Home » Nieuws » Oude doos 439

📁 Nieuws 📅 woensdag 13 december 2017
Oude doos 439

Uit de Westlandiaan van 20 december 1967

Voorzitter B. v. Oeffelt schrijft:

Zalig Kerstfeest

Bij gelegenheid van het naderende Kerstfeest wil ik gaarne een bijdrage leveren aan het Kerstnummer van de Westlandiaan, ons clubblad. Maar waaruit moet die bijdrage bestaan? Zonder meer een zalig Kerstfeest wensen of trachten iets van die speciale sfeer rond Kerstmis voor u op te roepen? Ik heb mij namelijk afgevraagd of het mogelijk is om in een clubblad van een voetbalvereniging de blijde boodschap van Kerstmis toepasselijk nader te belichten. Vrede op aarde aan de mensen van goede wil. Deze bekende woorden geven mij aanleiding om even met u te spreken over die “goede wil”. Die goede wil die juist zo toepasselijk is op onze sportbeoefening. Van goede wil zijn, wanneer persoonlijke belangen moeten wijken voor het clubbelang, dat valt de meesten erg zwaar. Van goede wil zijn, als van ons een volledige inzet wordt verwacht en je kunt het niet eens zijn met de genomen maatregelen. Van goede wil zijn ook als je door de tegenstander unfair wordt bejegend en dan toch geen wraak probeert te nemen. En is het ook niet in strijd met de kerstboodschap om vaak ongemotiveerde kritiek uit te oefenen op onze medespelers, leiders en bestuurders van onze vereniging.? Laten we ons allen bezinnen op de betekenis van het kerstfeest. Met deze intentie wens ik u een zalig kerstmis. Vooral gaan mijn wensen uit naar onze geblesseerde spelers. (Kees van Dam en Wil Roos die beiden met een gebroken been thuis zitten) dat zij weer spoedig geheel hersteld weer in ons midden mogen zijn.

Voorzitter B. v. Oeffelt

In dezelfde Westlandiaan, laat jeugdvoorzitter G (Geert) van Marrewijk zijn pen bewegen in de Jeugdkroniek met:

Kerstfeest

Zo zijn we dan weer het Kerstfeest genaderd. Het feest van Christus geboorte, war voor ons als Christenen het grootste kerkelijke feest is (het feest van de vrede). De vrede op aarde aan de mensen van goede wille. Maar als we zo de wereld bekijken dan vragen we ons wel af menen wij het wel als we elkaar een Zalig Kerstfeest wensen. Vietnam, Israël, Arabië, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en nu weer Griekenland. Het zijn allemaal landen waar het verre van vrede is. Jongens nu we met al deze zondagen toch niet aan voetballen hoeven te denken omdat voor jullie de competitie stil ligt, zou ik willen voorstellen, laten we met het Kerstfeest onze gedachten eens extra laten gaan naar de jongens die ver van huis het Kerstfeest moeten vieren. In Vietnam en, al die andere plaatsen , die jongens zijn maar enkele jaren ouder dan jullie, die voetballen ook liever, dan dat ze ginds moeten vechten, die jongens hebben ook een Vader en Moeder, maar ze zijn ver weg. Wij vieren het kerstfeest, konijntjes, kip enz. met een heerlijk nagerecht als ijstaart of een pudding. Die jongens in Vietnam krijgen ook kalkoen te eten, maar het bijgerecht is bommen en granaten, loopgraven en sluipschutters. Maar het is voor hen ook kerstfeest. Jongens laten we daar met dit kerstfeest eens bij stilstaan en ieder voor zich op zijn eigen manier vragen dat we met die onzinnige oorlogen mogen stoppen, en dat het werkelijk vrede moge worden.

Met deze gedachten wens ik ieder een ZALIG KERSTFEEST

G. v. Marrewijk jeugdvoorzitter

In de volgende oude doos: Uit de Westlandiaan van 27 december 1967 BIJ DE JAARWISSELING

Tonoudedoos