Home » Junioren » Verslagen » Westlandia JO12-1 pakt de “dubbel”!

Westlandia JO12-1 pakt de “dubbel”!

📁 Verslagen - junioren 📅 donderdag 07 juni 2018
Westlandia JO12-1 pakt de “dubbel”!

Het eerste weekend van juni was voor JO12-1 uitermate succesvol, want de twee belangrijkste prijzen van het seizoen werden binnengehaald. Op zaterdag 2 juni werd in de finale voor de beker na strafschoppen gewonnen van De Betrokken Spartaan en de opvolgende maandagavond 4 juni zorgde een klinkende 1-4 overwinning op V.O.C. er voor dat het kampioenschap in de hoofdklasse ook binnen werd gesleept. Een geweldige prestatie waar Westlandia trots op mag zijn!

De beker

De finale van de KNVB beker werd gespeeld op het complex van BCVB en zou een superspannende ontknoping kennen. Nadat Justin begin tweede helft Westlandia op een 1-0 voorsprong had geschoten, wist De Betrokken Spartaan toch langszij te komen via een schot van afstand. Ondanks kansen tijdens de slotfase, bleef de stand 1-1. Dit betekende dat er een strafschoppenserie nodig was om de winnaar te kunnen bepalen. De ouders stonden nagelbijtend aan de kant en de spelers en begeleiding nerveus bij de middencirkel. Tijdens de eerste vijf strafschoppen (Mitch, Lars, Delano, Justin en Milan), werd er door Westlandia één keer gemist. Gelukkig wist keeper Youp de vijfde strafschop van de tegenstander te pakken, waardoor Westlandia in de race bleef. Hierna schoten Finn G als Guus hun penalty’s onberispelijk binnen, waarna Youp aan alle spanning een einde maakte door de zevende penalty van De Betrokken Spartaan te keren. Een ontlading van jewelste op het veld en bij het Westlandia publiek. Extra leuk maakte het feit dat JO13-1 eerder die dag ook al de finale wist te winnen op hetzelfde complex en de spelers van beide teams samen een feestje konden bouwen.

Het kampioenschap

Nog maar amper bekomen van het feest na de bekerfinale, stond er opnieuw een cruciale wedstrijd op het programma, namelijk de kampioenswedstrijd in de hoofdklasse. In de afgelopen weken werd de uitgangspositie voor Westlandia JO12-1 steeds rooskleuriger, doordat naaste concurrent Jodan Boys cruciale punten verspeelde. Bij een overwinning in deze laatste wedstrijd zou Westlandia bovenaan eindigen, want ondanks een gelijk aantal punten in de eindstand, was in dat geval het doelsaldo in het voordeel van Westlandia. Ieder ander resultaat dan een overwinning, zou niet voldoende zijn voor Westlandia, kortom: er stond veel op het spel.

In een heerlijk avondzonnetje, werden tijdens de warming-up nog snel de sfeer verhogende vlaggetjes en spandoeken opgehangen, waarna het wachten was op het begin van de wedstrijd. Het publiek was massaal vanuit het Westland naar Rotterdam afgereisd. Piet zorgde tijdens het oplopen van de spelers voor opzwepende muziek, zodat deze uitwedstrijd tóch net een thuiswedstrijd was. Na een wat nerveus begin, waarin de tegenstander liet zien vanavond niets cadeau te geven, trok Westlandia langzaam het initiatief naar zich toe. Enkele mooie kansen werden helaas niet verzilverd, waardoor het lang 0-0 bleef. Gelukkig kreeg Westlandia op een ideaal moment (5 minuten voor de rust) een terechte strafschop toegekend, na een overtreding op Lars. De strafschop werd door Mitch feilloos binnen geschoten en de bevrijdende 0-1 was een feit. Tijdens het juichen was het ook geweldig om de betrokkenheid van de meegereisde spelers van JO13-1 (met fakkels!), begeleiders én ouders te zien! Westlandia ging direct op zoek naar meer en via een snelle uitbraak, wist Lars, nog vóór het rustsignaal, de marge te verdubbelen, nadat hij de keeper vakkundig had omspeeld. De titel kwam steeds dichterbij, maar er moest natuurlijk nog wèl een tweede helft op het scherpst van de snede worden gespeeld.

Na de rust kwam Westlandia opnieuw uitstekend uit te startblokken. Bij een mooie aanval kwam Delano vrij voor de keeper en schoot de bal hard in de verre hoek: 0-3! Dit kon niet meer mis gaan!

Invaller Maik Wanders zorgde voor een mooi slotakkoord, door de bal vanaf 20 mtr hard en hoog in het doel te schieten. Hierna maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd en was het officieel: Kampioen van de hoofdklasse!! Op het veld was de vreugde groot en kregen de spelers bloemen uitgereikt van hun snel toesprintende en emotionele moeders. Uiteraard mocht de kampioensfoto niet ontbreken en werd er nog even een “hoopie” op Revi gedaan door alle spelers, waarbij de net uitgereikte bloemen het enigszins moesten ontgelden. In de kleedkamer spoot de champagne in de rondte en liepen Guido en Jan ook nog een aardig nat pak op. Na het douchen werd in de kantine van V.O.C. de kampioenstaart aangesneden. Op zich vreemd om op maandagavond in een uitwedstrijd kampioen te worden, maar desalniettemin erg leuk!

De koek, of eigenlijk taart, is echter nog niet op, want er zijn dit seizoen nog meer (bonus)prijzen te behalen voor JO12-1: de ploeg staat in de finale van de Haaglanden Cup, tegen ’s-Gravenzande en speelt op zaterdag 9 juni nog de finaledag van het VTT toernooi bij de Zouaven.

De mooiste prijzen zijn echter alvast binnen! Spelers, trainers, begeleiders en ouders, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!!