Home » Nieuws » Frans de Voeght (95) zag Westlandia winst boeken

Frans de Voeght (95) zag Westlandia winst boeken

📁 Nieuws 📅 maandag 07 mei 2018
Frans de Voeght (95) zag Westlandia winst boeken

Afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen Be Quick 1887 mochten we een wel heel bijzondere Westlandiaan begroeten. Frans de Voeght, van de oude metalen, uit Honselersdijk gaf langs de lijn acte de presente. En dan 5-4 winnen natuurlijk extra leuk. De voorzitter nodigde hem uit voor een kop koffie en voor een borrel na de wedstrijd. Frans is niet meer zo goed ter been, dus de traplift heeft vandaag zijn dienst bewezen.

Frans, zoon van een Belgische vluchteling tijdens de 1e wereldoorlog, heeft het vak van zijn vader overgenomen en ging al vroeg langs de deuren om metalen te vergaren en zodoende een boterham te verdienen. Dat is Frans goed gelukt en tijdens zijn spaarzame vrije tijd speelde hij bij Westlandia en altijd memoreerde Frans dat hij samen met Jan Noordermeer in de jeugd heeft gespeeld. Lange tijd heeft hij ook bij de veteranen van Westlandia 6 gespeeld in de jaren 50.

Trouw heeft Frans het voetbal gevolgd met zijn grote vriend Daan Batist zo ook bezochten zij de uitwedstrijden. Frans is donateur bij Westlandia en was als er weer eens wat aangeschaft moest worden waarvoor nog geen pecunia was, een gulle gever. Toen de Balleringhal werd gebouwd was Frans met zoon Wim een van de eerste sponsors. Goed was ook daarna de loterij om de Balleringhal te bekostigen.

Frans Batist, toenmalig voorzitter, ging bij Frans langs om een lot of loten te slijten, Frans de Voeght zei tegen Frans Batist: ‘Als jij van mij een borrel drinkt, koop ik een lot van je’. Frans de Voeght was namelijk gek op visite, dat was voor Frans Batist een makkie en die dacht van wellicht zit er nog meer in. ‘Frans als ik nog een borrel van je neem, neem je dan nog een lot’ (F 150.00 per stuk kostten ze) en dat deed Frans. De analen geven geen antwoord tot welk aantal borrels en/of loten het is gekomen. Westlandia is nog altijd trots op zulke sponsors, zij hebben ervoor gezorgd dat Westlandia is gekomen tot waar ze nu is. Bijna periodekampioen in de 3e divisie zondag en voor vele spelers en fans een geweldige club.

Frans in 2022, bij het 100 jarig bestaan, ben je ook bijna 100, zullen we afspreken dat je er dan ook weer bij bent. Nog gezonde jaren toegewenst,

Geo van der Wilk
Voorzitter - RKVV Westlandia