Home » Nieuws » Nieuws senioren » Een kleine nederlaag voor Westlandia zo2 tegen Excelsior Maassluis za2.

Een kleine nederlaag voor Westlandia zo2 tegen Excelsior Maassluis za2.

📁 Senioren 📅 zondag 04 juni 2017

E M za2 – Westl zo2: 2 – 1(2 – 1)

Het team van coach Harold Tjaden is nog steeds in de race om het kampioenschap van Nederland voor tweede elftallen ondanks een 2 – 1 nederlaag. Zaterdag 3 juni stond de eerste van twee wedstrijden van de halve finale op het programma, uit bij Excelsior Maassluis 2 aan de Lavendelstraat. Het team van Ronald Ermes was met grote overmacht kampioen geworden in de reserve Hoofdklasse West2 op zaterdag.

Veel spelers van beide teams hebben een gezamenlijk verleden bij de jeugd van Sparta. Bij Westlandia gaat dat om Lars vd Berg, Marciano Simonis, Mark vd Zalm en keeper Jari Duijvestijn.

Matig begin van de wedstrijd.

Westlandia werd de eerste 20 minuten van de wedstrijd op alle fronten afgetroefd: snelheid, felheid, gretigheid en balvaardigheid. Na 5 minuten lag de 1 – 0 al in het net achter Jari Duijvestijn. Een actie van Jeremy Moreno werd door Nebi Tyriakioglu binnen geschoten. Excelsior Maassluis 2 bleef vervolgens aandringen en Westlandia 2 slaagde er niet in vat te krijgen op de razendsnelle combinaties van de Maassluizers. Als Ahmet Demirtas met een paar simpele voetbewegingen enkele Westlandianen van zich afschudt en Nebi Tyriakioglu helemaal vrij voor Jari Duijvestijn zet, is de laatstgenoemde kansloos. Binnen 20 minuten stond Westlandia met 2 – 0 achter door twee treffers  van Nebi T.. Toen kwam bij de Naaldwijkers het besef, dat het roer om moest. Dat gebeurde ook. Er werd verder van het doel af verdedigd en Westlandia kreeg iets meer vat op het spel en de Maassluise spelers. Er zat zelfs dreiging in de aanvallen. Marc du Chatenier slalomde een keer door de verdediging van de thuisploeg en Miquel van Dijk had een kansje.

Vlak voor rust werd Jeremy Moreno de diepte ingestuurd, het strafschopgebied in en werd daar afgestopt. Heel Maassluis dacht aan en smeekte om een penalty. Scheidsrechter Thoonen stond heel dichtbij deze actie en gebaarde dat er geen sprake was van een ernstige overtreding. Geen 3 – 0. Maar wel, in de blessuretijd van de eerste helft een doelpunt van Westlandia. Uit een perfect genomen corner van Marciano Simonis kopte Angelo Groen de bal even perfect in. Na een slimme loopactie kon hij vrij inkoppen. De ploegen gingen rusten  met een stand van 2 - 1.

Tweede helft voor Westlandia zo2.

Excelsior Maassluis 2 begon heel scherp aan de tweede helft en zorgde voor enkele hachelijke momenten in het Westlandse strafschopgebied. Na die 10 minuten werd EM 2 nauwelijks meer gevaarlijk. Westlandia daarentegen wel. Dat speelde met meer vuur en er kwamen kansen op doelpunten. Een lange solo over  de as van het veld van Mark vd Zalm werd in het strafschopgebied gestuit. Er was een vrije trap net buiten de 16, die Marciano Simonis net over schoot en de beste kans kreeg de man van de kopbal. Hij had naast zijn hoofd ook zijn voet kunnen laten spreken na een hakje van (ik denk Jordy de Wit). Hij schoot de bal net over het doel. De ruststand werd ook de eindstand. De wedstrijd eindigde dus in een 2 – 1 overwinning voor Excelsior Maassluis za2.

Komende zaterdag is de return, waarbij beide ploegen nog kansen hebben de finale te bereiken tegen ofwel HFC 2 uit Haarlem ofwel d’Olde Veste 2 uit Steenwijk.

Napraten na afloop.

Ruim na afloop van de wedstrijd geeft Harold Tjaden zijn kijk de wedstrijd. ‘Excelsior Maassluis heeft een goed team met sterke spelers. Die 2 – 0 voorsprong na 20 minuten was terecht. Toen ben ik richting de spelers heel directief gaan coachen om verder van het doel af te gaan verdedigen. Dat lukte ook steeds meer in de eerste helft.’

‘Het arbitrale trio floot een prima wedstrijd en we mochten blij zijn dat we geen penalty tegen kregen, waardoor er geen kans kwam op 3 – 0 voor Excelsior Maassluis 2.’

‘Het doelpunt van Angelo Groen was een opsteker. Daardoor gingen we de rust in met het gevoel dat een goed resultaat mogelijk was. En zo kwamen we ook de tweede helft in.’

‘In de tweede helft gingen we steviger de duels in en we durfden vooruit te spelen.’

‘Beide ploegen hebben kans om de finale te bereiken. Er is nog niets beslist.’

De ontknoping volgt op zaterdag 10 juni op sportpark De Hoge Bomen. De wedstrijd begint om 12.00 uur.

JvdM