Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia zondag speelt op zaterdag

Westlandia zondag speelt op zaterdag

📁 Senioren 📅 vrijdag 09 juni 2017

Beide zondag selectieelftallen zullen zaterdag 10 juni spelen.  Het 1e elftal zal op het veld van S.V.C.'08 in Wassenaar om 17.00 uur aantreden tegen 1e klasser Vitesse Delft in de finale van het Haaglanden Voetbaltoernooi.  Voor het eerst in de historie staat Westlandia zondag in de finale van dit toernooi.  Waar de ploeg wel gewend was om in een finale uit te komen rond deze tijd, moet men nu toch verder reizen om deze finale te spelen.  Bekend zijn natuurlijk de finalewedstrijden bij buurman Naaldwijk om de Flynth Westland Cup.  Nu gaat de ploeg naar Wassenaar om daar aan te treden tegen de verassende ploeg van Vitesse Delft.  Westlandia is in de finale gekomen door te winnen van; in de 1e ronde waren de 2e & 3e Divisie teams vrijgeloot, in de 2e ronde werd gewonnen van  Laakkwartier zondag ( 5-1 ), in de 3e ronde schreef T.A.C.'90 af, in de 1/8 finale werd in een uitwedstrijd Westlandia zaterdag met 2 - 0 verslagen.  Hierna begon het toch te kriebelen bij veel spelers want eens een andere finale spelen dan op het veld van Naaldwijk was toch ook leuk.  In de 1/4 finale werd gewonnen van V.U.C. met 4 - 3 en tenslotte was in de ½ finale Te Werve een maatje te klein ( 3-0 ).  Tegenstander in deze finale is 1e klasser Vitesse Delft.  Vitesse Delft kwam in de finale door achtereenvolgens te winnen van FC Zoetermeer ( 4-2 ), Duindorp SV ( 2-0 ), R.K.D.E.O. ( 1-1 VD wint na strafschoppen 5-3 ), D.H.C. ( 3-2 ) en tenslotte van Quick met 4 - 1.  Vooral de laatste 2 overwinningen zijn knappe prestaties.  Het spelen van een finale is altijd een aparte wedstrijd, waarbij vorm van de dag wel eens een grote rol kan gaan spelen.  Het terrein van S.V.C.'08 ligt aan de van Brienenlaan 15 te Wassenaar.  Parkeren zal geschieden op het parkeerterrein van renbaan Duindigt ( dit ligt op ca 250 meter van het complex van S.V.C.'08 ).  Hier is genoeg ruimte.  Genoeg reden om de ploeg aan te komen moedigen en om het mooie seizoen toch nog met een prijs af te sluiten.

Het 2e elftal van de zondag zal om 12.00 uur thuis aantreden tegen het 2e elftal van Excelsior Maassluis 2.  Hier is de aanvangstijd 12.00 uur.  Dit is de return van vorige week waarbij de ploeg uit Maassluis met 2 - 1 wist te winnen.  Westlandia moet met 2 doelpunten winnen om de finale te halen.  Bij een overwinning met 1 doelpunt verschil zal er een verlenging volgen met eventueel strafschoppen.  Bij een gelijkspel of nederlaag is de ploeg uitgeschakeld en gaat Excelsior M. 2 naar de finale.  Tegenstander in de finale kan zijn Kon. H.F.C. 2 uit Haarlem of het 2e elftal van d'Olde Veste'54 uit Steenwijk.  Kon. H.F.C. 2 wist de thuiswedstrijd met 2 - 0 te winnen.  De finale om het algeheel kampioenschap voor reserve elftallen zal in ieder geval een uitwedstrijd worden voor de winnaar tussen Excelsior M. en Westlandia en zal volgend week-end gespeeld worden.

U kunt er dus een leuke voetbalmiddag van maken.  Eerst om 12.00 uur op de Hoge Bomen naar het 2e komen kijken en dan om 17 uur de finale van het 1e elftal bij S.V.C.'08 ( van Brienenlaan 15 te Wassenaar) tegen Vitesse Delft.