Home » Nieuws » Nieuws junioren » Rijk Zwaan JO13:1 en JO15:1 selectie toernooi

Rijk Zwaan JO13:1 en JO15:1 selectie toernooi

📁 Junioren 📅 donderdag 08 juni 2017
Rijk Zwaan JO13:1 en JO15:1 selectie toernooi

Al weer het 4e en tevens het laatste selectie toernooi van dit seizoen op Westlandia. Afgelopen maandag, 2e pinksterdag, was het weer zover. Het Rijk Zwaan nieuw JO13:1 en JO15:1 selectie toernooi kon onder schitterende omstandigheden gespeeld worden. Nu ik dit zit te schrijven, en even naar buiten kijk, besef ik pas echt hoe we het qua weer afgelopen toernooien getroffen hebben. Het toernooi in deze vorm werd dit jaar voor de 4e keer gehouden en het deelnemersveld was van zeer hoog niveau. Veel deelnemers die nog niet eerder aan onze nieuwe selectietoernooien deelnamen. Waaronder o. a. HVV Hollandia (Hoorn), VV de Meern, SV Lelystad’67 en BFC (Bussum). Deze keer hadden we geen andere wedstrijden op ons sportpark en was ook elk team aanwezig. Altijd prettig als je het ideale toernooischema kan realiseren. Een wedstrijdje spelen en daarna een wedstrijdje rust. Alle ingrediënten om er een goed en mooi toernooi van te maken waren aanwezig.

Rond 8.30 uur arriveerden de eerste teams en niet veel later de eerste KNVB scheidsrechters. Klokslag 10 uur kon er op de 5 grote velden worden afgetrapt. Afbeelding 2 De JO15 teams speelden in twee poules van vier teams en vervolgens een kruiswedstrijd en een finalewedstrijd. (5 x 25= 125 min.) De JO13 teams speelden in twee poules van zes en vervolgens een finalewedstrijd. (5 x 20 en 1 x 25= 125 min.) Boeiende wedstrijden waren er te zien met schitterende individuele acties en mooie doelpunten. Allemaal uiterst sportief, respectvol en correct. Rond de klok van drie waren alle poulewedstrijden en kruisfinales gespeeld en stonden de finalewedstrijden op het programma. Westlandia JO13:1 eindigde in de poule naast met RBC JO13:1 met een gelijk aantal punten, maar moest RBC als winnaar naar de finale laten gaan omdat RBC in de 5 poulewedstrijden 1 keer meer gescoord had.

Westlandia JO15:1 deed het wat minder en moest genoegen nemen met een wedstrijd om de 7e en 8e plaats. De finales: RBC JO13:1 – BFC JO13:1 1 - 2 Spartaan ’20 JO15:1 – Quick Boys JO15:1 0 - 2 Uiteindelijk ging BFC JO13:1 er bij de JO13 met de hoofdprijs vandoor. Werd RBC JO13:1 2e gevolgd door Westlandia JO13:1 op de 3e plaats. Bij de JO15 ging de eer naar Quick Boys JO15:1, Spartaan ’20 JO15:1 en HVV Hollandia JO15:1 werden respectievelijk 2 en 3. Trainers hebben hun nieuwe groepen in actie kunnen zien en spelers hebben kunnen laten zien aan hun nieuwe trainer wat zij kunnen. Een mooi moment voor vele teams om het seizoen 2016 / 2017 hierna af te sluiten en te gaan genieten van de zomerstop. Begin augustus beginnen vele selectieteams immers al weer aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

BFC

BFC JO13:1

Nadat Ton van Marrewijk alle vrijwilligers en de hoofsponsor ”Rijk Zwaan” had bedankt volgde de prijsuitreiking waarna het op ons sportpark geleidelijk weer wat rustiger werd. Wederom een mooi en sportief evenement, een mooie en sportieve dag was ten einde. Voor de vrijwilligers was het tijd om bij te komen en na te praten. Westlandia kan terug kijken op vier mooie, sportieve en succesvolle selectie toernooien. Allen heel hartelijk bedankt! De toernooicommissie wenst Daan van Holsteijn (Westlandia JO15:1) en Mickey Mooiman(Westlandia JO13:1) heel veel beterschap en een voorspoedig herstel. Beide Westlandianen kwamen dit toernooi ongelukkig ten val en braken hun arm.

Toernooi commissie selectieteams RKVV Westlandia.