Home » Nieuws » Oude doos 438

Oude doos 438

Uit de Westlandiaan van 22 november 1967

Bij het negende Lustrum

Westlandia bestaat reeds 45 jaar! Dat is een hele afstand en als je niet wist dar er nog méér clubs waren, die al zo ’n afstand hebben afgelegd en soms nóg meer, dan zou je er bijna trots op zijn! Nu is het eigenlijk heel gewoon – het komt bijna wekelijks voor dat een of andere club haar achtste of negende of zelfs tiende lustrum viert. In de jaren tussen de eerste wereldoorlog en 1920 zijn blijkbaar veel clubs opgericht! En al viel juist vlakbij die verjaardag een donkere schaduw over Westlandia-voetbal, ten gevolge van 2 beenbreuken, er is gelukkig door de overigen spontaan gefeest. Het Heulse gezelschap droeg daartoe een flink steentje bij. Er was sfeer en gezelligheid en dan komt de leut vanzelf. Heel jammer voor Kees en Wil(Kees van Dam en Wil Roos die beiden met een beenbreuk thuis zaten) , maar wij hopen dat zij weer spoedig zullen genezen en weer zodra zij kunnen, op onze terreinen mogen verschijnen. Nu maar met optimisme naar het halve eeuwfeest! Wie weet welke avonturen wij intussen nog meemaken.

Verjaringsfeest

De afdeling senioren vierde hedenmaandag reeds het negende lustrum. Ook voor de jeugdafdeling zal het 45 jarig bestaan van onze club niet ongemerkt voorbijgaan. Daartoe is besloten in januari een fijne feestavond te geven voor de B en C klas junioren.

Uit de Westlandiaan van 29 november 1967

Machteloze toestand door Jac. van Zeijl

Zondag j. l. is er ten aanzien van de grasmat voor honderden guldens schade gelopen, tijdens de gestaag neervallende regen uit de grauwe, trieste novemberlucht. Als bij de aanvang van de wedstrijdmiddag de eerste partij alsnog op een goed bespeelbaar terrein aantreedt, is er nog niet zo ’n groot bezwaar, indien de betreffende scheidsrechter zo ’n wedstrijd nog uit laat spelen (afgezien van het toenemende risico voor de spelers bij de toename van de gladheid). Maar als daarna, terwijl het nog steeds dóórregent, een scheidsrechter zo stoer is om met nóg een nieuwe wedstrijd te beginnen, dan beginnen wij bestuurderen ons toch ergens machteloos te voelen. Hier kan alleen de consul nog wat aan doen. Maar die goede heer is ook niet alomtegenwoordig en men kan ook niet verlangen dat hij door dat vieze weer nóg eens naar het veld komt kijken. Hij zou trouwens minstens mogen veronderstellen dat de heren arbiters zelf wel zo wijs zullen zijn………… Bovendien heeft de consul niet alléén het Westlandia-terrein, hij gaat over drie complexen. Sportpark Hoge Bomen, Honselersdijk aan de Joh. Van Oldebarneveldtlaan en Westlandia aan de Langebroekweg. Op zondag vallen de velden op Honselersdijk af, wegens het uitsluitend op zaterdag spelen van de club van die naam. Wij betreuren in ernstige mate de beslissing van de heer spelleider, die ondanks het barre weer en de meer dan slechte gesteldheid van het terrein, het vierde met de Monsterse tegenstander de baggermat (het veld) op nam voor een modderballet. De schade is aanzienlijk en is voorlopig niet meer te herstellen……… en daar zijn we dan nu zo zuinig op geweest.! Er zijn weleens leiders en spelers die mopperen, dat zij niet eens op het hoofdveld mogen spelen. Nu zien wij het droeve resultaat. Indien het vierde op het derde veld had vastgesteld geworden – dat om 2 uur vrij lag – dan had de wedstrijd niet doorgegaan! Wedden….?

Jac. v. Zeijl Red.