Home » Nieuws » Nieuws junioren » Westlandia JO13-1 laat de keeper van FC Lisse JO13-1 heel vaak vissen.

Westlandia JO13-1 laat de keeper van FC Lisse JO13-1 heel vaak vissen.

📁 Junioren 📅 maandag 14 mei 2018
Westlandia JO13-1 laat de keeper van FC Lisse JO13-1 heel vaak vissen. Westlandia JO13-1 laat de keeper van FC Lisse JO13-1 heel vaak vissen. Westlandia JO13-1 laat de keeper van FC Lisse JO13-1 heel vaak vissen.

Op zaterdagochtend 12 mei om 10 uur begon Westlandia JO13 de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De kampioenswedstrijd. Het was prachtig weer en het was druk rond het hoofdveld. De jongens van coach Kevin van Dijk en teammanager Ton van der Zalm waren er helemaal klaar voor. Het elftal van FC Lisse leek sterker, was meer aan de bal en had twee spelers in de ploeg zo lang als vuurtorens. Eén voorin en eén achterin. Westlandia had snelheid en souplesse. In de zevende minuut was het voor de eerste keer raak voor de thuisploeg. Pascal stuurde Jay de diepte in op rechts. Hij sneed naar binnen en in het strafschopgebied aangekomen haalde hij verwoestend uit en Tygo, de keeper van FC Lisse mocht voor de eerste keer vissen.1 – 0. Niet veel later werd Thijs gevloerd. Pascal ging achter de bal staan om de vrije trap te nemen. De bal lag op 30 meter. Door een wissel van FC Lisse duurde het heel lang voordat hij kon schieten. In plaats van een voorzet kwam er een schot op doel en de bal verdween in het doel langs de onthutste keeper. 2 – 0. FC Lisse had veel balbezit, maar kwam nauwelijks in de buurt van het doel van Storm. Dat kwam ook, omdat de verdediging van Westlandia goed stond. Westlandia kreeg nog wel kansen op meer doelpunten, maar in de eerste helft werd niet meer gescoord.

In de tweede helft bleef het lang 2 – 0. In de 43-ste minuut was het aanvoerder Pascal, die met kappen en draaien richting doel ging. Nadat hij ook de keeper had uitgespeeld schoof hij de bal in het doel. 3 – 0. Daarna ging het snel. Vijf minuten later ging Thijs alleen op de Lisser keeper af. Hij schoot op de voet van de keeper. Jay schoot vervolgens de teruggekaatste bal in de touwen. 4 – 0.

Drie minuten later werd dezelfde Jay helemaal vrijgelaten op rechts. Hij werd perfect aangespeeld en schoot zijn derde doelpunt binnen. 5 – 0.In de allerlaatste minuut kreeg Westlandia nog een penalty. Storm de keeper van Westlandia nam deze strafschop foutloos. 6 – 0. ‘Mijn eerste goal’, zei hij dolblij tegen zijn teamgenoten.

Westlandia JO13-1 werd op overtuigende wijze kampioen en promoveert daarmee naar de Tweede Divisie. En Kick die met een arm in het gips gedwongen moest toekijken, wist al dat Westlandia het wel zou halen. Hij zat op de bank en had het kampioensshirt van vorig jaar aan. Na afloop was er een mooi feestje op het veld.

Westlandia feliciteert Storm, Jip, Diego, Milan, Finn, Boyd, Jay, Thijs, Jayden, Pascal, Justin, Sem, Stijn, Mylo, Kick K., Ismael en Kick B. met het kampioenschap en de promotie. Natuurlijk gaan de felicitaties ook naar trainers en begeleiders Kevin van Dijk, Vince van Hagen, Roy Sar en Ton vd Zalm.

JvdM