Home » Nieuws » Nieuws dames en meisjes » Begeleiding zondag 1, coacht dames 1

Begeleiding zondag 1, coacht dames 1

📁 Dames en meisjes 📅 woensdag 05 oktober 2016
Begeleiding zondag 1, coacht dames 1

Afgelopen zaterdag stond voor dames 1, de uitwedstrijd tegen Lyra dames 2 op het programma.
Helaas was Laura Helvensteijn, trainster van de dames verhinderd en moest er vervanging worden gevonden voor de begeleiding tijdens de wedstrijd.
Met Edwin Grünholz, Mourad Mghizrat, Marco van Koert en Marko van der Knaap, kunnen we zeggen dat het erg goed is gelukt.

In het begin was het van beide kanten wat onwennig, maar als snel pikte de dames de aanwijzigingen van de mannen op. Helaas was het duidelijk dat de scheidsrechter, die overigens de leider van het dames team van Lyra was, niet bepaald neutraal floot. Hierdoor ontstonden er irritaties bij de dames van Westlandia en had dit invloed op het spel. De eerste 25 minuten van de wedstrijd waren niet goed. Het uitstekende keeperswerk, mede door de fantastische coaching van Marcel Janssen van achter de goal, werd door de 12e man van Lyra afgestraft. De scheidsrechter maakte gebruik van zijn eigen nieuwe ongeschreven regel binnen het damesvoetbal: als er een kans is dat de tegenpartij gaat winnen, mag je een penalty weggeven aan de thuisploeg. Een onterechte penalty waarvan zelfs de meiden van Lyra verbaast waren, werd wel benut (1-0). De wedstrijd werd nog feller en de dames van Westlandia deden er alles aan om een normaal potje te voetballen, maar bijna elk balcontact van de dames werd afgefloten.

In de rust kregen de dames een goede peptalk van de coaches en met wat nieuwe aanwijzingen kon het niet anders dan dat deze wedstrijd gewonnen ging worden.

De 2e helft begon uitstekend. Kort na het fluitsignaal scoorde de dames van Westlandia uit een geweldige aanval de 1-1. Er werd weer gevoetbald en het was duidelijk dat Westlandia de betere ploeg was. Edwin en Mourad hadden er vertrouwen in en Westlandia ging spelen met vier dames in de voorhoede. Dit zorgde voor veel verwarring in de verdediging van Lyra en daar maakte Westlandia gebruik van. Na een mooie voorzet kwam de bal voor de voet van de spits van Westlandia en die maakte de aanval goed af, 1-2. Na nog een aantal onterechte afgefloten aanvallen van Westlandia werd uiteindelijk ook de 1-3 gemaakt en kon het eigenlijk bijna niet meer mis gaan voor de dames. Lyra kwam goed uit de counter en na een actie was de keeper kansloos, 2-3 met nog 10 minuten te spelen. Westlandia bleef sterk en creëerde zelfs nog een aantal kansen. Na 94 minuten floot de scheidsrechter af, helaas is het door de scheidsrechter mislukt om er een leuke en sportieve wedstrijd van te maken.

Namens de dames willen we Edwin, Mourad, Marco, Marko, Marcel en de meegekomen supporters bedanken voor het mede mogelijk maken van deze 3, meer dan terechte, punten!