Home » Nieuws » Scheidrechters, leiders, aanvoerders en spelers van Westlandia, het roer moet en gaat om!

📁 Nieuws 📅 dinsdag 10 oktober 2017
Scheidrechters, leiders, aanvoerders en spelers van Westlandia, het roer moet en gaat om! Scheidrechters, leiders, aanvoerders en spelers van Westlandia, het roer moet en gaat om!

Afgelopen seizoenen is het vinden van voldoende scheidsrechters op de zaterdagen een steeds groter probleem geworden. Ook dit seizoen heeft Jeroen Verhoeff, scheidsrechtercoördinator van Westlandia, te maken met de gevolgen van vergrijzing en terugloop van het aantal aan clubscheidsrechters.

Voor steeds meer wedstrijden kan er geen clubscheidsrechter meer gevonden worden. Een trieste constatering waar helaas bijna alle amateurclubs in Nederland mee te maken hebben. Ondanks deze situatie zal Jeroen blijven doen wat hij altijd heeft gedaan. Op zoek gaan en nooit opgeven! Afgelopen week hebben Jeroen en enkele mensen van het bestuur deze uiterst zorgelijke situatie besproken en heeft het bestuur een standpunt ingenomen. Vanaf deze week zullen vanaf de woensdagavonden voor de wedstrijddag, de wedstrijdsecretarissen van de betreffende teams waarvoor op de thuiswedstrijden geen scheidsrechter is gevonden, op de hoogte gebracht worden.

Vervolgens zullen zij, de wedstrijdsecretarissen, het verzoek om een wedstrijd te leiden breder uitzetten bij o.a. de leiders, de spelers, de ouders en kennissen van het betreffende team.  De beperkte vijver waaruit wij als vereniging een beroep op kunnen doen voldoet niet meer en is veel te klein geworden. Een grotere vijver zal een oplossing moeten brengen. Dit is de enige manier om de vele capabele mensen, die wekelijks langs de velden te vinden zijn,  actief te betrekken en een steentje bij te laten dragen. Met enige regelmaat organiseert de KNVB in onze regio scheidsrechters cursussen.  Westlandia zal de mensen die interesse hebben om de BOS cursus (Basis Opleiding Scheidsrechter) te volgen de mogelijkheid bieden.

Uiteraard blijft het bestuur open staan voor nieuwe ideeën en suggesties die kunnen leiden tot een verbetering of oplossing van dit probleem.  Een ieder die af een toe een wedstrijdje wil fluiten kan contact opnemen met onze scheidsrechterscoördinator Jeroen Verhoeff.

Jeroen is te per mail te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 06 55892629.

Bestuur R.K.V.V. Westlandia