Home » Nieuws » Nieuws senioren » Zondag 1 wint Haaglanden voetbal toernooi

Zondag 1 wint Haaglanden voetbal toernooi

📁 Senioren 📅 maandag 12 juni 2017

Toch nog een prijs op de valreep voor zondag 1.  Niet de Flynth Westland Cup, maar het Haaglanden Voetbaltoernooi werd een prooi voor Westlandia.  Als sluitstuk van een grote finaledag mochten Westlandia en Vitesse Delft uit gaan maken wie de grote wisselbokaal mee naar huis mocht nemen.  Dat finalewedstrijden anders zijn dan gewone wedstrijden bleek ook vandaag.  Westlandia begon slap aan de wedstrijd terwijl Vitesse Delft scherp en fanatiek was.  Dit resulteerde al in een voorsprong van Vitesse Delft in de 6e minuut 0 - 1.  Dat Vitesse Delft in de daarop volgende periode niet tot scoren kwam was oa te danken aan het goede keeperswerk van Jari en onzorgvuldigheid van de voorwaartsen van de ploeg uit Delft.  Vlak voor rust wederom slecht verdedigen van Westlandia wat de 0 - 2 betekende.  Gelukkig wist Westlandia middels Jeroen in de slotminuut van de 1e helft de stand terug te brengen tot 1 - 2.  Na rust een gemotiveerder Westlandia wat de tegenstander onder druk zette.  Tempo werd hoger en de tegenstander kreeg het moeilijker.  Westlandia kreeg de kansen maar scoorde nog niet.  In de 71e minuut dan toch de gelijkmaker.  Een goede voorzet uit een corner van Brandon werd door Remon ingekopt 2 - 2.  In de 75e minuut had Vitesse Delft de wedstrijd op slot kunnen gooien maar de kans werd niet benut.  Het venijn van de wedstrijd zat echt in de slotfase.  In de 88e minuut een schitterende aanval van Westlandia.  Via verschillende spelers werd Patrick vrij voor de keeper gezet.  Patrick had hier geen moeite mee 3 - 2.  Gespeeld zou je denken, maar hier dacht Vitesse Delft anders over.  1 minuut later maakte de spits van Vitesse Delft zijn 3e doelpunt van de wedstrijd 3 - 3.  Op naar de verlenging zou je denken, maar wederom een goede corner van Brandon bracht Remon in stelling.  Remon werd dus uiteindelijk de matchwinnaar 4 - 3.  Een slechte 1e helft en een betere 2e helft brachten Westlandia de winst.  Deze week nog 2x trainen en dan zomervakantie voor de voetballers van het 1e elftal.