Home » Nieuws » Nieuws junioren » Rijnpoort Makelaars JO17:1 & JO19:1 selectie toernooi

Rijnpoort Makelaars JO17:1 & JO19:1 selectie toernooi

📁 Junioren 📅 maandag 29 mei 2017
Rijnpoort Makelaars JO17:1 & JO19:1 selectie toernooi

Afgelopen donderdag was het weer zover. Het Rijnpoort Makelaars nieuw JO19:1 & JO17:1 selectie toernooi kon onder schitterende weersomstandigheden om 10.00 uur van start gaan. Vanaf 7.00 uur waren de eerste vrijwilligers op de club actief. Alle trainingsgoals moesten van de velden gehaald worden, vlaggen opgehangen worden, hoekvlaggen geplaatst worden, kleedkamers schoongemaakt worden, etc. Allemaal voorbereidingen om er een goed en mooi toernooi van te maken.

Rond 8.30 uur arriveerden de eerste teams en niet veel later de eerste KNVB scheidsrechters. Klokslag 10 uur kon er op de 5 grote velden worden afgetrapt.

De JO19 teams speelden in twee poules van vier teams en vervolgens een kruiswedstrijd en een finalewedstrijd. (5 x 25= 125 min.) De JO17 teams speelden in twee poules van zes en vervolgens een finalewedstrijd. (5 x 20 en 1 x 25= 125 min.) Het Toernooi in deze vorm werd dit jaar voor de 4e keer gehouden en nog niet eerder was het deelnemersveld van zo’n hoog niveau.

Alle deelnemende teams waren redelijk gelijkwaardig en grote uitslagen waren er dan ook niet te noteren.

Om 16.00 uur werd er afgetrapt voor de finalewedstrijden:

• KRSV Vredenburch JO17:1 - TOGB JO17:1

• ARC JO19:1 - Spartaan ’20 JO19:1

Uiteindelijk ging TOGB JO17:1 er bij de JO17 met de hoofdprijs vandoor en werd KRSV Vredenburch JO17:1 (huidige JO17:1) 2e gevolgd doorSpartaan’20 JO17:1 op de 3e plaats. Bij de JO19 ging de eer naar Spartaan ’20 JO19:1, ARC JO19:1 en ASWH JO19:1 werden respectievelijk 2 en 3.

Grote afwezige waren de Westlandia teams. De huidige JO17:1 speelt nog nacompetitie om zich te handhaven in de 2e divisie. De 2e jaars uit de JO15 waren naar een Euro Sportring Toernooi in Denemarken. Omdat Zondag 2 nog actief is voor het Kampioenschap van Nederland werd er een grote aanvulling vanuit de JO19 selectie verwacht en was ook voor hen deelname niet mogelijk.

Nadat John Vollebregt alle vrijwilligers en de hoofsponsor ”Rijnpoort Makelaars” had bedankt volgde de prijsuitreiking en daarna stroomde ons sportpark vrij snel leeg.  Een mooi en sportief evenement, een mooie en sportieve dag was ten einde. Voor de vrijwilligers was het tijd om even te bijkomen en napraten. Een zware dag voor alle kantinemedewerkers, scheidsrechters en toernooicommissie.

Rest ons nog om onze hoofdsponsor van deze dag ”Rijnpoort Makelaars” (al vier jaar op rij) en plantenkwekerij P. van Geest te bedanken. P. van Geest schenkt elk jaar schitterende Hortensia’s in rieten mand aan de vrijwilligers van een selectie toernooi.

Allen heel hartelijk bedankt!

Toernooicommissie selectieteams RKVV Westlandia.