de jongens en er werd met super veel inzet, mooie passjes gewonnen met 2-0 van Velo

6de wedstrijd tegen HVC`10, balbezit 90%, grote kansen, mooi spel dat verdeeld werd over het veld, maar een doelpunt viel niet aan de kant van Westlandia, en zoals het in de voetbalwet geschreven staat, als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel, en dan was ook het geval, eerst nog een waarschuwing welke op de paal belande, waarna Luca hem nog kon pakken, maar even later was het toch raak voor HVC`10 en zo werd de 6de Poulewedstrijd met 1-0 verloren.

De laatste poulewedstrijd was tegen Lyra, zwaar gevochten voor elke meter, echter vielen de ballen steeds net niet goed en zo werd ook de laatste poulewedstrijd verloren met 1-0.

In poule van 8 teams werd er een nette 4e plaats gehaald, wat betekende dat de finalewedstrijd voor plek 7 / 8 gespeeld ging worden tegen KMD.

Deze wedstrijd ging voor onze keeper Luca voorbij, deze was licht geblesseerd geraakt, Jordi ging als vervanger van Luca in het goal staan. KMD werd letterlijk overlopen door de mannen in het Groen / Wit en er werd gewonnen door doelpunten van Levi 3x, Che 1x en een vrije trap die door keeper Jordi ook de touwen in werd geschoten.

Een nette mooie 7 Plaats werd gehaald op het WK.

Het was een leuk maar ook zeker een zeer goed georganiseerd toernooi door MVV`27 welke werd gewonnen door `s-Gravenzande JO9 die Den Hoorn JO9 versloegen in de finale.