Home » Nieuws » Nieuws junioren » JO12-1 kampioen!

JO12-1 kampioen!

📁 Junioren 📅 donderdag 07 juni 2018
JO12-1 kampioen!

Dat Westlandia beschikte over een talentvolle jo12/13 lichting was bij publiek, tegenstanders en scouts al bekend. Na een seizoen keihard werken op trainingen en bij wedstrijden, kon eind mei de rekening maar gedeeltelijk worden opgemaakt. Want ondanks dat we de KNVB en Haaglanden Cup finale gehaald hadden, nog in de race zijn voor het kampioenschap en nog deelnemen aan het VVT NK finale toernooi onder 12 hebben we nog niets gewonnen. Allemaal prachtig, maar toch hoop je met een tastbare prijs af te kunnen sluiten.

Zaterdag 2 juni

JO 12De eerste stap kon gezet worden tijdens de KNVB finale bij BVCB. Jammer genoeg waren de finales van O12 en O13 qua tijd niet op elkaar afgestemd; waardoor we voor en zelf tijdens de finale flink moesten improviseren. De tegenstander; De Betrokken Spartaan, is een getalenteerde ploeg met spelers vanuit Spangen; waarbij de club gebruik kan maken van de know-how van  BVO Sparta. Het was een zeer rommelige eerste helft, waarin DB Spartaan meer felheid en hardheid toonde. Ook moesten we de organisatie vinden tegenover de pijlsnelle 2 spitsen, en aan het 4-4-2 systeem. Daarnaast moest direct O11 speler, Stijn gebracht worden en daarmee waren de wissel mogelijkheden op ; tot vaste krachten Finn en Justin klaar zouden zijn bij de O13 finale. Tot de rust was het overleven en kreeg DB Spartaan de betere kansen.

In de 2e helft had Westlandia meer grip op de wedstrijd. De spitsen waren meer onder controle en daarmee komt het voetbal vanzelf. Vanuit een goede actie met bal; durfde Justin van ruime afstand te schieten Hij schoot over de keeper en kon de 0-1 aan te tekenen (we speelde officieel uit) Hierna onder stond een open wedstrijd, welke alle kanten op kon. Een afgekeurde goal van DB Spartaan, diverse standaardsituaties  met gevaar door Westandia, maakte het een ware thriller. Uit één van de gevaarlijke uitvallen kon DB Spartaan van afstand de gelijkmaker maken. Hierna kreeg Westlandia nog een grote kans via Fabio, die helaas de paal raakte. Als laatste kwam DB Spartaan er levens gevaarlijk uit waarbij Youp, met gevaar voor eigen leven voor de bal dook. De wedstrijd moest beslist worden met penalty’s. Vanaf 2-2 had Westlandia te maken met een achterstand. Bij de 4-4 kreeg DB Spartaan een kans om het af te maken. Youp was al een aantal keer dichtbij een redding geweest; en hield met een goede duik Westlandia in de race. Na de 7-6 van Westlandia, kwam het helden moment van Youp; Een tegenstander probeerde Youp met een geplaatste bal aan zijn linker zijde te verschalken, maar Youp wist de bal naast de goal te tikken.

Een stormloop van Westlandia spelers naar de Youp was het begin van een mooi feest vanwege het winnen van de KNVB beker West 2!

Maandag 4 juni

taartVanaf de winterstop heeft O12 altijd bij de bovenste teams gestaan. Vlak voor de mei vakantie moest een onterecht nederlaag geïncasseerd worden. Met de blessures en belangen van O13 die promotie kon halen, gingen 2 spelers door naar O13. Ook zonder die spelers was O12 veruit de betere tegen mede koploper Jodan Boys maar de snelle 0-1 kon niet meer hersteld worden. Na de meivakantie kon Westlandia druk houden op Jodan Boys door 3 uitwedstrijden te winnen. Dit werd Jodan Boys tegen Alphense Boys te veel, waardoor Westlandia O12 op 4 juni uit tegen VOC toch nog de titel kon binnen halen; door te winnen; een duidelijke opdracht. De wedstrijd in het najaar tegen VOC werd in de omschakeling beslist. Hieraan wijdde trainer Revy zijn praatje voor de wedstrijd.

De eerste minuten van de wedstrijd waren erg spannen en kon VOC er een aantal keer gevaarlijk uitkomen. Duidelijk was dat VOC de wedstrijd niet meer zomaar zou weggeven. Hierna draaide Westlandia de duimschroeven aan en werden een aantal schot kansen gecreëerd. Kort voor de rust kon Lars 2 maal doorbreken. Éénmaal werd hij neergelegd in de 16, waaruit de penalty Mitch scoorde en de 2e keer kon hij de keeper  omspelen en de bal in het lege doel kon plaatsen. Een mooi uitgangspunt voor na rust.

Binnen een minuut na rust kwam Westlandia weer door via de rechterflank en kon de bal direct worden binnen gewerkt door Delano. Hierna werd het spel slordiger en mede door de zware beker finale zakte we even behoorlijk terug. VOC maakt hier gebruik van door de 1-3 te maken. Vlak na het wisselfeest; om meetrainers Floris en Maik te bedanken voor bewezen diensten; maakte Maik, ingevallen als rechtsback aan alle onzekerheid een einde, met een prachtig afstandschot. 1-4, de wissels stormde het veld in en VOC hoefde niet meer af te trappen. Het kampioenschap, het mooist haalbare in het seizoen was ook binnen.

Een prachtig feestje, waarbij leider Jan, en de trainers met kleren onder de douche mee deden met de feestvreugde. Eindelijk een kampioenschap voor leider Jan die er de laatste jaren 2 maal naast greep.

Na afloop heerlijk genieten van een stuk taart beschikbaar gesteld door onze zeer betrokken oudergroep en genieten van de bijgewerkte stand.

Één ding is zeker: los van de fantastische prestaties heeft Westlandia een lichting waar nog veel trainers en leiders plezier van zullen hebben omdat het ook een hele fijne groep jongens is die top met elkaar omgaan en de neuzen de juiste kans op hebben staan. Dit is de basis voor progressie.

Komende weken hebben we nog de landelijke VTT finale en de HC finale. Mogelijk lees je nog meer van dit team. Of kom gewoon kijken.