Home » Nieuws » Nieuws senioren » Zondag 2 behaalt een vorstelijke titel tegen de Kon. HFC 2

Zondag 2 behaalt een vorstelijke titel tegen de Kon. HFC 2

📁 Senioren 📅 zaterdag 17 juni 2017
Zondag 2 behaalt een vorstelijke titel tegen de Kon. HFC 2 Zondag 2 behaalt een vorstelijke titel tegen de Kon. HFC 2 Zondag 2 behaalt een vorstelijke titel tegen de Kon. HFC 2 Zondag 2 behaalt een vorstelijke titel tegen de Kon. HFC 2 Zondag 2 behaalt een vorstelijke titel tegen de Kon. HFC 2 Zondag 2 behaalt een vorstelijke titel tegen de Kon. HFC 2

Uit bij de Koninklijke HFC trad het team van trainer Harold Tjaden aan in de finale om het kampioenschap voor reserve teams. Na een enerverend en doelpuntrijk potje veroverde Westlandia zo 2 het kampioenschap. Dat gebeurde met aantrekkelijk voetbal, met soms vloeiend samenspel en prachtige individuele acties. De doelpuntenproductie stopte bij een stand van 4 – 3 in het voordeel van Groen en Wit uit Naaldwijk.

Op weg naar de finale had Westlandia zo 2 drie ploegen met een nederlaag naar huis gestuurd. Dat ging om Nuenen 2( 5 – 0), UDI ‘19/ Beter Bed 2 (3 – 2) en een dubbel tegen Excelsior Maassluis 2 ( 2 – 1 verlies uit)( 2 – 0 winst thuis).

De Koninklijke HFC versloeg Be Quick uit Groningen en Quick ’20 uit Oldenzaal en in de halve finale werd  d’ Olde Veste ’54 2 met tweemaal 2 – 0 verslagen.

De Koninklijke HFC won vorig jaar het Nederlands Kampioenschap van Nederland en had er alle vertrouwen in dat die titel wel geprolongeerd zou worden. Zij vergaten voor het gemak, dat Westlandia in 2012 en 2014 eveneens dezelfde titel hadden gewonnen. En driemaal zou koninklijk zijn.

Harold Tjaden moest een aanpassing doen in zijn opstelling. Lars v.d. Berg was geschorst na de wedstrijd thuis tegen Excelsior Maassluis 2. Aanvoerder Niels van Sprakelaar schoof op naar het centrum en Angelo Groen ging als rechter verdediger van start met als tactisch foefje, dat hij , als het kon mee ging in de aanval.

In de eerste 20 minuten speelde Westlandia te gespannen, een balletje simpel overspelen lukte aanvankelijk vaak niet. Veel duels werden verloren omdat de Koninklijken  er onkoninklijk in kletsten. Vince de Kwant was een ware kwelgeest. Stijn van Beek stopte zijn eerste schot op doel maar even later was het via dezelfde Kwant raak. Het doelpunt zorgde voor groot enthousiasme bij het thuispubliek. Na 6 minuten wist Westlandia dat het nu echt aan de bak moest.

In de 8-ste minuut was Mark v.d. Zalm er door heen, kreeg een duwtje, ging tegen de grond, maar de scheidsrechter zag geen strafschopwaardige overtreding.

Westlandia kwam langzaam meer in de wedstrijd. Er kwamen corners, maar geen kansen. Stijn van Beek redde nog een keer nuttig met de voet. Toen kwam er een heel belangrijk moment van Leroy Klootwijk. Het was de 27-ste minuut. Hij was op links de diepte ingestuurd met enkele onnavolgbare schijnbewegingen ging hij het strafschopgebied in. Hij vond Pelle de Waard(HFC) op zijn pad, die gleed naar man en bal. Daarbij kreeg hij de bal tegen de arm. De scheidsrechter die ter plekke was, wees meteen naar de strafschopstip. Marc du Chatenier nam de verantwoordelijkheid en schoot in de 29-ste minuut onberispelijk de 1 – 1 binnen. Twee minuten later lag de 1 -2 in het net. De van tevoren uitgestippelde tactiek met ‘verdediger’ Angelo Groen die mee zou gaan met een aanval, werd perfect uitgevoerd. Miquel van Dijk werd op rechts aangespeeld, hij gaf de bal mee met Angelo, die over hem heen ging de diepte in, het strafschopgebied in, een verdediger zijn hielen liet zien en op maat voorgaf naar Desley Bransen. Die rondde simpel af. 1 – 2. In 3 minuten tijd scoorde Westlandia 2 keer en had een achterstand omgezet in een voorsprong. Bij deze actie kreeg Angelo Groen een flinke trap tegen zijn kuitbeen en kon niet meer verder spelen. Danny de Wit kwam hem vervangen. Dit was een flinke aderlating voor het team, maar dat werd bijna probleemloos opgevangen.

Het Koninklijke HFC-publiek verstomde.

Op slag van rust kwamen de Haarlemmers toch nog op 2 – 2. Roy Castien  was de doelpuntenmaker.

Na de rust kwam Westlandia zo 2 ondanks de 2 – 2 vol zelfvertrouwen uit de kleedkamer. Groenwit dicteerde de wedstrijd. Telkens weer trokken de Naaldwijkers ten aanval. Met Leroy Klootwijk vanaf de linkerkant en Miquel van Dijk vanaf de rechterkant. In de 10-de minuut van de tweede helft speelde Mark vd Zalm Miquel aan. Die soleerde het strafschopgebied in en dacht, zal ik eens een keer zelf schieten? Kiezelhard sloeg de bal tegen de touwen. 2 – 3.

Vervolgens waren er kansen op nog meer Westlandse doelpunten. Marc du Chatenier pingelde zich een weg naar het doel. Op het laatste moment werd hem de voet dwars gezet. Marciano Simonis had een vorstelijk uithaal, die op de paal/lat/kruising belandde. HFC kwam weer terug in de wedstrijd. Het was Mike Guliker, die twee keer vlak na elkaar op doel schoot. Zijn eerste schot werd gekeerd door Stijn van Beek. Even later was het wel raak. Guliker zorgde voor 3 – 3 in de 32-ste minuut. Westlandia liet zich niet van de wijs brengen en bleef gedisciplineerd als team spelen, met en voor elkaar. Een schot van Leroy Klootwijk werd door keeper van HFC nipt overgetikt.

Vervolgens scoorde HFC bij een uitbraak, maar de Haarlemse aanvaller had een overtreding gemaakt op Niels van Sprakelaar. Het doelpunt ging niet door. Op het snijpunt van vreugde en verdriet bij de tegenstander nam Niels de vrije trap heel snel richting Mark vd Zalm. Hij had een vrij veld voor zich en Desley Bransen naast zich. Hij legde af en bood daarmee aan Desley een niet te missen kans. 3 – 4. Met nog drie minuten te spelen. Diep in blessuretijd stond invaller Robin Eindhoven(HFC) ineens oog in oog met keeper Stijn van Beek. Hij schoot enkele centimeters naast het doel. Gelukkig voor alle spelers, want een verlenging zou teveel van het goede geweest zijn.

Nadat het verlossende eindsignaal van de scheidsrechter had geklonken, waren de opluchting en de vreugde aan Naaldwijkse kant groot. Voor de derde keer in de clubgeschiedenis werd het reserveteam Nederlands kampioen.

Aanvoerder Niels van Sprakelaar was er in 2014 ook bij, hij had nu zijn tweede NK- medaille. Dit Nederlandse Kampioenschap vond hij mooier, want de titel werd behaald tegen een goede tegenstander en het was een enerverende wedstrijd. De blessure en het uitvallen van Angelo Groen waren een aderlating, maar dat bracht het elftal niet van de wijs.

Trainer Harold Tjaden had donderdag na de training al gezegd, dat hij vol vertrouwen was in een goede afloop. Ondanks een wisselend scoreverloop en de kansen over en weer had Harold de wedstrijd niet als spannend ervaren. Hij was alleen bezig met coachen. En: ’We begonnen gemotiveerd, maar te gespannen. Na 20 minuten ging het lopen. Daarna hebben we de bijna voortdurend de grip op de wedstrijd gehad.’

‘We wilden persé niet dat er verlengd zou moeten worden. Toen het 3 – 3 werd, hebben we een aanpassing gedaan en zo de overwinning afgedwongen.’ Harold heeft twee goede jaren gehad bij Westlandia met vorig jaar een kampioenschap en een bekerwinst en dit jaar weer een kampioenschap en een landskampioenschap. Hij gaat met aansprekende resultaten op zijn cv Westlandia verlaten. In het komende seizoen gaat hij aan de slag bij SVC'08 als hoofd jeugdopleidingen.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden