Home » Nieuws » Kerstmis 2017

Kerstmis 2017

📁 Nieuws 📅 woensdag 20 december 2017
Kerstmis 2017

De tijd vliegt, mijn eerste maanden als voorzitter bij deze mooie club zitten er alweer op. In die korte tijd zijn er flink wat zaken op mijn pad gekomen. En zo ook nu bijvoorbeeld de taak om een traditionele kerstoverweging te schrijven.

Bij Westlandia hebben we het afgelopen jaar op alle niveaus weer veel voetbalplezier beleefd. Op de zaterdagochtenden is het meestal een drukte van belang en is onze parkeerplaats vaak overvol. Al die jeugdspelers die met veel passie en plezier in het groen/wit aan het ballen zijn, echt genieten! Maar ook de senioren die op donderdagavond of op de zaterdagmiddag nog steeds hun balletje trappen. Na het succes van de Nederlandse dames op het EK deze zomer zien we ook meer meisjes en dames gaan voetballen. Kortom Westlandia bruist.

Ook is ons complex het afgelopen jaar verrijkt met enkele nieuwe kunstgrasvelden. En recentelijk met een nieuwe LED-lichtinstallatie op ons hoofdveld waardoor we met goed fatsoen weer avondwedstrijden kunnen spelen. Veel dank aan de Gemeente Westland, het ligt er allemaal weer schitterend bij op de Hoge Bomen. Ook heeft onze bestuurskamer annex businessruimte een facelift gehad en is deze zomer de kantine geheel gerestyled. Een geweldig resultaat zoals we allen hebben kunnen zien en waardoor het veel gezelliger is om hier met je team of ouders te zitten!

Maar de kracht en grootsheid van Westlandia komt misschien nog wel het beste tot uiting als het tegenzit. We zitten niet bij de pakken neer, rechten onze rug en kijken vooruit. Sportief maakte ons vlaggenschip, na 2 zeer succesvolle seizoenen, deze competitie een moeilijke start door. Maar ook dan blijft het vertrouwen in de technische staf en de spelers, die ons in de afgelopen seizoenen veel succes brachten, groot. Inmiddels betaalt dit zich weer uit in punten en is de weg omhoog terug gevonden. Ook de saamhorigheid van de Westlandia familie die ik heb gezien bij het afscheid van twee van onze Leden van Verdienste in onze kantine was heel bijzonder. De steun die we daar als club hebben kunnen geven aan de nabestaanden is onovertroffen. Waar een club groot in kan zijn!

Na de ALV in september zijn we in vernieuwde bestuurssamenstelling enthousiast begonnen. Zoals toen gepresenteerd hebben we voor de komende 5 jaar onszelf een aantal doelen gesteld om verder aan Westlandia te bouwen op weg naar het 100-jarig bestaan in 2022. Wij zien dit als een mooie uitdaging waar we samen met alle leden en vrijwilligers met veel energie aan willen werken.

De komende periode ligt het voetbal bij Westlandia behoudens de traditionele oliebollen- en zaalvoetbaltoernooien even stil. Een welverdiende pauze voor de vele vrijwilligers binnen onze vereniging die het elke dag weer mogelijk maken voor onze leden om met plezier te kunnen voetballen. Ik wil onze vrijwilligers enorm bedanken voor al hun inspanningen. We lezen het telkens als we het sportpark oplopen: ‘Onze grootste sponsors zijn onze vrijwilligers’. We zullen ze middels een overheerlijke kerstattentie onze waardering overbrengen en hopen nog lang een beroep op hen te mogen doen!

Rest mij nog u en uw gezin, verdere familie en vrienden een sfeervolle kerst toe te wensen.

Aangezien dit het laatste clubblad is van 2017 wens ik u en uw dierbaren ook alvast een goede jaarwisseling en een sportief en vooral gezond 2018 toe. Ik spreek de wens uit eenieder in 2018 weer te mogen ontmoeten langs de lijn en er samen weer een mooi jaar van te maken.

Namens het bestuur van R.K.V.V. Westlandia

Geo van der Wilk