Home » Junioren » Verslagen » JO9-1 – HVV JO9-2

JO9-1 – HVV JO9-2

📁 Verslagen - junioren 📅 donderdag 12 april 2018

Vandaag stond de competitiewedstrijd tegen HVV JO9-2 op het programma. HVV heeft zo’n brede goede selectie waardoor ze 2 teams in de Hoofdklasse hebben.

Voorafgaand aan de wedstrijd wou trainer Gerard de leiding van de HVV aanscherpen door nog even op de spelregels te attenderen v.w.b. indribbelen bij een uitbal en niet inschieten.

Helaas kreeg Gerard 0 op het rekest wat gelijk de toon van de wedstrijd was. Dus ietwat geïrriteerd begonnen we aan de wedstrijd.

Met veel publiek langs de zijlijn, toch Daaf??, hoopten we om een betere wedstrijd dan de doordeweekse tegen Den Hoorn. Daar werd nl. dik verloren mede omdat de beleving ver te zoeken was.

Vandaag was dat een ander verhaal. Met een fitte groep werd er om 08:30u afgetrapt.

Het spel golfde op en neer. Kansen waren er voor beide teams maar het bleef lang 0-0. Jordi brak de ban door vlak voor het verstrijken van het 1e kwart de 1-0 aan te tekenen door een beauty van ver.

Schoot Jordi diagonaal in de kruising. Toch was het HVV die het laatste woord in dit kwart had. Dus de mannen gingen de 1e pauze met een 1-1 stand.

Vlak na de pauze was het Lars die de stand op 2-1 bracht. De mannen bleven goed voetballen, zo anders dan de afgelopen week tegen Den Hoorn. Geweldig om te zien dat we als 1 team spelen met zoveel beleving. 3 Minuten na de 2-1 was het wederom Lars die goed doorzette en Quinn zocht met een mooie pass. Die schroomde niet en tekende voor de 3-1. Deze marge van 2 doelpunten gaf ons even wat lucht.

Maar HVV bleef ook gevaarlijk dus het was opletten geblazen. Toch was het HVV die net als in het 1e kwart eindigde met een doelpunt. Dit keer was het een counter die ons de das omdeed. We gingen tussen rusten met  een 3-2 stand.

Het 3e kwart was er 1 van veel doelpunten. Het was HVV dat direct na de limonade het bal opende 3-3. Daarna was het direct Levi die met zijn rechter ons weer op voorsprong hielp 4-3. Wederom door een mooi schot van Quinn was de marge weer 2. Direct na Quinn’s goal bracht HVV weer de spanning terug 5-4. Dit keer waren het onze mannen die het laatste woord hadden. En wel met 2 doelpunten. Levi liep alleen op de keeper af omspeelde hem en schoot wederom met zijn rechter raak. Vlak daarna was het dit keer Aymen die de bal op zijn pantoffel kreeg en zonder te aarzelen en aan te nemen knalde hij de 7-4 erin.

Met een marge dus van 3 gingen we het laatste kwart in. De mannen werkte zich het snot voor ogen. Helaas incasseerden we al vroeg 2 tegendoelpunten wat de stand op 7-6 bracht. Het was dus duimen geblazen. Met wat kunst en vliegwerk hielden de mannen stand tot aan het laatste fluitsignaal.

Geweldig gespeeld mannen. Probeer deze beleving iedere wedstrijd te laten zien. Dan komt het helemaal goed in deze zware poule.

Wijnand